Rekrutacja do Skrzydlatej Husarii jest obecnie otwarta dla członków społeczności naszego forum. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o naszej grupie, zerknijcie do na naszą stronę. Jak do nas dołączyć?
Instrukcje poniżej
Jak do nas dołączyć?
Jakie mamy wymagania?
Chcę dołączyć do Skrzydlatej Husarii! Co dalej?
Wszystko w Twoich rękach, Pilocie!
FAQ
Mam pytanie - do kogo się z nim zwrócić?
-- Wyślij Prywatną Wiadomość do któregoś z Oficerów. Oficerem bezpośrednio odpowiedzialnym za rekrutację jest Cmdr Scarlet Yuri. Listę całej kadry znajdziesz TUTAJ. Ewentualnie łap nas na Discordzie.
Po jakim czasie od złożenia podania dostanę odpowiedź?
-- Odpowiedź dostaniesz przez PW tutaj na forum. Trwa to od kilku dni do dwóch tygodni, sporadycznie nawet dłużej, w zależności od wolnego czasu i nawału spraw w RL osoby odpowiedzialnej za rekrutację. Prosimy o cierpliwość!
Moje podanie zostało odrzucone - czy to oznacza, że droga do TWH jest dla mnie zamknięta?
-- Niekoniecznie. Podania odrzucamy naprawdę rzadko. Jeżeli tak się stało w Twoim przypadku, w PW z powiadomieniem będzie podany powód. Zawsze możesz odpisać na to PW i wyjaśnić sprawę.
Gram na PC/PS4/XBOX (niepotrzebne skreślić). Czy mogę starać się o przyjęcie?
-- Ze względu na ostatnie decyzje Frontiera o podziale gry na Live i Legacy nie przyjmujemy graczy z konsol PS4 oraz XBOX.
Nie mam za dużo czasu na grę przez obowiązki w RL. Czy mogę starać się o przyjęcie?
-- Tak, w TWH nie ma przymusu grania określoną ilość czasu w tygodniu/miesiącu etc. Jedynym wymogiem pozostania we frakcji jest regularne czytanie forum. Raz w miesiącu przeprowadzana jest ewaluacja kont i pilocim, którzy przez ponad miesiąc nie odwiedzili forum są usuwani z frakcji. Mamy specjalny system do oznaczenia się "Na urlopie", co pozwala na 3-miesięczną ulgę od tej zasady.
Wyjeżdżam na pół roku i nie będę mógł się logować na forum - czy to oznacza, że zostanę usunięty z grupy?
-- Jeżeli powiadomisz o tym kadrę oficerską, na pewno postaramy się zrobić wyjątek w tego typu przypadkach.
Instrukcje poniżej

Jak do nas dołączyć?
Dołączyć może każdy Commander, jeśli tylko spełnia podane niżej wymagania, niezależnie od tego, które supermocarstwo wspiera (Imperium, Federacja, Sojusz), w jakim obszarze lata i czym się zajmuje. Handlowcy, piraci, szmuglerzy, odkrywcy, łowcy głów, najemnicy i żołnierze - każdy jest mile widziany!
Ze względu na ostatnie decyzje Frontiera o podziale gry na Live i Legacy nie przyjmujemy graczy z konsol PS4 oraz XBOX.
Jakie mamy wymagania?
- Przynależność do innej grupy/frakcji graczy nie wchodzi w grę. Albo należysz do Husarii, albo do innej grupy. W wyjątkowych przypadkach możemy zrobić wyjątek od tej reguły.
- Gotowość na regularne odwiedzanie forum w celu czytania informacji i nowości dotyczących naszej grupy. Należy tutaj zaznaczyć, że w naszej grupie nie ma obowiązku regularnego grania. Każdy z nas dysponuje różną ilością wolnego czasu, a my chcemy, aby członkostwo było dostępne także dla osób, które nie mają go zbyt wiele. Jednak poświęcenie trochę czasu na czytanie forum to niezbędny wymóg, tutaj podawane są bowiem wszystkie ważne informacje i ogłoszenia.
- Gotowość pomocy frakcji w sytuacjach kryzysowych lub dużych wspólnych inicjatywach grupowych - w miarę możliwości.
- Gotowość do stosowania się do wytycznych dotyczących aktywności w grze, tak aby nie szkodzić frakcji. Może to być np. zakaz działań w niektórych systemach, zakaz działania dla danej Potęgi w Powerplay czy prośba o pomoc naszym sojusznikom.
Chcę dołączyć do Skrzydlatej Husarii! Co dalej?
Jeśli spełniasz powyższe wymagania i zdecydowałeś się dołączyć do naszej grupy, prosimy o wypełnienie formularza rekrutacyjnego. Po jego akceptacji otrzymasz rangę Kadeta oraz powitalną wiadomość ze wstępnymi informacjami dotyczącymi dalszych kroków. Jeżeli Twoje podanie zostanie zaakceptowane, prosimy o dokładną lekturę powitalnego PW, są tam bowiem zawarte wszystkie niezbędne informacje o dalszych krokach i okresie kadecji.
Prosimy też o lekturę Regulaminu Frakcji (link dostaniecie w powitalnym PW), zawiera on bowiem dodatkowe sekcje, dotyczące samej gry i przynależności do naszej frakcji.
UWAGA! Zasadą jest, że husarskie konto na forum musi mieć taką samą nazwę, jak Twoja nazwa Commandera w grze, więc jeśli różnią się one, Twoja nazwa konta zostanie zmieniona.
Dostaniesz ograniczony dostęp do części forum przeznaczonej dla członków grupy. W randze Kadeta pozostaniesz przez okres jednego miesiąca. Dla Ciebie jest to czas na aklimatyzację w grupie, a dla nas na poznanie Cię bliżej. W tym okresie obowiązkowe będzie dla Ciebie latanie z husarską Wtyczką (customowy plugin stworzony specjalnie dla naszej frakcji) i wykonanie pewnej ilości zadań frakcyjnych. W ten sposób zaznajomisz się ze specjalnym wewnętrznym systemem misji wspomagających rozwój naszej frakcji oraz Salą Odpraw, gdzie podane są nasze obecne cele strategiczne i opis sytuacji politycznej TWH.
(Ze względów technicznych nasza Wtyczka dostępna jest tylko dla pilotów na PC. Graczy konsolowych obowiązuje podobny, tyle że niezautomatyzowany proces).
Po okresie jednego miesiąca Dowództwo frakcji podejmie decyzję o ewentualnym awansie do rangi Husarza, co da Ci pełny dostęp do zasobów forum i innych informacji niedostępnych dla Kadetów, możliwość większego zaangażowania się w naszą grupę, a także dołączenia do elitarnych Skrzydeł Specjalnych. Jeżeli decyzja będzie odmowna, pozostaniesz w randze Kadeta przez kolejny miesiąc, co da Ci jeszcze jedną szansę na uzyskanie awansu.
Wszystko w Twoich rękach, Pilocie!
FAQ
Mam pytanie - do kogo się z nim zwrócić?
-- Wyślij Prywatną Wiadomość do któregoś z Oficerów. Oficerem bezpośrednio odpowiedzialnym za rekrutację jest Cmdr Scarlet Yuri. Listę całej kadry znajdziesz TUTAJ. Ewentualnie łap nas na Discordzie.
Po jakim czasie od złożenia podania dostanę odpowiedź?
-- Odpowiedź dostaniesz przez PW tutaj na forum. Trwa to od kilku dni do dwóch tygodni, sporadycznie nawet dłużej, w zależności od wolnego czasu i nawału spraw w RL osoby odpowiedzialnej za rekrutację. Prosimy o cierpliwość!
Moje podanie zostało odrzucone - czy to oznacza, że droga do TWH jest dla mnie zamknięta?
-- Niekoniecznie. Podania odrzucamy naprawdę rzadko. Jeżeli tak się stało w Twoim przypadku, w PW z powiadomieniem będzie podany powód. Zawsze możesz odpisać na to PW i wyjaśnić sprawę.
Gram na PC/PS4/XBOX (niepotrzebne skreślić). Czy mogę starać się o przyjęcie?
-- Ze względu na ostatnie decyzje Frontiera o podziale gry na Live i Legacy nie przyjmujemy graczy z konsol PS4 oraz XBOX.
Nie mam za dużo czasu na grę przez obowiązki w RL. Czy mogę starać się o przyjęcie?
-- Tak, w TWH nie ma przymusu grania określoną ilość czasu w tygodniu/miesiącu etc. Jedynym wymogiem pozostania we frakcji jest regularne czytanie forum. Raz w miesiącu przeprowadzana jest ewaluacja kont i pilocim, którzy przez ponad miesiąc nie odwiedzili forum są usuwani z frakcji. Mamy specjalny system do oznaczenia się "Na urlopie", co pozwala na 3-miesięczną ulgę od tej zasady.
Wyjeżdżam na pół roku i nie będę mógł się logować na forum - czy to oznacza, że zostanę usunięty z grupy?
-- Jeżeli powiadomisz o tym kadrę oficerską, na pewno postaramy się zrobić wyjątek w tego typu przypadkach.
:: HETMAŃSKA EMERYTURA - NIE ZARZĄDZAM JUŻ GRUPĄ, ALE CZASAMI SIĘ WTRĄCĘ 
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko.

:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko.