Zakup HOTAS - co w 2020 ?
A nie lepiej... Hosasa? na dwa joye? T16000M sam joystick za 600zł - grubo przesadzona cena. Około 600zł to to razem z przepustnicą kosztowało przed szaleństwem 2020...
Odpowiedz
W 2020 kupuje się co jest :p a jest niewiele Smile Osobiście testowałem i HOSAS i HOTAS i zostaje przy tym drugim Smile

Przy dużych ilościach grania może warto zastanowić się nad zakupem czegoś z wyższej półki, osobiście coraz częściej zerkam na Virpila.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Szukajcie po Amazonie. Do dorwania w rozsądnych pieniądzach był Logitech G Saitek x52 Pro.

Na Marketplace Facebooka ludzie wystawiają, co kupili np do MFS i już im nie potrzebny.
"Tam gdzie diabeł nie może, tam Rusałkę poślą."

[Obrazek: XfrpR3P.png]
Odpowiedz
No ja nie mam noża na gardle, T.FLIGHT jeszcze dycha choć statek sam się kręci ... może się wezmę za naprawę.
Ceny faktycznie z kosmosu, X52 - kiedyś myślałem o zakupie ale naczytałem się złych opinii i już sam nie wiem. Używanych się boję.
Vipril super - ale nie gram w symulatory poza ED i wydać 1000€ na tę zabawkę nie jestem w stanie sobie uzasadnić
Może po nowym roku się coś nowego pokaże/uspokoi z cenami
Odpowiedz
(29.12.2020, 16:55 UTC)DYoda napisał(a): (...) Ceny faktycznie z kosmosu, X52 - kiedyś myślałem o zakupie ale naczytałem się złych opinii i już sam nie wiem.

Faktycznie saiteki poszły 100% w górę w ciągu ostatniego roku (oceniam w stosunku do tego co ja dałem za swój).
Nie wiem jakie to są te złe opinie. Używam praktycznie od początku mej "kariery" w tej grze czyli: "Approximate time played 7 months 18 days 8 hours 1 minute". W tym czasie udało mi się osiągnąć triple elite i dżoj nadal działczy.
Jedyne mankamenty to wytarta srebrna farba do szarego plastiku, chropowata faktura na gumowych elementach oraz... jedna mała naprawa wynikająca z błędu konstrukcyjnego, a mianowicie przycisk "pinky" został źle zaprojektowany i po kilku miesiącach intensywnego używania zwyczajnie przestał działać. Na szczęście do naprawy wystarczyła zwykła "glutownica"
[Obrazek: 244031.jpg]

Odpowiedz
https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/ko...-euro-agd/
Fajna promka
Odpowiedz