Czy konsole są dla dzieci? Czy pecetowcy są bardziej dojrzałymi graczami?
(16.02.2017, 16:15 UTC)RANDARIO napisał(a): Zdania są podzielone , i dobrze ale dla mnie gdy siadam przed moim PC to..  wchodzę w świat gry i jestem tam.
Gdy u brata czasem siądę do konsoli ,pad w rękę ... nie czuję tego jestem tylko graczem
W sumie najważniejsze aby każdy był zadowolony, bo o to przecież chodzi nie? Rolleyes

Mam dokładnie tak samo. Jak siedzę przed PC to prawie jak VR. Natomiast konsola + wielki TV jakoś tego efektu nie dają. Mógłbym grać i jednocześnie oglądać serial ;P
Odpowiedz
(17.02.2017, 14:02 UTC)Yautja napisał(a): Potwierdzam. Gram na wszystkim na czym się da uruchomić grę. Od sterownika PLC, przez konsole, handheldy, telefony, po komputery. Zawsze mam wczuwkę Tongue

I to jest duch prawdziwego graczaBiggrin

Ja zaczynałem ponad 3 dekady temu na takim cudzie techniki przysłanym przez rodzinę z USA Pewnie nikt w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie miał Biggrin

[Obrazek: Atari2600.png]
Odpowiedz
(17.02.2017, 21:20 UTC)DYoda napisał(a):
(17.02.2017, 14:02 UTC)Yautja napisał(a): Potwierdzam. Gram na wszystkim na czym się da uruchomić grę. Od sterownika PLC, przez konsole, handheldy, telefony, po komputery. Zawsze mam wczuwkę Tongue

I to jest duch prawdziwego graczaBiggrin

Ja zaczynałem ponad 3 dekady temu na takim cudzie techniki przysłanym przez rodzinę z USA Pewnie nikt w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie miał Biggrin

[Obrazek: Atari2600.png]

ATARI 2600!!!!! Toż to Graal!b Pomijając jakieś Magnavoxy, to jest praojciec domowego gejmingu! Biggrin
Odpowiedz
co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt
https://gareth.halfacree.co.uk/wp-conten...gp2132.jpg
i to ładowanie gier na bezdechu ze śrubokrętem w dłoni Smile
Odpowiedz
(17.02.2017, 22:32 UTC)Myr0n napisał(a): co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt

Miałem C-64. Z kartridżem Final III, który załatwiał ostatecznie kwestię turbo i wgrywania. Nawet pamiętam swoje pierwsze gry: tata przywiózł z Niemiec oryginalny zestaw Gremlina "Ten Great Games" na dwóch kasetach, pierwszą grą w którą tam grałem był "West Bank" Smile
Odpowiedz
(17.02.2017, 22:32 UTC)Myr0n napisał(a): co mi przypomniało mój pierwszy sprzęt

Tobie przynajmniej kasety odpalały. Ja dostałem cały karton kaset ale nie odtwarzało ich i grałem tylko na grach z dyskietek 4,5".
Odpowiedz
Mój pierwszy kontakt z grami był na tym:
[Obrazek: 250px-ZXSpectrum48k.jpg]
Potem ojciec w Peweksie kupił mi to:
[Obrazek: Atari_800XL_Plain_White.jpg]
To był szał! Boulder Dash, River Raid, Pit Stop, a potem, już w epoce schyłkowej Miecze Valdgira, Fred, Misja, Hans Kloss, A.D. 2044... Parę ganiających się po ekranie pikseli, a emocje takie, że kilka dżojstików poległo Smile

No i królowa:
[Obrazek: amiga1200.jpg]
i:
[Obrazek: 24872703.jpg]
Biggrin

Z taką historią zaczynającą się od komputerów o mocy mniejszej niż obecne długopisy naprawdę nie ma znaczenia na czym się gra i cała ta wojenka między komputerami i konsolami jest po prostu śmieszna. Liczy się gra i naprawdę nie rozumiem, że ktoś chce się odcinać od takich perełek jak np. Gravity Rush tylko dlatego, że jest PC Master Race i brzydzi się wziąć do ręki PSP.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Przechodzilem dokladnie ta samą droge - tylko pomiedzy była jeszcze A500 , A1200 do dzisiaj mam z turbina 030 , 40 mhz i 128 mb ram , Elite II Frontier smiga bardzo ładnie...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Jesli chodzi o Atari to napiszę że ponownie chce wkroczyc na rynek konsol i to jest potwierdzone przez samo Atari.
Co do jakosci grania w pełnym 4K na konsoli to już w tym roku bedziecie mogli tego doświadczyc za pomocą nowej konsoli Microsoftu i nie jest to nowa generacja konsol.
Tym ruchem Microsoft chce postawic na dobrą specyfikacje sprzętową .Jesli chodzi o mniejsza liczbe przyciskow da się to ominąc wbijając kombinacje klawiszy .
Odpowiedz