21.09.2017, 15:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.09.2017, 16:16 UTC przez Pajk.)
W Ho Hsi było poprzednie Community Goal (ale już się skończyło o 15:00 GMT). Aktalnie ta gwiazdka jest na systemach Eurybia i Maya, gdzie się właśnie kolejne zaczęło.
Poprzednie polegało na oddawaniu Combat Bonds - czyli wypłaty za zestrzelenie statków w Conflict Zone - raczej nie dla początkujących graczy - statki w Conflict Zone są mocniejsze i piloci (NPC) też mają większe umiejętności.
Aktualne CG nawet interesująco wygląda - sprzedajemy materiały znalezione przy bazach obcych resonating separators, części komputerowe (Pallin) i materiały wybuchowe (Ryder) - czyli strikte handlowe CG.
EDIT:
Ha, ha, 2.4 NADCHODZI!
Nowe bronie u Pallina i Liz Ryder się wynajdują!
To do tego Liz Ryder materiały wybuchowe potrzebuje.
A Pallin Resonating Separators i Computrer Components do nowego skanera.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
CMDR: NijelND
Proszę o was wsparcie.
W ramach patchu 2.4 są fajne miejsca z obcą rasą. Poleciałem nawet do jednego systemu pooglądać sobie sytuację - znalazłem wraki (super wrażenia)
Chciałem na planecie zobaczyć ich bazę lub inne elementy, w necie są spisane takie miejsca w formie:
System : HIP 17403
Planet A 4 A
Coord: -34.96 / -141.37
Tutaj pojawia się pytanie jak ustalić miejsce na planecie o "Coord: -34.96 / -141.37" bo jak latałem dookoła to nic nie wiedziałem, żadnego oznaczenia ect.
Liczba postów: 503
Liczba wątków: 9
Reputacja:
43
Platforma:
CMDR: [Cornholio]
RSI Handle: C-o-r-n-h-o-l-i-o
na hud masz podane swoje położenie, prawy dolny róg jak pamiętam
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
(29.09.2017, 18:07 UTC)Nijel napisał(a): Proszę o was wsparcie.
W ramach patchu 2.4 są fajne miejsca z obcą rasą. Poleciałem nawet do jednego systemu pooglądać sobie sytuację - znalazłem wraki (super wrażenia)
Chciałem na planecie zobaczyć ich bazę lub inne elementy, w necie są spisane takie miejsca w formie:
System : HIP 17403
Planet A 4 A
Coord: -34.96 / -141.37
Tutaj pojawia się pytanie jak ustalić miejsce na planecie o "Coord: -34.96 / -141.37" bo jak latałem dookoła to nic nie wiedziałem, żadnego oznaczenia ect.
Musisz wejść w Orbital Cruise. W momencie, jak pojawi się wysokościomierz (podziałka z prawej strony), to pod nim będą koordynaty.
Jak chcesz samemu ogarnąć, to azymut 0 to północ, azymut 90 to wschód, 180 południe i 270 zachód. Taki bardzo profesjonalny rysunek poglądowy kiedyś zrobiłem
Jest też narzędzie do tego, jakby co: https://edbearingcalc.neocities.org/
Liczba postów: 10
Reputacja:
1
CMDR: NijelND
Bardzo dziękuje, trafiłem ale szczerze mówiąc nie czuje tych konkordatów - latałem i latałem aż wylatałem :  Ale emocji co nie miara... latanie 100 h po skałach i nagle coś takiego
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Szomberg
Ostatnio bawię się, przy okazji misji, w wyszukiwanie USS. Najczęściej znajduję surowce, life pody etc. Wczoraj znalazłem transportowiec po ataku piratów, którego CMDR prosił o pomoc (MAYDAY) Co robić w takiej sytuacji ? Jak odpowiedzieć na jego prośbę o pomoc ?
(09.10.2017, 07:41 UTC)Szomberg napisał(a): Ostatnio bawię się, przy okazji misji, w wyszukiwanie USS. Najczęściej znajduję surowce, life pody etc. Wczoraj znalazłem transportowiec po ataku piratów, którego CMDR prosił o pomoc (MAYDAY) Co robić w takiej sytuacji ? Jak odpowiedzieć na jego prośbę o pomoc ?
Nie trafiłem jeszcze takiego USSa ale zgaduję, że chciał paliwo. Musisz mieć fuel transfer limpet controller i trochę limpetów i oczywiście cargo racka w które je zapakujesz. Podlatujesz do pacjenta, wystrzeliwujesz limpeta a ten leci z wachą do ofiary.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier
Liczba postów: 11
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Szomberg
Dzięki za odpowiedź. Prośby o paliwo już miałem, coś tam wiedziałem, ale fajnie, że mi to dokładnie wyjaśniłeś. W przypadku o który pytałem, nie chodziło o paliwo, tylko o pomoc po ataku piratów. Nie doczytałem o jaką dokładnie chodzi pomoc, na pewno nie o paliwo. Jak trafię znowu na ten rodzaj USSa to dam znać co i jak.
Pzdr
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
CMDR: ToDeiMalcin
11.10.2017, 21:32 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.10.2017, 21:33 UTC przez To dei.)
Witam wszystkich.
Jestem nowy i chciałem zapytać, czy da się wlecieć do czarnej dziury ? Ostatnio odwiedziłem tą w Maii i nie mogłem zbliżyć się bardziej niż na odległość 24 km. ,a byłem bardzo ciekaw co jest w środku i chciałem poświęcić swój statek(Nie, nie chcę oglądać tego na YT)
No i jeszcze podzielę się swoim żalem. Byłem w mgławicy Kalifornia. Zdobyłem danych za ok.4mln i w układzie Maia rozbiłem statek podczas opuszczania stacji kosmicznej...Chyba nie muszę mówić co się stalo z całymi danymi(Nie, nie sprzedałem ich w tej stacji bo uznałem , że chcę sprzedać później ) Ale ból, tyle dni poświęcić i nawet ślad nie został po tej- Jak dla mnie -długiej drodze
11.10.2017, 21:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.10.2017, 21:50 UTC przez SEBA312.)
(29.09.2017, 20:08 UTC)Nijel napisał(a): Bardzo dziękuje, trafiłem ale szczerze mówiąc nie czuje tych konkordatów - latałem i latałem aż wylatałem : Ale emocji co nie miara... latanie 100 h po skałach i nagle coś takiego 
Spróbuj sobie pomóc korzystając z tej stronki.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
|