Ankieta: Jak oceniasz jakość patcha 2.4 The Return- w skali 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

OFICJALNY Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes
Coś w tym jest.
Szczególnie patrząc na to ile im zajęło zaproponowanie zmian do Inżynierów:
(na podstawie podsumowania po Livestreamie)

Cytat:no more secondary effects, to counter the loss of positive secondaries the base rolls of a blueprint will be slightly better (142 dirty drives here we come)
always get better rolls with subsequent attempts, there will still be negative effects
penalties of a blueprint will be fixed and not within a range anymore
pinned blueprints can be crafted anywhere where is outfitting, meaning you don't have to fly back to an engineer's base after collecting materials for one pinned blueprint
experimental effects on weapons will no longer be randomly applied and can no longer be bought for favours, instead you pay extra materials to get these effects
there will be "preset rolls with effects" to buy, no upgrading or rng involved (not sure if i understood this correctly)
no more losing reputation with an engineer
there will be a material trader at starports, trading specific amounts of materials for other materials with a little mark-up (grades of materials still apply) , meaning there will be less grinding for a specific thing you search for because you can just trade in stuff you don't need atm
old rolls will persist after update (= legacy modules confirmed)
STORAGE CAP INCREASED! probably 100 per material YAY
module storage may be increased as well, but there has to be a cost for that (probably credits for rental)
blacklist / ignore list for materials that you don't care for (i.e. they won't show up in contacts)
G5 mods can only be reached by subsequently improving lower grade mods, meaning you have to go through the progression of G1 -> G2 -> ... -> G5 and can't straight out mod a module to the highest possible grade
Odpowiedz
Poszła aktualizacja launchera - wczoraj nie widziałem zaznaczonego systemu - ani tego kółka i nazwy, ani odległości (coś skopali robiąc aktualizację 2.4.08). Teraz działa, ale musiałem znowu czekać dłuższą chwilę na kod aktywacyjny gry (nowy launcher, wiadomo). Jest informacja o 25 nowych laboratoriach - głównie w Plejadach. Czy to jest przymiarka do czego naprawdę nowego?
Odpowiedz
Dalem 3 bo nawet Trump spelnia swoje obietnice. Niby inwazja kosmitow a jak wiozlem turystow do Plejad to ani sie nie balem ani nic zlego mnie nie spotkalo. Z racji tej, ze niedawno wrocilem po przerwie to mam co robic ale jest to raczej odrabianie zaleglosci a nie zabawa fascynujaca zawartoscia.
Odpowiedz
Ode mnie jako naczelnej marudy ED dostało 1 za ten patch.
Powody?
Dokonano 2 poprawek kosmetycznych. Jedna to zliczanie dystansu lotu do 20 000 Ly druga w dodaniu ilosci misji generowanych na raz.
Dodano kilka stateczków obcych co również jest kosmetyką.
Co patch zmienił w mojej grze? Nic. to nic wyceniam na 1 punkt z 10.
[Obrazek: ksMw3tO.png]
Odpowiedz
Nuda Panowie, nuda i marazm.
Po tym jak szykowałem się na dobre granie weekendowe (tak sobie RL ustawiłem) z CG z poszukiwaniem kapsuł i okazało się, że już w piątek było po zabawie.
To mnie bardzo zraziło do tej gry i przestałem grać zupełnie... czekam tylko na moją kolejkę Asy Przestworzy.
Powiem wam szczerze, gdyby nie nasza społeczność i różne fajne organizowane eventy to bym dawno odłożył tę grę na półkę.
Odpowiedz
(04.12.2017, 08:30 UTC)Morlokus napisał(a): Nuda Panowie, nuda i marazm.
Po tym jak szykowałem się na dobre granie weekendowe (tak sobie RL ustawiłem) z CG z poszukiwaniem kapsuł i okazało się, że już w piątek było po zabawie.
To mnie bardzo zraziło do tej gry i przestałem grać zupełnie... czekam tylko na moją kolejkę Asy Przestworzy.
Powiem wam szczerze, gdyby nie nasza społeczność i różne fajne organizowane eventy to bym dawno odłożył tę grę na półkę.

Dokładnie Biggrin  szczególnie jeśli chodzi o ten CG z poszukiwaniem kapsuł, totalna porażka Angry
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Dałem 1/10 bo moim zdaniem ten patch to tylko nowe modele wrogich statków i CG. Szumne zapowiedzi Frontiera to komedia. Skończyło się dokładnie tak jak się spodziewałem rok temu, na nowych przeciwnikach - cały wielki wspaniały patch 2.4...

Może jeszcze się ogarną i dorzucą coś w tym patchu, a może nie? Jak do tej pory chyba najsłabsze rozszerzenie ever. Jestem ciekawy jak dużo ludzi pracuje nad contentem "Beyond" bo 2.4 robiło chyba 5 devów Tongue.

Poza tym jestem w szoku, jak mogą tak bardzo marnować tak dużo pracy grafików: Zrobili świetne modele statków, świetne bazy-jaskinie, drony, do tego świetny dźwięk... Tyle rzeczy wykonane przez artystów, a jedyny gameplay jaki otrzymaliśmy jedna prosta zagadka w układanie klocków w jaskini-bazie i walka z kwiatkami za pomocą specjalnej broni. Mam wrażenie że Elite powoli staje się niewolnikiem swojego własnego konceptu, Braben za bardzo chce się trzymać idei proceduralnie generowanego sandboxu, zamiast pójść śladami typowych gier MMO/sandbox, przez co gameplay ostatecznie jest banalny. Dla przykładu Community Goals, jest to ciekawy, sandboxowy sposób na prowadzenie rozgrywki, ale jest również tak trywialnie zaimplementowany że to boli Sad.

Wyobraźcie sobie takie CG: Oblężenie Federalnych stoczni przez Thargoidów. Gracze najpierw muszą przełamać blokadę, przebić się przez hordy NPC, dostarczać zapasy, naprawić za pomocą dronów naprawczych (albo idealnie, tryby EVA, tak jak satelity w Star Citizenie) automatyczne platformy obronne i ostatecznie przegonić Thargoidów z systemu.

2.4 udowadnia że Elite na zawsze pozostanie niewolnikiem swojej trywialności i banalności, pare rzeczy ma zrobionych fajnie, ale cała masa jest ograniczona przez to jak ta gra jest zaprojektowana. Mam jednak nadzieję że hejt jaki poleje się po 2.4 coś jednak zmieni, bo lubię ten świat, a na Star Citizena poczekam pewnie jeszcze długo Tongue
Odpowiedz
Gdyby Frontier udostępnił możliwość stawiania własnych serwerów, które pobierałyby dane systemów/galaktyki z master serwera, to gracze "prywatni Game Masterzy" takie 2.4 The Return zrealizowali by o wiele lepiej xD.

Poprzez prywatny serwer chodzi mi po prostu o takie prywatne Solo, które nie wpływa na stan galaktyki, taki Shard który stan galaktyki pobiera z Master Servera, a cała reszta dzieje się lokalnie. Kilku mistrzów gry i Frontier może się chować, ofc wymagałoby to odrobiny modowolności i narzędzi do zarządzania wydarzeniami (spawnowanie wrogów, modyfikowanie stanu świata, stacji, NPC itp) - takie Neverwinte Nights ;D
Odpowiedz
Marzenia...
Odpowiedz
Nie koniecznie marzenia, podobno Froniter zapowiadał, że udostępni możliwość tworzenia własnych serwerów jak zakończy oficjalne wsparcie Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz