Poszukuję starć z Total War w kosmosie
Witam,
Ostatnio naszła mnie ochota na jakąś strategię, w której należy dbać o odpowiednie przemieszczenie i rozmieszczanie wojsk, żeby wygrać. Seria Total War byłaby idealna, gdyby nie to, że rozgrywa się w czasach, które niezbyt mi pasują. Poszukuję gry z podobnym systemem walki, tyle że rozgrywającą się w kosmosie. Rozstawianie statków, ruch nimi, itd. Nie musi być żadnego wątku pozwalającego na przejmowanie systemów, wystarczą same potyczki. Głównie rozchodzi się właśnie o te bitwy.
Istnieje taka gra? Smile
Odpowiedz
Coś w tym stylu? http://www.battlefleetgothic-armada.com/
Bo z innych gier przychodzi mi do głowy tylko Homeworld i Sins of Solar Empire, ale nie wiem czy spełnią Twoje wymgania Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Może:
Endless Space  z tym że tu nie same bitwy.
Galactic Civilization (grałem tylko w 2 część) jeszcze bardziej rozbudowane wszystko nie tylko bitwy
Star Hammer - nie grałem ale chyba spełnia twoje wymagania
Odpowiedz
W Endless Space możemy sterować każdą jednostką z osobna czy tylko patrzymy jak nasze jednostki walczą? To Star Hammer wygląda obiecująco, a Battlefleet tak średnio mi przypasowało. Smile
Odpowiedz
Może Nexus: The Jupiter Incident. Gra ma już swoje lata, została wydana w 2004 roku, ale nadal wygląda przyzwoicie.
https://www.youtube.com/watch?v=ibViWr9cAWw
Odpowiedz
Homeworld Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Sin of Solar Empire i Endless Space to klasyczne 4X walka jest tam jedna z składowych rozgrywki, formacje taktyka itp. nie odgrywają takiej roli jak w Total War wiec raczej cie nie zadowolą. Chodź jako 4X są genialne.

Remaster Homeworlda tego szukasz lub orginał.

Wiec raczej cie zawiodą (sorki ale nie mogę edytować na fonie)
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Jak cos bardziej rozbudowanego to Stellaris ostanio mnie wciagnela na caly dzien od 10 rano do 3 nad ranem nstepnego dnia
[Obrazek: bY4pzKm.png]
Odpowiedz