07.09.2017, 05:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 05:53 UTC przez Baton.)
(06.09.2017, 22:02 UTC)Pajk napisał(a): Proszę Cię, kup wreszcie demobil z Faragauta, jak go nazwał @Ajro
mój trzymie się już drugi rok.
A który to jest? Dwa lata to marzenie :  (problemu nie mam, tym razem przez pomyłkę Amazon mi oddał kasę za joya zaraz po tym jak go kupiłem, próbowałem ich przekonać, że się nie zepsuł jeszcze ale powiedzieli, że wszystko jest OK, więc tym razem odeślę go do Logitecha na wymianę i będę miał zapasowy hehe)~
(musi mieć co najmniej tyle samo przycisków co X52 Pro, nie ma siły żebym się odzwyczaił i Z rotation czyli yaw w jakiś sposób bez używania dodatkowo pedałów)
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
CH Products Fighter Stick + Pro Throttle. Co prawda joystick nie ma skrętnej rączki, ale jest mini joystick na przepustnicy którym można obsługiwać yaw.
Jeszcze są super produkty od VKB, ale też bez skrętnej rączki. Przepustnica z min ijoystickiem też powinna rozwiązać problem.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 0
Reputacja:
21
CMDR: Aris_
07.09.2017, 09:56 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 10:01 UTC przez Aris.)
vkb modern combat grip
https://vkbcontrollers.com/?product=vkb-sim-mcg
m5 defender for yaw in stick
https://www.reddit.com/r/starcitizen/com..._sc_great/
you can pair with Thrustmaster TWCS Throttle which is cheap and good
i will be very interested for a group buy either vkb mcg or a good m5
(07.09.2017, 05:46 UTC)Baton napisał(a): ...
(musi mieć co najmniej tyle samo przycisków co X52 Pro, nie ma siły żebym się odzwyczaił i Z rotation czyli yaw w jakiś sposób bez używania dodatkowo pedałów)
I have yaw on stick but i also use rudders  nevertheless thur. warthog and vbk have mini analog sticks on stick and throttle you can map to yaw
" I prefer my freedom and my hunger from your chain and your well-being " The wolf and the dog (Aesop Myth) 7th century BC
07.09.2017, 10:45 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 10:48 UTC przez Baton.)
(07.09.2017, 09:56 UTC)Aris napisał(a): vkb modern combat grip
https://vkbcontrollers.com/?product=vkb-sim-mcg
This looks interesting, but I am looking for simple solution, so I do not want to use different brand throttle. In my age you do not look for hardware challenges.
I did open support ticket on Logitech and will see how decent they are in replacing/fixing their products ( I guess deep inside I simply want x52 Pro to cost £100 more and much better quality, does not look this way as now they are actually £20 cheaper than in April)
You don't live in Athens BTW? I will be there on Saturday evening
http://www.thrustmaster.com/en_UK/produc...-fcs-hotas
O tym słyszałem sporo dobrego od kilku osób, Gutek chyba takiego też miał. Joy jest bardzo dobry, powiedziłbym wręcz, że legendarny. Przepustnica chodzi "na płasko", ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 816
Liczba wątków: 44
Reputacja:
147
Platforma:
CMDR: Dako
Moim skromnym zdaniem jeśli przechodzić na cokolwiek z X-52 pro to tylko na wspomniane już wcześniej CH Products lub TH Warthog. Niestety nie spełniają one Twoich oczekiwań bo niezbędny jest jeszcze orczyk. Pozostają jeszcze Saiteki X-55 lub X-56 ale po ich premierze było dużo problemów z jakością i awaryjnością. Nie wiem ale może teraz się to poprawiło?
(07.09.2017, 11:55 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): http://www.thrustmaster.com/en_UK/produc...-fcs-hotas
O tym słyszałem sporo dobrego od kilku osób, Gutek chyba takiego też miał. Joy jest bardzo dobry, powiedziłbym wręcz, że legendarny. Przepustnica chodzi "na płasko", ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia 
To znam, sam wszystkim nowym graczom polecam, ale ja mam wszystko poustawiane na joysticku, nie chcę wracać do klawiatury
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 0
Reputacja:
21
CMDR: Aris_
x56 still is a gamble and haven't seen one without major problems after 1 year still , if someone has redone wiring inside and making it functional i would like to know
" I prefer my freedom and my hunger from your chain and your well-being " The wolf and the dog (Aesop Myth) 7th century BC
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
07.09.2017, 17:10 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2017, 17:36 UTC przez Yata_PL.)
Tak jak poprzednicy napisali tylko x56 (jakość ta sama) lub Warthog - sam sie przymierzam , podobno super precyzyja i wykonanie a yawa moge zrobić z pedałów od kiery lub na gałce analogowej
Edit : jest jeszcze nie produkowany juz obecnie X65F , podoba mi koncepcja mocowanego dodatkowego panelu z przyciskami ( na amazonie widze w zaporowej cenie)
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
(07.09.2017, 17:10 UTC)Yata_PL napisał(a): Edit : jest jeszcze nie produkowany juz obecnie X65F , podoba mi koncepcja mocowanego dodatkowego panelu z przyciskami ( na amazonie widze w zaporowej cenie)
Rzuciłem okiem, ceny tu i ówdzie o £100 większe niż X52 Pro, więc do przeżycia, ale jako już nie produkowany i firmy Saitek już nie ma, więc bym nie kupił z oczywistych względów za taką kasę. Ale fajnie wygląda
|