W pierwszym poście masz listę systemów blisko HRki, a jak chcesz kopać to nie na resach. Wybierz jakieś miejsce w innej części pasa, nie będą cię w ten sposób nękać npc i inni gracze. Czasami pojawi się policja lub innego górnika npc można spotkać.
01.01.2018, 10:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.01.2018, 12:53 UTC przez Gal Black.
Powód edycji: odpowiedz znaleziona
)
(01.01.2018, 08:06 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): W pierwszym poście masz listę systemów blisko HRki, a jak chcesz kopać to nie na resach. Wybierz jakieś miejsce w innej części pasa, nie będą cię w ten sposób nękać npc i inni gracze. Czasami pojawi się policja lub innego górnika npc można spotkać.
Tyle że ja chcę żeby mnie nękali :  Nie chodzi mi o pierścienie metalic pristine, tylko o RESY HAZ lub HIGH na pierścieniach pristine metallic właśnie. Może być nawet anarchia, nie potrzebuje za specjalnie ochrony policji.
>>EDIT<<
Znalazłem taki system: 9 pozycja z listy - HIP 104549 A6 HAZ RES na Ringu Metallic Pristine  Niestety to tylko zwykły res.
Przenoszę moją uleprzoną koparkę resową do Archona, zazpraszam chętnych na ekstremalne kopanie
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 22
Reputacja:
90
Platforma:
CMDR: Maciej1982
.png) .png) .png) .png) .png)
Trochę daleko ale dopiszę
COL 359 SECTOR IH-M D7-4 1
Jestem pewien, że wszechświat jest pełen inteligentnego życia. Jest tylko zbyt inteligentne, żeby się tutaj zjawić.
Arthur C. Clarke
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: panatha1975
Panowie i Panie takie pytanko ( pierwsze moje na forum  )
takie coś do kopania ? (tak,chcę ten statek  )
co pozmieniać , co wywalić , co dodać ??? :
https://coriolis.io/outfit/type_10_defen...YIFA%3D%3D
Mniej laserów, nie potrzeba aż tylu. Przy 4 i tak będziesz czekać, aż limpety pozbierają urobek
Ewentualnie dodaj jakieś bronie na turretach w wolne sloty, a mining lasery zostaw fixed
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 1
Reputacja:
5
Platforma:
CMDR: JEZZMAN
05.02.2018, 08:39 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2018, 08:39 UTC przez jezzman.)
(05.02.2018, 07:59 UTC)panatha1975 napisał(a): Panowie i Panie takie pytanko ( pierwsze moje na forum )
takie coś do kopania ? (tak,chcę ten statek )
co pozmieniać , co wywalić , co dodać ??? :
https://coriolis.io/outfit/type_10_defen...YIFA%3D%3D
1. Power Distributor 6A. - dłuższe używanie mining laserów, ewentualnie broni, gdy zajdzie taka potrzeba.
2. Sensors i Life support klasy D.
3. Thrustery 7A - łatwiej manewrować między asteroidami.
4. 3 mining lasery w medium hardpointach, w pozostałych turrety z pulse laserami do obrony.
5. Chaff i point defense, ewentualnie dodatkowe shield boostery wedle uznania.
6. Prospector limpet controller daj zamiast docking computera, klasa 1A.
7. Collector limpet controller w sloty 3, 3, 4, 5, co w sumie daje 9 limpetów do zbierania.
8. Power plant adekwatny do zasilenia tego wszystkiego.
Wychodzi coś takiego: LINK
Jest "trochę" drożej, niż w twoim buildzie, ale nie podałeś budżetu, więc założyłem, że takowy Cię nie ogranicza :p
Liczba postów: 355
Liczba wątków: 17
Reputacja:
129
Platforma:
CMDR: Diox
05.02.2018, 09:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.02.2018, 09:18 UTC przez Diox.)
Kopanie będzie jeszcze fajniejsze w 3.0 (filtry materiałów zbieranych przez limpety). Zaoszczędzi to ZNACZNIE na limpetach i collector limpet cotnrollerach + ponoć ma być większy urobek z jednej skały (choć testowałem ostatnio LIVE i BETA 2.0 i wyszło na to samo : bez prospectora ok 10 szt., z prospectorem od 30-45). Zamiast jednego dużego collector limpet controllera będzie mozna wsadzić fighter hangar i kopać na RESach. Dla hardkorów HAZ, dla chillu RES lub RES High. Przyjemne z pożytecznym. Dzięki @Gal Black, właśnie też miałem zadać to pytanie o RES na priscine mettalic ringu. Muszę wieczorem sprawdzić ten HIP 104549 A6. Kopanie z policją też jest fajne, bo można kopać i wypuścić fightera, żeby dołączył się do zabawy
Przyjdzie 3.0 to trzeba będzie trochę pokopać dla zdobycia materiałów z nowym limitem 100 na materiał. W becie już trafiałem w metallic ring na nowe materiały, których jeszcze nie odkryłem do tej pory, więc będzie warto
(05.02.2018, 09:10 UTC)Diox napisał(a): Kopanie będzie jeszcze fajniejsze w 3.0 (filtry materiałów zbieranych przez limpety). Zaoszczędzi to ZNACZNIE na limpetach i collector limpet cotnrollerach + ponoć ma być większy urobek z jednej skały (choć testowałem ostatnio LIVE i BETA 2.0 i wyszło na to samo : bez prospectora ok 10 szt., z prospectorem od 30-45). Zamiast jednego dużego collector limpet controllera będzie mozna wsadzić fighter hangar i kopać na RESach. Dla hardkorów HAZ, dla chillu RES lub RES High. Przyjemne z pożytecznym. Dzięki @Gal Black, właśnie też miałem zadać to pytanie o RES na priscine mettalic ringu. Muszę wieczorem sprawdzić ten HIP 104549 A6. Kopanie z policją też jest fajne, bo można kopać i wypuścić fightera, żeby dołączył się do zabawy 
Rozpaliłeś we mnie chęć na kopanie, jak tylko wrócę z tego zadupia w którym szukam ruin to składam T10: Koparę i ruszam w pierścienie
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
a ja byłem pierwszy który sobie przerobił T10 na koparkę  Jak si eludzie na diccordzie pytali czy już można kupić gdzieś T10 to ja już ja wyposażałem pod kopanie  a latam takim czymś:
https://coriolis.io/outfit/type_10_defen...0%20kopacz
nie zwracać uwagi na pobór mocy wiekszość komponentów jest po inżynierach, szczególnie te od zasilania
|