Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba odwiedzić stację lub przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon).
(19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba  odwiedzić stację lub  przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon).

Też się napaliłem, że będą pokazywać planetę a oni sru na Chieftaina :/
Co od trade data to Steve napisał: " any systems you have docked in or scanned the nav beacon off will have unlocked trade data" , może po prostu źle to ujął, zobaczymy już za tydzien.
(19.01.2018, 08:11 UTC)Nizm0 napisał(a):
(18.01.2018, 22:22 UTC)Pajk napisał(a): Ha! - znalazłem coś, czego nie opisali - nowy kontroler limpetów REKON LIMPET (zamontowany w Chieftainie) i nowy materiał - pokazany przy tym magiku od ciekawych modułów - Rhenium. Jak nie powiększą ładowni na dane i materiały, to ich zamorduję.
Generalnie to cały czas jestem za tym, żeby była możliwość ustawiania wielkości modułów przez graczy - statek ma dostępne 128 modułów, największy moduł to 5, nie ma marnowania slotu 3 na skaner, bo się powinny zmieścić tam 3 skanery. Jak wstawiam tarczę 3 w moduł 5, to mam jeszcze 2 sloty do wykorzystania i tyle.

Genialny pomysł, nie słyszałem jeszcze takiej propozycji rozwiązania systemy modułów. Było coś w tym stylu zaproponowane na forum frontiera? Jak tak będę wdzięczny za linka.

Ja się jeszcze specjalnie nie nakręcam aby się nie zawieść jak wyjdzie. Ale w końcu dodają wiele rzeczy które powinny być już od dawna w grze. Zastanawiam się nawet czy tym razem sobie nie odpuścić bety aby sobie spoilerów nie robić Smile

No nie wiem czy taki genialny pomysł , weźmy takiego  Cuttera - obnizysz mu to i tamo (np sensory , life support) i zyska dodatkowe sloty i to juz zupelnie inny statek niz Twórcy chcieli , np z ładowania 1000 ton :Smile lub wypakowany  SCB , wiekszymi hullami . Jednym słowem  "przegiety"
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

(19.01.2018, 11:42 UTC)Baton napisał(a):
(19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba  odwiedzić stację lub  przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon).

Też się napaliłem, że będą pokazywać planetę a oni sru na Chieftaina :/
Co od trade data to Steve napisał: " any systems you have docked in or scanned the nav beacon off will have unlocked trade data" , może po prostu źle to ujął, zobaczymy już za tydzien.

Dla mnie to ma sens. Nav Beacon zawiera wszystkie i bardzo dokładne informacje nie tylko o obietkach, ale też stacjach, jest z nimi połączony ze względu na nawigację systemową, więc naturalnie ma dostęp do infrastruktury rynków na stacjach. 

Po wylądowaniu nasz statek łączy się z systemami stacji, więc wtedy my też już wiemy, jakie ceny są na danym rynku. 

Skaner tylko odkrywa obiekty w systemie, skąd ma wiedzieć, jakie ceny są na stacji? Przecież nie łączy się z jej systemami bezpśrednio.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

(19.01.2018, 11:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Dla mnie to ma sens. Nav Beacon zawiera wszystkie i bardzo dokładne informacje nie tylko o obietkach, ale też stacjach, jest z nimi połączony ze względu na nawigację systemową, więc naturalnie ma dostęp do infrastruktury rynków na stacjach. 

Ano ma to sens, żałuję, że prawie nigdy nie skanowałem Nav Beaconów teraz Smile
(19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :>

Na powierzchni planet nic się nie zmieni, będzie tylko inny kolor tekstury. Większe nowości w tym zakresie  będą w Q4.
Świeże info

Tech Broker

Ci handlarze zajmują się nowymi i rzadkimi technologiami i przedmiotami.
  • Oferowane przedmioty i technologie będą w pewnym stopniu zależeć od typu ekonomii danego systemu.
--

Powiem szczerze, że wszystko fajnie, ale najbardziej mnie podjarał (tak na takie 7/10 w skali podjarania) chieftain. To pierwszy nowy CIEKAWY statek od daaaawna.
Najświeższe info z forum Smile

Tech Broker

• System nie będzie się opierał na modelu "drzewka". Odblokowanie jednego przedmiotu nie zablokuje innych.
  • Odblokowanie różnych przedmiotów i technologii będzie się wiązać z różnymi rodzajami rozgrywki. 
  • Na mapie będzie nowy filtr "By Services", który pozwoli na wyświetlenie stacji z Tech Brokerami (oraz z innymi konkretnymi usługami).
--

(19.01.2018, 16:27 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Najświeższe info z forum Smile

Tech Broker

• System nie będzie się opierał na modelu "drzewka". Odblokowanie jednego przedmiotu nie zablokuje innych.
  • Odblokowanie różnych przedmiotów i technologii będzie się wiązać z różnymi rodzajami rozgrywki. 
  • Na mapie będzie nowy filtr "By Services", który pozwoli na wyświetlenie stacji z Tech Brokerami (oraz z innymi konkretnymi usługami).

A oni będą się zajmować tylko uzbrojeniem, czy coś innego u nich też będzie?....pewnie nie wiadomo nic w tej kwestii, co?
Chyba widziałem tam jakieś cargo racki na streamie, ale jakieś inne moduły?. Coś do eksploracji może ciekawego?
Wiadomo cokolwiek w tym temacie?
[Obrazek: 10848.png]