Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(05.01.2018, 08:52 UTC)jezzman napisał(a):
(04.01.2018, 19:55 UTC)Pajk napisał(a): Zawsze leciałem do dłuższego Smile
Można w mapie wyłączyć trasę i z głowy, ja jakoś nie zginąłem, może dlatego, że od razu kieruję się na sam koniec warkocza.

Mam małe pytanko, jak już padł temat "ładowania" fsd w neutronowych. Czy po naładowaniu napędu mapa sama przeliczy trasę biorąc pod uwagę zwiększony zasięg skoku czy sam muszę poprawić trasę?

Od 2.4 wyznaczenie tras na mapie galaktyki ma opcję uwzględniania boosta do fsd z gwiad neutronowych/białych karłów. Zaznacz odpowiednią opcję przy wyznaczaniu trasy albo będziesz musiał ręcznie ją poprawiać.
[Obrazek: 22476.png]
Odpowiedz
(05.01.2018, 10:03 UTC)Mezal napisał(a): Powiedzcie mi Panowie mam 150 mln i zastanawiam się nad zakupem anakondy. Czy może dalej oszczędzać i kupić cuttera imperialnego albo z federacji z górnej pułki. Czy może przed takim zakupem kupić tę anakonde. Zdaję sobie sprawę, że taki zakup to tylko wierzchołek góry lodowej.
I pytanie z mojej osobistej ciekawości kobiety też oblatywują galaktykę.

Nie kupuj samej anakondy jak i podobnie z innymi statkami, najpierw uzbieraj na statek plus moduły jakie chcesz zamontować. Anakonda z modułami klasy A to łączny wydatek ok 3x koszt samego statku. Na podstawowych modułach ciężko będzie się latało, słabe silniki, słaba osłona, wieczny problem z prądem.
No jeżeli planujesz wybrać się na explorację to starasz się zejść z masą więc i statek taki będzie znacznie tańszy.

PS. pamiętaj aby zawsze zostawić rezerwę na wykup statku w przypadku pufnięcia Tongue
Odpowiedz
Podróżna wersja Anacondy to ok. 300 mln, do tego przydadzą się z dwa wykupy - czyli kolejne 30 mln w portfelu na czarną godzinę.
Odpowiedz
(05.01.2018, 08:52 UTC)jezzman napisał(a): Mam małe pytanko, jak już padł temat "ładowania" fsd w neutronowych. Czy po naładowaniu napędu mapa sama przeliczy trasę biorąc pod uwagę zwiększony zasięg skoku czy sam muszę poprawić trasę?

To zależy jak masz ustawione, jak masz zaznaczony Jet Cone Boost, to od razu wylicza trasę, zakładając, że naładujesz się przy gwieździe, więc się musisz naładować. Jak nie miałeś zaznaczone, to musisz się naładować, potem wejść do mapy i zmienić ustawienia, wtedy Ci przeliczy już z dłuższym skokiem.
Odpowiedz
Chciałbym spróbować górnictwa, zobaczyć w praktyce jak to wygląda. Czy w tym celu przerabiać mojego ASP explorera czy tez lepiej kupić do tego celu np. T6 i jego zrobić na górnika? Gdzie polecieć na pierwsze kopanie tak by w spokoju potrenować? Obecnie jestem w HR 8444.
[Obrazek: 93322.png]
Odpowiedz
(06.01.2018, 16:54 UTC)MarcinW napisał(a): Chciałbym spróbować górnictwa, zobaczyć w praktyce jak to wygląda. Czy w tym celu przerabiać mojego ASP explorera czy tez lepiej kupić do tego celu np. T6 i jego zrobić na górnika? Gdzie polecieć na pierwsze kopanie tak by w spokoju potrenować? Obecnie jestem w HR 8444.

W kopaniu świetnie sprawdza się Python. Husarski system górniczy to HR 8671. Zerknij też tutaj: http://forum.thewingedhussars.com/showth...87#pid6387
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(06.01.2018, 17:08 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(06.01.2018, 16:54 UTC)MarcinW napisał(a): Chciałbym spróbować górnictwa, zobaczyć w praktyce jak to wygląda. Czy w tym celu przerabiać mojego ASP explorera czy tez lepiej kupić do tego celu np. T6 i jego zrobić na górnika? Gdzie polecieć na pierwsze kopanie tak by w spokoju potrenować? Obecnie jestem w HR 8444.

W kopaniu świetnie sprawdza się Python. Husarski system górniczy to HR 8671. Zerknij też tutaj: http://forum.thewingedhussars.com/showth...87#pid6387

Tylko że Python puki co przekracza moje możliwości finansowe. Oczywiście mogę jeszcze poczekać z kopaniem i dozbierać kasy do tego builda ale może na początek da się coś tańszego wykombinować. Tak ja pisałem na razie chcę się tylko zapoznać z górnictwem. Widziałem w tym wątku coś takiego http://coriolis.io/outfit/type_6_transpo...%C3%B3rnik - tani ale czy dobry dla początkującego?
Odpowiedz
Rafineria 4 i jak bez tarcz, to skorupa military. Poza tym ok.
Odpowiedz
Lekko przerobiłem, bo latanie górniczym T6 bez tarcz to samobójstwo, chyba że potrafisz dobrze uciekać NPC-om, które na pewno będą Cię przechwytywać - lub jesteś gotowy na wyrzucenie im towaru, o który proszą.

https://coriolis.io/outfit/type_6_transp...%C3%B3rnik
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(06.01.2018, 18:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Lekko przerobiłem, bo latanie górniczym T6 bez tarcz to samobójstwo, chyba że potrafisz dobrze uciekać NPC-om, które na pewno będą Cię przechwytywać - lub jesteś gotowy na wyrzucenie im towaru, o który proszą.

https://coriolis.io/outfit/type_6_transp...%C3%B3rnik

Dzięki! Faktycznie nie zauważyłem że brak tam tarcz. Twója wersja tego builda mi się podoba, wypróbuję dzisiaj.
Odpowiedz