Ankieta: Zapisuję się na udział w evencie!
Tak
Jeszcze nie wiem
[Wyniki ankiety]

Poszukiwanie sondy Voyager 1 - wspólne granie!
Zaparkowałem w SOL, jak RL pozwoli to będę.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Zaktualizowałem OP o dokładne informacje, jak odszukać sondę. :)

::DODATKOWE INFORMACJE

Sonda Voyager 1 znajduje się 2 317 434 Ls od Słońca. Po wskoczeniu do systemu musimy na mapie galaktyki wybrać system BERONII. UWAGA! Nie wybieramy trasy do tego systemu, tylko zaznaczamy go bezpośrednio jako cel. Chodzi o ustawienie naszego statku w odpowiednim kierunku. 

Następnie lecimy w SC w stronę Beronii ok. 34 minut. Po przeleceniu ok. 2 300 000 Ls (odległość od Sol na lewym panelu), zwalniamy i ustawiamy statek tak, aby zwrócić się w kierunku Słońca. Następnie ustawiamy się wg poniższego schematu: 

[Obrazek: tRxirOZ.jpg]

Słońce musi być około na godz. 5 do tej małej gwiazdy (patrz zaznaczenie powyżej). Aby się tak ustawić wchodzimy w zewnętrzną kamerę i manewrujemy thursterami tak, aby ustawić się w takiej właśnie pozycji. Odległość od Słońca w tym momencie powinna być ok. 2 317 000 Ls, margines błędu to +/- 1000 Ls. 

Dopiero teraz możemy rozpocząć właściwe poszukiwania sondy!

Zwalniamy do poniżej 200 km/s i latamy po okolicy, cały czas zmierzając mniej więcej w kierunku Sol, bacznie obserwując lewy panel - w pewnym momencie powinien pojawić się na nim marker Voyager. To jednak jeszcze nie nasza sonda, tylko boja turystyczna. Dopiero po wskoczeniu do normalnej przestrzeni wokół boi, oczom naszym powinien ukazać się kolejny marker, "Ancient Probe". I to jest nasz cel!

Zadanie nie będzie łatwe, ale myślę że w tyle osób uda nam się osiągnąć cel! :)
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Rozumiem, że zbiórka o 20:00 w Sol, ale gdzie parkujemy - na Deadalusie? Startujemy od Nav beacona rozumiem.
Odpowiedz
Zbiórka w Nav Beacon Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No to czekam. Mam nadzieję że burza krążąca nad miastem pójdzie sobie i nie popsuje zabawy.
Odpowiedz
Głosowałem, że będę ale mam córę na głowie więc może się objawię jak zaśnie. Wtedy zgłaszam się na ochotnika na członka załogi Wink
Odpowiedz
sorry, nie będzie mnie, RL Smile
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz
Nie dam rady niestety...
Odpowiedz
misja wykonana
dzieki wszystkim za wspolna gre
szczegolnie Kriztozz za znalezienie Voyagera
Odpowiedz
Gratuluję i zazdroszczę eventu Biggrin
[Obrazek: 70464.png]