Ankieta: Będziesz brał udział w zabawie?
Tak
Jeszcze nie wiem
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Wieczór z CQC - Capture The Flag - Wspólne granie!
[Obrazek: x9gDvkx.jpg]

::DATA 15.07.3303 - SOBOTA
::GODZINA 20:00 PL / 19:00 BST
::TRYB CQC - CAPTURE THE FLAG (ARENA)

::WIECZÓR Z CAPTURE THE FLAG - CQC

Piloci! Nadszed czas, aby ponownie spróbować swoich sił w taktycznej zabawie Capture The Flag (Zdobądź Flagę). Zapraszamy do zabawy wszystkich użytkowników forum!

CTF to jeden z trybów rozgrywki w Mistrzostwach Close Quarter Combat, przez amatorów i żółtodziobów zwanych potocznie Areną. Zabawa polega na zdobyciu flagi przeciwnika i bezpiecznym dostarczeniu jej do własnej bramki. Podstawowe zasady:

1. W meczu biorą udział 2 drużyny, liczące po 4 pilotów każda.
  2. Każda drużna ma swoją bramkę - która z kolei zawiera flagę drużyny. Bramki znajdują się po przeciwnych stronach pola biitwy.
  3. Zdobycie flagi przeciwnika polega na przeleceniu przez nią statkiem.
  4. Po zdobyciu flagi, należy ją dostarczyć do własnej bramki - również przez nią przelatując. Każde udane zdobycie flagi, to 1 punkt.
  5. Aby jednak dostarczyć flagę przeciwnika, nasza własna flaga musi być w bramce. Jeśli naszej flagi nie ma w bramce, nie zdobywamy punktu, ale też nie tracimy flagi przeciwnika.
  6. Zniszczenia "Flag Carriera", czyli statku drużyny przeciwnej, który "trzyma" naszą flagę, powoduje porzucenie flagi w miejscu zniszczenia. 
  7. Porzuconą flagę może podnieść dowolny pilot. Jeśli jest to nasza drużyna, flaga wraca do nazej bramki. Jeśli jest to pilot drużyny przeciwnej, przejmuje on flagę i może kontynuować próbę dostarczenia jej do własnej bramki.
Zadady te pozwalają na ciekawą, taktyczną rozgrywkę - trzeba pilnować własnej flagi, jednocześnie starając się przejąć flagę przeciwnika i bezpiecznie dostarczyć ją do własnej bramki. Graczy jest tylko 4, więc nie zawsze da się zrobić wszstko, a zabawa zaczyna się, kiedy obydwie flagi zostają przejęte i trzeba chronić naszego Flag Carriera, jednocześnie starając się zestrzelić FC drużyny przeciwnej i odzyskać własną flagę.

Zapraszamy wszystkich chętnych! Im nas więcej, tym nas lepiej!

Proszę o dopisanie się do listy przez głosowanie z ankiecie.

::PLATFORMY

Oczywiście gracze z PC, XB i PS4 nie widza się nawzajem. Jest to coś, czego niestety nie możemy przeskoczyć. Pozostaje mieć nadzieję, że będzie wystarczająca ilość osób z każdej platformy, żeby wszyscy dobrze się bawili. 

Oprócz CTF są jeszcze standardowe tryby Death Match i Team Death Match, tak że zawsze można wskoczyć tam. 

::DODATKOWA INFORMACJA DLA NOWICJUSZY

Informacja dla osób, które nigdy nie miały styczności z CQC - jest to odrędbny od głównej gry tryb, utrata statku NIC nie kosztuje, to są małe myśliwce wypożyczone od Federacji Pilotów. A kasa, którą zarabia się przez branie udziału w meczach, jakkolwiek niewielka, to jednak zasila Wasze konto w głównej grze :)

Do CQC można wskoczyć z głównego menu, tak że niezależnie od tego, gdzie jesteście - można grać!

POWODZENIA, PILOCI!

[Obrazek: wtboa8X.png]
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mam weekend wolny, ale miałem pic alkohol na urodzinach. Tylko teraz się zastanawiam, po co iść na urodziny skoro można zostać na evencie.
Odpowiedz
Mnie niestety nie będzie, bo wyjeżdżam do Chorwacji. Ani na tym evencie ani na poszukiwaniach voyagera Sad
Szkoda, bo chętnie bym polatał w CQC ;p
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz
Znów trzeba ograć Hetmana Smile
Odpowiedz
BRING IT ON!  Devil Point_up
--

Odpowiedz
Nigdy nie grałem w Arenę. Może teraz czas to nadrobić?
Odpowiedz
Grzechu, zdaj relacje z chorwacji co i gdzie polecasz bo sie tez wybieram w niedlugim czasie a mam tylko lot wykupiony i nie wiem co tam robic przez 8-10 dni
Odpowiedz
Jeśli szef mnie nie wyśle na popołudniową zmianę, tj. od 12tej do 23ciej, to chętnie się zjawię.

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
Będę online to wezmę udział Smile Różnie może być z RL Smile
Odpowiedz
Jeszcze jedna osoba i będą 2 drużyny do rozegrania CTF Smile
--

Odpowiedz