rozjaśniają się Wam ciemne strony planet nadal?
Bo mnie od kilku dni jakby przestały i nie wiem czy szukać u siebie czy co? Mnie akurat to potrzebne bo przeszukuję różne ciała Smile

thx
Odpowiedz
Nie przestało. Oświetlenie po "ciemnej stronie" jest zależne od tła, czyli skyboxa. Jak ciemna strona jest zwrócona w mało zagęszczone partie galaktyki (przede wszystkim na obrzeża), to rozjaśnienie jest minimalne. Z kolei jak powierzchnia skierowana jest w stronę jądra, to występuje nienaturalnie mocne ambientowe oświetlenie.
Odpowiedz
Sprawdzę jak dołączę, ale tak Ci się na becie robi, czy na 2.3.11?

PS. Czyje ciała przeszukujesz? Hiena jedna Wink
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
Normalnie w grze czyli 2.3.x. OK, poleciałem na inny księżyc i się rozjaśnia, ech..
Odpowiedz
cały czas się rozjaśniają... nienaturalnie ...

tłumaczę sobie to tym.. że wzrok się przyzwyczaja do ciemności... Biggrin

ale to trochę ... przesadzony efekt...

PS...

w becie to samo
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Już była dyskusja z devsami, dla mnie to jest OK, bo ja latam i szukam tam różnych rzeczy w SC i glide i muszę coś widzieć, nie do końca wiem czemu ludzi boli brak całych ciemnych stron planet w których nic by się nie dało zrobić, w końcu jak tam się wyląduje to też jest ciemno, są też ciemne całkiem planety w systemach z neutronówkami na przykład jak już ktoś musi poczuć Smile
Odpowiedz
Też uważam, że to fajny bajer i powinno zostać Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Uznajmy ,że piloci mają jakieś bio-wszczepy które zwiększają możliwości adaptacyjne oka (coś jak z wiedźmińskimi mutacjami )
Odpowiedz
Skoro kokpit zciemnia blask gwiazdy, to może też rozjaśniać planety Wink
Odpowiedz
Mi się rozjaśnia.
Nie jest to efekt taki, że jak planeta jest ciemną stroną skierowana na centrum galaktyki, to się rozjaśnia, a w przeciwnym wypadku nie? Smile
[Obrazek: p0nJHNW.png] 
Odpowiedz