Czy Waszym zdaniem kamerka jest niezbędna przy kanale Let's Play
Do lets playa szczegolnie jesli masz zamiar robic tak jak napisales to imho nie. Jesli chodzi o stream to inna historia bo tu chodzi bardziej o interakcje z czatem a lepiej sie pisze/gada z "twarza" niz telewizorem.
BTW
Zawsze bedziesz mogl ustawic wyzwanie ze np za 100k subow pokazujesz twarz Biggrin
Odpowiedz
W sumie to widzialem Hetmana na zywo ale nie chce klamac wiec nie bede sie odzywal Biggrin
Odpowiedz
(16.01.2018, 16:41 UTC)Dyspozytor napisał(a):
(16.01.2018, 16:21 UTC)Votip napisał(a): Do Streamingu obowiązkowo, a co do lets playów, ktoś jeszcze takie ogląda? Biggrin

Słuszna uwaga Biggrin

Z moich obserwacji, nie raz i nie dwa tak miałem że po jakimś czasie oglądania strimera/ki bez kamerki nagle pojawia się kamerka i widzowi (mnie) nie podoba się facjata lub cycki i przestaję go/ją oglądać.
Kamerka musi być od nowości, albo wcale.

chyba ze pożenisz w przyszlosci # let's play z poradnikiem jak co ustawić, jaki sprzet proponujesz do danej gry to wtedy brałbym kamerkę 
polecam Taurus x10  ( fajna relacja ceny do możliwości), przyda sie tez na urlopie Smile
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Kamerka must have i tyle. Wiecej mozliwosc = wiecej ludzi zostanie na dluzej
Odpowiedz
Nie znam sie za bardzo na tym (hehe, ale sie wypowiem), ale chyba kamera powieksza wiez z ogladajacym, o ile sama facjata nie jest za bardzo anty. Sa pewnie rozne szkoly jak nie tracic uwagi/zainteresowania rozmowcy, i wydaje mi sie ze zawsze spojzenie w twarz/oczy to jest wazna czesc, bardziej ufasz rozmowcy, szybciej mu sie oddasz Tongue. Pewnie sprzedawcy w salonach samochodowych mogli by cos o tym powiedziec. Generalnie sa kanaly gdzie ludziska mniej interesuje to w co jak kto gra, a raczej co powie (najlepiej do mamy &^%#Q$&^%).

Inna sprawa to czesto jakosc i umiejscowienie podgladu, czesto bez ladu i skladu. Np we wiesku jak bys wsadzil twarz do jakiegos ladnego pierscienia, ze zdobieniami to nie psulo by to az tak strasznie klimatu. Dodatkowo zawsze moglbys walnac jakis okazyjny makijaz, np po zadanmiach z Jaskrem moglbys pociagnac szminka przez twarz i juz jest klimacik. Wiesz, trzeba byc elastycznym Tongue
Odpowiedz
Jeżeli to ma być kanał, który będziesz traktował jak hobby, to olej kamerkę. Oglądać cię będą zapaleńcy i ludzie, którzy chcą posłuchać co masz do powiedzenia. Ja oglądam tylko tych youtuberów/streamerów, którzy są świadomi, że nie o każdego widza warto walczyć.

Jeżeli natomiast chcesz łapać zasięgi, a najważniejsza jest ilość subków i okejek pod filmami, to obowiązkowo:

1. Kamerka.
2. Drzyj japę w każdej sytuacji (nawet jeżeli w grze bohater akurat je zupę ogórkową).
3. "Trendy outfit" jak to teraz ma w modzie określać smarkateria (czapa z daszkiem założona tył na przód, nagle wróciła do łask i jest teraz dżezi).
4. Skrzynki! Otwieraj skrzynki!
5. Pokaż Cycki (albo może lepiej nie...).
6. Jak już będziesz miał te kilka wyproszonych subskrypcji, zacznij bluzgać innych zagrajmerów. Może się wtedy uda stworzyć "dramę", a wtedy sława po wsze czasy (tzn. Do momentu aż będzie nowa "drama", czyli masz jakieś 15 min. Nie spieprz tego!).
7. A no właśnie, w każdym filmiku na jedną minutę filmu, poświęć drugą na żebranie o okejki i subki.
8. Skrzynki!
9. Może się zdarzyć, że doczekasz się upragnionej sławy i przyjdą do ciebie sponsorzy! Nie zastanawiaj się i podpisuj partnerstwo. Teraz możesz poświęcić po 40% filmu na nienachalną reklamę Delmy, 40% na błaganie o okejki i 20% na grę... ale kto ogląda grę.
10. Broń boże nie graj w ELITE! Kto to będzie oglądał. Ogrywaj horrory, w których co chwila coś wyskakuje, dzięki czemu będziesz miał więcej okazji do stosowania punktu nr. 2. W modzie są też kretyńskie symulatory ze steama oraz Overwatch, CS:GO, PUBG i wszystko co ma skrzynki!
11. Musisz mieć wypasiony sprzęt z milionem diodek led itp. Chwal się tym często. Maluczcy muszą zazdrościć, bo kontrolowane stadko hejterów i krzykaczy jest równie ważne jak grupa wyznawców i akolitów, którzy będą cie wychwalali i bronili, czegokolwiek nie nagrasz. Dla nich cenna będzie nawet kartka "zaraz wracam", którą zostawiłeś na Pyrkonowym stanowisku, bo poszedłeś się wysikać (najlepsze, że tej kartki nie zostawisz ty, tylko ludzie ze stoiska obok, mający dość pytań: "gdzie jest X?", "a kiedy będzie" itd.).
12. Wymyśl sobie jakieś irytujące powitanie, które do porzygu będziesz powtarzał przy każdym filmiku (koniecznie je wykrzykuj, albo wygłaszaj denerwującym piskiem).
13. Czy wspominałem o skrzyneczkach?

No to by było na tyle. Mam nadzieję, że poradnik się podobał. Zostawcie repkę, a jeżeli jesteś tu nowy to pamiętaj żeby zasubskrybować wszystkie moje wątki. Powiedzcie też o mnie swoim znajomym z ławki! Dołączcie też do grupy na fejsiku. No i koniecznie jedzcie Delmę - "najlepsza do kanapek i smarowania nart!" (Prawa do powiedzonka należą do Klocucha).
Odpowiedz
Ostatnio często oglądam filmiki i streamy Yamiksa. W obu przypadkach brak jakiegokolwiek obrazu z kamerki, a filmy bardzo fajne i nie uważam, żeby jakoś brakowało obrazu przedstawiającego twórcę.
Odpowiedz
(17.01.2018, 10:53 UTC)QCIAK napisał(a): Jeżeli to ma być kanał, który będziesz traktował jak hobby, to olej kamerkę. Oglądać cię będą zapaleńcy i ludzie, którzy chcą posłuchać co masz do powiedzenia. Ja oglądam tylko tych youtuberów/streamerów, którzy są świadomi, że nie o każdego widza warto walczyć.

Jeżeli natomiast chcesz łapać zasięgi, a najważniejsza jest ilość subków i okejek pod filmami, to obowiązkowo:

1. Kamerka.
2. Drzyj japę w każdej sytuacji (nawet jeżeli w grze bohater akurat je zupę ogórkową).
3. "Trendy outfit" jak to teraz ma w modzie określać smarkateria (czapa z daszkiem założona tył na przód, nagle wróciła do łask i jest teraz dżezi).
6. Jak już będziesz miał te kilka wyproszonych subskrypcji, zacznij bluzgać innych zagrajmerów. Może się wtedy uda stworzyć "dramę",  a wtedy sława po wsze czasy (tzn. Do momentu aż będzie nowa "drama", czyli masz jakieś 15 min. Nie spieprz tego!).
7. A no właśnie, w każdym filmiku na jedną minutę filmu, poświęć drugą na żebranie o okejki i subki.
8. Skrzynki!
9. Może się zdarzyć, że doczekasz się upragnionej sławy i przyjdą do ciebie sponsorzy! Nie zastanawiaj się i podpisuj partnerstwo. Teraz możesz poświęcić po 40% filmu na nienachalną reklamę Delmy, 40% na błaganie o okejki i 20% na grę... ale kto ogląda grę.
10. Broń boże nie graj w ELITE! Kto to będzie oglądał. Ogrywaj horrory, w których co chwila coś wyskakuje, dzięki czemu będziesz miał więcej okazji do stosowania punktu nr. 2. W modzie są też kretyńskie symulatory ze steama oraz Overwatch, CS:GO, PUBG i wszystko co ma skrzynki!
11. Musisz mieć wypasiony sprzęt z milionem diodek led itp. Chwal się tym często. Maluczcy muszą zazdrościć, bo kontrolowane stadko hejterów i krzykaczy jest równie ważne jak grupa wyznawców i akolitów, którzy będą cie wychwalali i bronili, czegokolwiek nie nagrasz. Dla nich cenna będzie nawet kartka "zaraz wracam", którą zostawiłeś na Pyrkonowym stanowisku, bo poszedłeś się wysikać (najlepsze, że tej kartki nie zostawisz ty, tylko ludzie ze stoiska obok, mający dość pytań: "gdzie jest X?", "a kiedy będzie" itd.).
12. Wymyśl sobie jakieś irytujące powitanie, które do porzygu będziesz powtarzał przy każdym filmiku (koniecznie je wykrzykuj, albo wygłaszaj denerwującym piskiem).

No to by było na tyle. Mam nadzieję, że poradnik się podobał. Zostawcie repkę, a jeżeli jesteś tu nowy to pamiętaj żeby zasubskrybować wszystkie moje wątki. Powiedzcie też o mnie swoim znajomym z ławki! Dołączcie też do grupy na fejsiku. No i koniecznie jedzcie Delmę - "najlepsza do kanapek i smarowania nart!"(Prawa do powiedzonka należą do Klocucha).

hehe, fajowy poradnik, nie wiedzialem ze to take proste Tongue

ps. Repka poszla, szkoda ze nie moge suba wlaczyc
Odpowiedz
(17.01.2018, 10:53 UTC)QCIAK napisał(a): Jeżeli to ma być kanał, który będziesz traktował jak hobby, to olej kamerkę. Oglądać cię będą zapaleńcy i ludzie, którzy chcą posłuchać co masz do powiedzenia. Ja oglądam tylko tych youtuberów/streamerów, którzy są świadomi, że nie o każdego widza warto walczyć.

1. Kamerka.
6. Jak już będziesz miał te kilka wyproszonych subskrypcji, zacznij bluzgać innych zagrajmerów. Może się wtedy uda stworzyć "dramę",  a wtedy sława po wsze czasy (tzn. Do momentu aż będzie nowa "drama", czyli masz jakieś 15 min. Nie spieprz tego!).
8. Skrzynki!

No to by było na tyle. Mam nadzieję, że poradnik się podobał. Zostawcie repkę, a jeżeli jesteś tu nowy to pamiętaj żeby zasubskrybować wszystkie moje wątki. Powiedzcie też o mnie swoim znajomym z ławki! Dołączcie też do grupy na fejsiku. No i koniecznie jedzcie Delmę - "najlepsza do kanapek i smarowania nart!" (Prawa do powiedzonka należą do Klocucha).

Hahahaha, po przeczytaniu tego poradnika mogę śmiało powiedzieć wydrzeć mordę że JESTĘ JÓTÓBERĘ!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A chciałem tu wcisnąć swoje dwa grosze, ale widzę że już niema takiej potrzeby bo sprawa kamerki wyjaśniona ;D
[Obrazek: 83018.jpg]
Odpowiedz