WARFRAME
2 nowe Frame w budowie Smile

Equinox (jedyny Frame który wymaga zbudowania w sumie dwóch podframe, nocny i dzienny aspekt, w sumie 156h czas budowy Tongue) i Mirage, w końcu dorobiłem się też Paris Prime i rozpocząłem nową fabułę po odblokowaniu Sedna Junction - War Within Smile
Odpowiedz
A ja połączyłem swoje konto z darmowym trialem na Twitch Prime i dostałem Frost Prime Biggrin. Ale aktualnie robię sobie przerwę na PoE.

Gra jest świetna, bardzo mi odpowiada klimat, przypomina mi to ME 2 i 3. Na pewno będę do niej wracał Smile.
Odpowiedz
Spoko, uwierz że to będzie jedna z Twoich głównych postaci, jak chcesz to mogę builda podesłać swojego Smile
Odpowiedz
Frost jest całkiem przyjemny Smile
Ale przy obecnym zasobach czasowych zostawiłem sobie jedynie ED, Insurgency i AO.
Warframe jest ciekawy ale dużo grindu z tego co zaobserwowałem.
Odpowiedz
Największy ból to braki w slotach na WARFRAME i BROŃ, które trzeba okupować za platynę.

W związku z tym zacząłem mały handelek.

Polecam, kto nie zna - stronkę https://warframe.market
która jest zintegrowana z grą.
Po wystawieniu tanio jakiegoś blueprinta PRIME który wypadł ze "Szczeliny" - po kilku minutach zgłosił się chętny na chacie.

@dasketh - w DOJO stacja handlowa jest w magazynie. Gość którego zaprosiłem miał problem z trafieniem, bo zespawnował się przy wejściu główym.
Może by przenieść stacje gdzieś albo zmienić nazwę teleportu na "TRADE", czy coś innego wymyślić - nie znam możliwości wszystkich - żeby niepolaki trafiać mogły łatwiej?
Odpowiedz
(06.08.2017, 10:21 UTC)Robinus napisał(a): Największy ból to braki w slotach na WARFRAME i BROŃ, które trzeba okupować za platynę.

Po wystawieniu tanio jakiegoś blueprinta PRIME który wypadł ze "Szczeliny" - po kilku minutach zgłosił się chętny na chacie.

@dasketh - w DOJO stacja handlowa jest w magazynie. Gość którego zaprosiłem miał problem z trafieniem, bo zespawnował się przy wejściu główym.
Może by przenieść stacje gdzieś albo zmienić nazwę teleportu na "TRADE", czy coś innego wymyślić - nie znam możliwości wszystkich - żeby niepolaki trafiać mogły łatwiej?

Z tego co pamietam wystarczy ze jedna osoba uzyje stacji - ta druga musi byc gdziekolwiek w DOJO
Odpowiedz
Spoko, magazyn ustawimy jako punkt startowy, skończę questa to to zrobię Smile
Odpowiedz
[quote pid='79784' dateline='1502015918']
(06.08.2017, 10:38 UTC)Paspartum napisał(a):
(06.08.2017, 10:21 UTC)Robinus napisał(a): Największy ból to braki w slotach na WARFRAME i BROŃ, które trzeba okupować za platynę.

@dasketh - w DOJO stacja handlowa jest w magazynie. Gość którego zaprosiłem miał problem z trafieniem, bo zespawnował się przy wejściu główym.

Z tego co pamietam wystarczy ze jedna osoba uzyje stacji - ta druga musi byc gdziekolwiek w DOJO

Ahhh no to rozwiązuje problem! Faktycznie dasketh chyba też tak mi to tłumaczył.

@dasketh - wstrzymaj remont Smile - może alarm niepotrzebny - muszę sprawdzić przy następnej transakcji.

Aha - poszło kilka zaproszeń do Ciebie przez przypadek - nie zdziw się, ale wróciłem do gry na PADzie i za grzyba nie wiedziałem jak gościa z chata zaprosić do zespołu. Domyślnie mi Ty wpadałeś jak próbowałem z innego okna zaproszenia robić.
[/quote]
Odpowiedz
Dobra, przestawiłem domyślne pojawianie się na pomieszczenie "Magazyn" gdzie są stoiska Smile
Odpowiedz
Super, fajnie bo chociaż może działa w całym dojo, to widać gościa jak wlatuje (właśnie sprzedałem następną pierdółkę).

Okazało się, że zdobywanie platyny w grze to cały dodatkowy "content"! Wygląda to ciekawie.
Oprócz sprzedawania prostych blueprintów na części broni "prime", które wypadają z misji w "szczelinach", robię właśnie większy craftohandel:

1. zdestylowałem RELIKT LITH V3, co dało mi większą szansę otrzymania za misję SCHEMATU na SYSTEMY zbroi VALKYR PRIME
2. schemat wypadł
2. zdobywam właśnie brakujące rzeczy (polimer i tellur) by stworzyć tę część w swoim warsztacie
3. cena rynkowa to min. 25 platyny! Te mniejsze elementy sprzedawałem za 2-3.

Aha
- dzięki stronie https://warframe.market/ nie trzeba zmieniać wersji gry na angielską żeby rynek mieć większy. Wpisujemy tam ofertę do bazy zamiast wklepywać na czacie i czekać na chętnego. Sprzedaż działa najwidoczniej między wersjami bardzo dobrze.
Problem mam tylko z nazwami części uzbrojenia - do bazy wpisujemy po angielsku i muszę wygrzebywać w wiki.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości