Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
https://www.youtube.com/watch?v=E7PIVes1Vas

Ten filmik ma jakiś związek z betą czy to inna historia?
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Ja jestem trochę rozczarowany widokiem tego księżyca, nie odbiega jakoś mocno od tego co teraz spotykam na rubieżach, no ale pożyjemy zobaczymy Smile
@Baton - no wiesz, ja widzę znaczny progres, a to chyba jeszcze nie koniec zmian i ciała niebieskie będą wyglądały jeszcze lepiej Smile Widać coś w rodzaju jezior, no i kratery nie są rozmieszczone tak regularnie. Widać też całkiem niezłe zróżnicowanie terenu, choć z tej wysokości i tak wydaje się to wszystko jeszcze płaskie, ale kto wie, jak będzie przy powierzchni
[Obrazek: 70464.png]
Dla mnie jesli tak finalnie beda wygladaly planety to zmiana naprawde kolosalna Wink Tylko te zmiany w nagrodach za misje... Wracac i farmic kase, czy jeszcze siedziec pod Col70 i czekac ze moze go otworza, a tam setki dziewiczych potencjalnie dochodowych systemow. I w sumie cel mojej wyprawy bylby osiagalny gdyby cos z tych zamknietych wokol Oriona otworzyli...
(12.01.2018, 17:22 UTC)ryczypior napisał(a): @Baton - no wiesz, ja widzę znaczny progres, a to chyba jeszcze nie koniec zmian i ciała niebieskie będą wyglądały jeszcze lepiej Smile 

To tylko oznacza, że mało zwiedzasz, niektóre księżyce już wyglądają dość podobnie, te niby jeziora jak piszesz to jest dno kanionu, które teraz też bywają innego koloru choć nie tak kontrastowo. Nie mówię, że nie ma zmian, po prostu, ze na moje oko nie są wielkie, no ale nie ma co oceniać na podstawie jednej fotki. Nie mogę się doczekać, żeby polatać, właśnie się zastanawiam gdzie się wybrać w becie jak wejdzie Smile

Fotka sprzed kilku dni, ten księżyc po lewej wcale nie jest dużo inny, z bliska też wyglądał super https://i.imgur.com/SoivNUR.jpg

(12.01.2018, 17:27 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Dla mnie jesli tak finalnie beda wygladaly planety to zmiana naprawde kolosalna Wink Tylko te zmiany w nagrodach za misje... Wracac i farmic kase, czy jeszcze siedziec pod Col70 i czekac ze moze go otworza, a tam setki dziewiczych potencjalnie dochodowych systemow. I w sumie cel mojej wyprawy bylby osiagalny gdyby cos z tych zamknietych wokol Oriona otworzyli...

Bardzo wątpię, żeby cokolwiek otworzyli nie wykorzystawszy tego najpierw fabularnie jakoś, więc nie nastawiam się, żeby to się stało znienacka.
@Baton, pewnie masz rację i to będzie to samo (no i w tym, że mało zwiedzam Biggrin ) choć musisz przyznać, że te niebieskie elementy na video mocno odstają od Twojej fotki. Kto wie, może dodadzą jakieś jeziora Smile
[Obrazek: 70464.png]
(12.01.2018, 19:32 UTC)ryczypior napisał(a): @Baton, pewnie masz rację i to będzie to samo (no i w tym, że mało zwiedzam Biggrin ) choć musisz przyznać, że te niebieskie elementy na video mocno odstają od Twojej fotki. Kto wie, może dodadzą jakieś jeziora Smile

Nie wiem co się uparłeś na te jeziora, choć może to coś na kształt rtęci utrzymującej się w stanie płynnym na księżycu bez atmosfery, byłoby cool.
Też wiem, że będzie lepiej i w napięciu czekam, nawet małe zmiany znaczą dużo dla osoby tyle podróżującej co ja, sporo latam nad powierzchnią i będzie lepiej wyglądać więc się cieszę.
Ja czekam bardziej na te zmiany na powierzchni zapowiadane na Q4. Realna zmiana geometrii i ułożenia terenu. To co będzie teraz, to drobne urozmaicenia i zmiany tekstur, coś takiego to można zrobić w 5 minut, także traktuję to raczej jako obowiązkowy krok w ramach poprawy wyglądu planet, a nie ekstra feature.
Zmiany na Q4 zapowiadaj się o wiele bardziej ciekawie. Ten fan art wygląda jak jakiś zaawansowany mesh blending, a tego najbardziej brakuje - bardziej zaawansowanych formacji skalnych ładnie zblendowanych z powierzchnią.
Przypominam, że jutro (wtorek 16.01) oraz w czwartek jest stream na żywo, gdzie developerzy uchylą rąbka tajemnicy na temat Beyond Smile

Streamy odbędą się o 19:00 GMT (20 PL) na YouTube Elite: https://gaming.youtube.com/elitedangerous
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).