Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(22.12.2017, 10:37 UTC)Mezal napisał(a): I pytanie w jakim momencie ta Panienka od min wyśle mi zaproszenie

Jeśli chodzi ci o LIZ RYDER to powinieneś mieć na nią namiary od początku, ale żeby się spotkać to musisz wbić reputację Cordial we frakcji Eurybia Blue Mafia w systemie Eurybia. Na koniec musisz przywieźć jej 200 Landmines.

Natomiast JURI ISHMAAK odezwie się do ciebie jak wbjesz grade 4 u Felicity Farseer, żeby się spotkać musisz 50 razy oddać Combat Bounds (te zdobywane w Conflict Zone). Na koniec musisz mu przywieźć 100k Combat Bounds.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
(22.12.2017, 06:37 UTC)Maroks napisał(a): Co? Na kubek? Are you serious? No dobra. To tak z ciekawości. Na eksplorację najlepiej lecieć do centrum galaktyki, czy na zewnętrzną stronę. Gdzie rzadzej się lata? Albo gdzie się nie zapuszczają?j

Tak poważnie. Zrobiłam sobie i wydrukowałam i popijam z niego herbatę jak gram w Elite i nie tylko, obecnie mój kubek nr 1. Więc tak, na serio pisałam xD

Ale by nie robić OFF'a, to gdzie lecieć? Nie wiem, prawdopodobnie jak z pytaniem, który statek - ilu pilotów, tyle odpowiedzi. Z tego co wiem to każdy dobiera swoje cele indywidualnie. Ja przykładowo jak już pisałam wcześniej, uczę się latać na własnym statku (w sensie to umiem, ale nie jestem jeszcze zadowolona z moich umiejętności i popełniam błędy, więc dłuższa wyprawa dopiero jak będę czuć się absolutnie pewna), doposażam go i na razie sobie zwiedzam +/- 500 LY od przestrzeni zamieszkanej jak i samą przestrzeń.  Nie śpieszy mi się. Ale to moje podejście, Ty możesz mieć inne i jak chcesz od razu lecieć to możesz. Właśnie to jest piękne w tej grze, że możesz zrobić jak chcesz i kiedy chcesz. Podobnie jak w RL, decyzję musisz podjąć sam.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
(22.12.2017, 10:57 UTC)Diox napisał(a): @Mezal
Dział biblioteka się kłania Smile
http://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=31     Dział inżynierowie Smile
Co do modów, to o takich nie słyszałem, zainteresuj się programem Voice Attack (wydawanie komend głosowych), program płatny 10$ ale pokochasz go, zwłaszcza, że przydaje się do innych gier)) i paczkami od HCS
https://www.hcsvoicepacks.com/

Voice attack:

Edit: Szef mnie ubiegł

Diox fajnie to wygląda z tymi komendami pytanie jak współpracuje to by mi troszkę ulepszyło rozgrywkę no i samo działanie dosyć fajne i mądre z zaimplementowana AI.
Odnośnie inżynierów to już oglądałem to i owo i w sumie interesowały mnie wasze spostrzeżenia jako doświadczonych graczy. Po krutcce ale ok może faktycznie lepiej dojść samemu do wszystkiego tylko szkoda żeby coś mi umknęło uwadze.
Odpowiedz
(22.12.2017, 11:45 UTC)Cicha napisał(a): Ale by nie robić OFF'a, to gdzie lecieć? Nie wiem, prawdopodobnie jak z pytaniem, który statek - ilu pilotów, tyle odpowiedzi. Z tego co wiem to każdy dobiera swoje cele indywidualnie. Ja przykładowo jak już pisałam wcześniej, uczę się latać na własnym statku (w sensie to umiem, ale nie jestem jeszcze zadowolona z moich umiejętności i popełniam błędy, więc dłuższa wyprawa dopiero jak będę czuć się absolutnie pewna), doposażam go i na razie sobie zwiedzam +/- 500 LY od przestrzeni zamieszkanej jak i samą przestrzeń.  Nie śpieszy mi się. Ale to moje podejście, Ty możesz mieć inne i jak chcesz od razu lecieć to możesz. Właśnie to jest piękne w tej grze, że możesz zrobić jak chcesz i kiedy chcesz. Podobnie jak w RL, decyzję musisz podjąć sam.

Ciekawa może być w sumie nie tak odległa wyprawa do Witch Head Nebula - po pierwsze widoki, po drugie utrudnienie, bo trzeba ominąć całkiem spory rejon z permitem.
Odpowiedz
(22.12.2017, 14:56 UTC)Pajk napisał(a): Ciekawa może być w sumie nie tak odległa wyprawa do Witch Head Nebula - po pierwsze widoki, po drugie utrudnienie, bo trzeba ominąć całkiem spory rejon z permitem.

Właśnie, że już nie, wczoraj wyznaczyłem drogę z  Witch Head do HR jednym ruchem, plotter się wyrabia. potem można jeszcze dalej do Spirograph Nebula i Running Man - fantastyczne miejsca i tylko jakieś 1200 ly, obowiązkowa wycieczka.

Odpowiedz
Zdjeli permita z sektora Col 70 czy jeszcze o innym mowicie? Tak z ciekawosci pytam bo jakis tydzien temu sie po jego obrzezach przeslizgiwalem.
A tak przy okazji czy ktos wie co to za skupisko gwiazd (bialych) wyraznie odcinajace sie na tle Lagoon Nebula jak sie leci od Banki w kierunku SagA ? I oczywiscie pytanie czy intratne do odwiedzenia Tongue
Odpowiedz
(22.12.2017, 16:32 UTC)Baton napisał(a):
(22.12.2017, 14:56 UTC)Pajk napisał(a): Ciekawa może być w sumie nie tak odległa wyprawa do Witch Head Nebula - po pierwsze widoki, po drugie utrudnienie, bo trzeba ominąć całkiem spory rejon z permitem.

Właśnie, że już nie, wczoraj wyznaczyłem drogę z  Witch Head do HR jednym ruchem, plotter się wyrabia. potem można jeszcze dalej do Spirograph Nebula i Running Man - fantastyczne miejsca i tylko jakieś 1200 ly, obowiązkowa wycieczka.

No tak, co ja się tu wypinam bez zapytania o zdanie największego podróżnika Smile
Odpowiedz
@Pajk W sumie, to czemu nie. Mam w sumie chyba nienajgorzej wyposażoną condę, to mogłabym się wybrać (obecnie  o ile  dobrze pamiętam to około 47LY).

@Baton Fajne "ognisko"  i ładne widoki Biggrin

Będę musiała się tam w takim razie wybrać, dzięki Smile
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
(22.12.2017, 22:59 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Zdjeli permita z sektora Col 70 czy jeszcze o innym mowicie? Tak z ciekawosci pytam bo jakis tydzien temu sie po jego obrzezach przeslizgiwalem.
A tak przy okazji czy ktos wie co to za skupisko gwiazd (bialych) wyraznie odcinajace sie na tle Lagoon Nebula jak sie leci od Banki w kierunku SagA ? I oczywiscie pytanie czy intratne do odwiedzenia Tongue

Permit lock Col 70 dalej jest, też o tym myślałem, ale nigdy nie badałem okolic jakoś poważnie, więc nie umiem powiedzieć czy się na przykład trochę systemów nie odblokowało. Raczej sądzę, że po prostu ploter jest lepszy i potrafi wytaczać trasę częściowym łukiem, kiedyś robił tylko po prostej lini, a teraz już zauważam obiecujące krzywe jak coś jest niedostępne po drodze.
Odpowiedz
(23.12.2017, 15:17 UTC)Baton napisał(a):
(22.12.2017, 22:59 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Zdjeli permita z sektora Col 70 czy jeszcze o innym mowicie? Tak z ciekawosci pytam bo jakis tydzien temu sie po jego obrzezach przeslizgiwalem.

Permit lock Col 70 dalej jest, też o tym myślałem, ale nigdy nie badałem okolic jakoś poważnie, więc nie umiem powiedzieć czy się na przykład trochę systemów nie odblokowało. Raczej sądzę, że po prostu ploter jest lepszy i potrafi wytaczać trasę częściowym łukiem, kiedyś robił tylko po prostej lini, a teraz już zauważam obiecujące krzywe jak coś jest niedostępne po drodze.

To chyba nic nie zmienili. Ja sie o sektor Col 70 przypadkiem otarlem w drodze do Glowy Wiedzmy. Trafilem do takich ukladow ze nawet 4-5 sektorow bylo z Permit Lock jak patrzylem na wybierak z lewego panelu. Poniewaz pierwotnie planowalem tamtendy wracac (jakos tak mnie ciagnie do tego kranca galaktyki w "IV cwiartce" mimo ze bardzo pusto wyglada) to mnie zaciekawilo co to i po co i czemu, bo o swiecie ED wiem jeszcze bardzo malutko... ale ja sie lubie uczuc Wink
A odpowiem na pytanie, ktore zadalem wczesniej moze sie komus przyda w przyszlosci. Gromada jasnych gwiazd na tle mglawicy Laguny to gromada otwarta NGC 6530.
Odpowiedz