Skyrim i modowanie
(28.04.2017, 09:00 UTC)DYoda napisał(a): Trafiłem przez przypadek i ...czekam z nadzieją na powrót do Skyrim.

http://perfectlymodded.weebly.com/

Osobiście bardziej polecam STEP. Podstawowy STEP to paczka modów, które są lore-friendly i RP-friendly i nie odbiegają od generalnej wizji Skyrima, którą miała Bethesda. Jest to też poradnik, jak zmodować grę od samego początku, od instalacji samej gry, przygotowania plików, konfiguracji, itd. aż po samą instalację modów, z takimi szczegółami, jak usuwanie pojedynczych plików tekstur z modów, bo nie pasują klimatem i wyglądem do całej paczki  Smile

Wszystkie mody są dokładnie testowane przez ekipę pod względem kompatybilności, tak że to wszystko hula jak złoto. 

Oprócz tego znajdziesz tam paczki dodatkowe, które jeszcze bardziej rozszerzają grę, np. osobna paczka z modami zmieniającymi pogodę, osobna z broniami i zbrojami, osobna z questami itd. To wszystko jest ze sobą kompatybilne i do każdej paczki jest szczegółowy poradnik krok po kroku. 

Fakt, instalacja STEP i dodatkowych paczek zajmuje kilka dni (sic!), ale op zakończeniu gwarantuję, że Twój Skyrim będzie wyglądał obłędnie, a do tego będzie miał mnóstwo nowych funkcjonalności i gameplaya Smile

Byłem tam kiedyś w ekipie, mocno się angażowałem - naprawdę przyjazna i pomocna społeczność. Polecam!

Forum: http://forum.step-project.com/index.php
Wiki z paczkami i isntrukcjami: http://wiki.step-project.com/Main_Page
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No ale ja już jestem na etapie "że mi się nie chce" (jeżeli chodzi o komputer Smile ) teraz to chciałbym jeden plik setup i tyle. Nie mam za dużo czasu na granie a na modowanie tym bardziej Sad
Odpowiedz
A, oki, to rozumiem Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
@DYoda - ja mam podobnie, więc odpalam grę "vanilla", gram sobie z przyjemnością a w międzyczasie grzebię po modach, czy przypadkiem coś by się poprawić nie dało. Jak coś przeszkadza to szukam lekarstwa, jak grafikę mam ochotę poprawić - wygrzebuję w googlach odpowiedniego moda. Urozmaica to rozgrywkę i jednocześnie zapobiega zablokowaniu jeszcze przed odpaleniem.
Pamiętam jak zobaczyłem poradnik Mathiasa do zmodowania Wiedźmina - Mathias niesamowita robota przy okazji! Ale jak zobaczyłem ścianę tekstu poczynając od ustawień graficznych po ilość modów, która na starym pendrivie by się nie zmieściła pewnie - odpadłem.

A co do modowania Skyrima - BARDZO WAŻNA RZECZ dla polskiej wersji:
każdy mod ma swój polski odpowiednik lub spolszczenie.

Dlatego taka paczka może na polskiej wersji nie działać prawidłowo.

Jeżeli nie zastosujecie się do tego - błędy są bardzo różne. Mod graficzny potrafi zepsuć nazwy ekwipunku, itp.
Odpowiedz
Plus wydajność Wink
To i niechcemisie powodują że mam tylko kilkanaście modów poprawiających wygląd i funkcje gry.
Np. mod pokazujący jak otworzyć zamki. Po co mam wczytywać grę po 100razy na każdy zamek mistrzowski? Smile wystarczy że gram w grę na ctrl Tongue
Odpowiedz