Nowy trailer JWE - nadzieja dla Elite?
Thumbs Up 
Oto nowy trailer Jurrasic World Evolution:

Dla niezorientowanych - to kolejna po Elite i Planet Coasterze duża gra Frontiera, której premiera zaplanowana jest na ten rok.

Sceny z trailera to faktyczne nagranie z gry, a nie żaden render. Dlaczego nadzieja dla Elite? Ano dlatego, że FDEV ewidentnie przymierza się do planet z atmosferą. Wszystkie nowe gry Frontiera tworzone są na tym samym silniku, co Elite, czyli na Cobrze. To, co zaprezentowali w Planet Coaster już dawało nadzieję, aczkolwiek stylistyka gry est bardziej komiksowa - aczkolwiek sama technologia dobrze rokowała. 

To, co prezentują w JWE to wyższy poziom, naprawdę podoba mi się sposób, w jaki zrobili roślinność. W szczególności jednak zwracam uwagę na efekty pogody - wiatr, deszcz i to jak zachowuje się otoczenie (falowanie trawy etc.). Same dinozaury zresztąteż są świetnie zrobione!

Jeśli tak mają wyglądać planety Earth-like w Elite, to ja z niecierpliwością czekam na te rzeczy w Elite!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Wygląda to paskudnie, szczególnie tereny górzyste w oddali... na tym filmiku ledwo widać deszcz... jak dla mnie od strony wizualnej bardzo mnie to, co widzę odrzuca... crysis 1 wygląda znacznie lepiej, a to gra z przed wielu lat... jedynie dinusie niektóre zachowują poziom... zakładam, że to jakaś wczesna wersja z teksturami słabej jakości... osobiście uważam, że nie ma się czym zachwycać i liczę, że to bardzo wczesna wersja...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Hetmanie oby Twoje słowa zamieniły się w złoto Biggrin 
Mi osobiście w zupełności by to wystarczyło.
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Zaraz. JWE to gra frontiera? Jak mogłem nie zauważyć.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Liczę na to, że będzie dobrze zaplanowany mechanizm kreacji nowych gatunków, o czym wspominają materiały reklamowe, bo będzie można go wykorzystać w tworzeniu nowych stworzeń na różnych planetach i w Elite będzie zaimplementowane coś a'la No Man's Sky
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Nie bardzo wiem jakby to się wpasowało w Elitę - misje na złapanie 12 ton welociraptorów? Smile Żeby takie planety ze zwierzętami miały jakiś cel to by musieli dodać space legs i w rezultacie całkowicie nową grę, jakoś tego nie widzę. Jak na razie to tylko pamiętam coś o lataniu w atmosferach gazowych gigantów, nic nie było o zwiedzaniu dżungli z dinozaurami Smile
Odpowiedz
Niekoniecznie. Mnie do szczęścia wystarczyłby widok biegnących przez jakąś sawannę stad bliżej niesprecyzowanych żyjątek oglądany z kabiny przelatującego nad nimi Aspa Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(05.01.2018, 15:17 UTC)Yautja napisał(a): Niekoniecznie. Mnie do szczęścia wystarczyłby widok biegnących przez jakąś sawannę stad bliżej niesprecyzowanych żyjątek oglądany z kabiny przelatującego nad nimi Aspa Smile

Ja to rozumiem, też bym się pogapił, ale przecież nie włożą tyle pracy w zazwierzęcenie milionów planet czymś sensownym, tylko po to żebyśmy się pogapili przez 10 minut, zrobienie kilku miejscówek w parku to całkiem inna broszka. Prędzej dodadzą Asp-y do Parku Jurajskiego Smile. Ale trzymam kciuki razem z Wami.
Odpowiedz
(05.01.2018, 15:17 UTC)Yautja napisał(a): Niekoniecznie. Mnie do szczęścia wystarczyłby widok biegnących przez jakąś sawannę stad bliżej niesprecyzowanych żyjątek oglądany z kabiny przelatującego nad nimi Aspa Smile

Dokładnie Biggrin Biggrin Biggrin
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Wyobraźcie sobie to: Grieferzy przylatują na planety, tylko po to by wyeliminować wszelkie stworzonka na planecie. Przylatujesz, a tu martwe świniopodobne stwory, ale martwe.
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz