Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Nic na lipę. Powerplay wymaga koordynacji i słuchania rozkazów (przypominam o zakazie wspierania PP w systemach husarskich). Np. ci to mają nawet do tego systgem:
https://trello.com/b/HBY3rRZR/aisling-duval
Odpowiedz
Mezal , ty jesteś geniusz. Po dwóch godzinach stwierdziłeś że kopanie jest bez sensu i nie opłacalne...
Nawet mi się tego komentować nie chce, fakt nie zarobisz tyle co na pasażerach ale nudne nie jest Smile
P.S. nikt by cie nie atakował gdybyś nie poleciał do RESOURCE EXTRACTION SITE Wink zawsze leci się jak najdalej od tych punktów...chyba że zamiast kopać lecisz piratów tępić.
Odpowiedz
Czyli reasumując w dupie byłem gówno widziałem, czyli inaczej mówiąc mało wiem i dlatego tysiąc pytań do. Po prostu słyszę że dzwony biją tylko nie wiem z której strony.
Po ciężkiej pracy kupiłem Fer de Lance kupiłem wsio najlepszego i moje spostrzeżenie takie. Super zwrotny statek, tarcze też nie tak źle, troszkę brakuje energii.
Na minus to jego budowa dziób długi a umiejscowienie kokpitu w tyle, do tego wkurza mnie ta ramka trzymająca szybęTongue. Ale zacząłem bawić się z inżynierami i będę starał się ulepszyć reaktor, narazie mam tylko pierwszy poziom bo muszę odblokować następnych inżynierów. Problem zaczyna się z przegrzewaniem więc chyba trzeba będzie wozić chłodziarkę.

Zastanawiam się teraz nad jedną rzeczą. Jak się pożądnie nauczyć walczyć bo prawdopodobnie coś źle robię. Pewnie mam już złe nawyki i muszę się ich pozbyć. Mam 3 bursty lasery 1 na H, 2 na M. I dwa multicanony. Wszystko na gimbalach. Może coś zmienić np. z hardpointem H
Chciałbym nauczyć się na fixach ale nie mam dobrej ręki do tego, a potencjał jest plazmie ma pierdnięcie.
Odpowiedz
Przede wszystkim tutaj obowiązuje trochę inny język. Po drugie 90% pytań w ogóle by nie padło, gdyby pytający przeczytali oficjalny manual do gry - jest taki, nie dość że w 5 językach i na wszystkie 3 platformy, to jeszcze aktualizowany na bieżąco:
https://community.elitedangerous.com/en
Odpowiedz
(14.12.2017, 08:22 UTC)Mezal napisał(a): Zastanawiam się teraz nad jedną rzeczą. Jak się pożądnie nauczyć walczyć bo prawdopodobnie coś źle robię. Pewnie mam już złe nawyki i muszę się ich pozbyć. Mam 3 bursty lasery 1 na H, 2 na M. I dwa multicanony. Wszystko na gimbalach. Może coś zmienić np. z hardpointem H
Chciałbym nauczyć się na fixach ale nie mam dobrej ręki do tego, a potencjał jest plazmie ma pierdnięcie.

Wpadnij na następny trening PVP albo umów się z kimś na walkę w RES-ach. Ewentualnie pogadaj z chłopakami z Błyskawicy, żeby podpowiedzieli Ci jakiś dobry build do Ferdka.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja wiem ze Gentelmani o finansach nie rozmawija, ale od zawsze temat dostepnego budzetu byl pewnym warunkiem granicznym na etapie planowania ekspedycji. Stad moje pytanie ile gotowki trzeba miec jako ladunek na wyprawe?. Ja rozumiem ze minimum to ubezpieczenie za statek. I wiem ze w Elitce jak wyladuje gdzies gdzie sa ludzie to moge sobie zarobic, ale takie sciagniecie transportowego Pythona lub pasazerskiej Bielugi na drugi koniec galaktyki pewnie tez troszke kosztuje. Aha i zeby nie mnozyc watkow Tongue  wziecie udziału w ekspedycji z EDSM nie jest traktowane jako przynaleznosc do innej frakcji?
Odpowiedz
(17.12.2017, 18:52 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Ja wiem ze Gentelmani o finansach nie rozmawija, ale od zawsze temat dostepnego budzetu byl pewnym warunkiem granicznym na etapie planowania ekspedycji. Stad moje pytanie ile gotowki trzeba miec jako ladunek na wyprawe?. Ja rozumiem ze minimum to ubezpieczenie za statek. I wiem ze w Elitce jak wyladuje gdzies gdzie sa ludzie to moge sobie zarobic, ale takie sciagniecie transportowego Pythona lub pasazerskiej Bielugi na drugi koniec galaktyki pewnie tez troszke kosztuje. Aha i zeby nie mnozyc watkow Tongue  wziecie udziału w ekspedycji z EDSM nie jest traktowane jako przynaleznosc do innej frakcji?
Nie bardzo rozumiem o co pytasz, bo do eksploracji to trzeba mieć statek i tyle, na nic Ci zapasy gotówki bo na drugim końcu galaktyki nie ma stacji, w których byś mógł wylądować i coś kupić, więc się tym nie przejmuj. Raczej odwrotnie bo ja z ostatniej eksploracji przywiozłem coś koło pół miliarda kredytów :Smile Na eksploracji się świetnie teraz zarabia, więc nie ma sensu zakładać, że polecisz do Colonii i będziesz tam musiał robić jakieś misje, do czasu jak dolecisz to już powinieneś być bogaty.
Odpowiedz
Tylko kasa na wykup, odpukać, bo jak będzie lądował "na Mathiasa", to się może wiele wydarzyć.
Odpowiedz
(18.12.2017, 14:23 UTC)Pajk napisał(a): Tylko kasa na wykup, odpukać, bo jak będzie lądował "na Mathiasa", to się może wiele wydarzyć.

Pisał, że wykup to rozumie przecież Smile  A i co do OP to branie udziału w ekspedycjach jest jak najbardziej dozwolone a nawet wskazane Smile

(wez kilka puszek sprayu i na postojach maluj innym napisy TWH rulez na statkach jak zasną)
Odpowiedz
@Baton Zazwyczaj trzymam w rezerwie dwuktorną wartość wykupu mojego statku.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz