17.07.2017, 22:49 UTC
O FUC.....
|
Alien Isolation - dla czego warto zagrać ?
|
|
17.07.2017, 22:49 UTC
O FUC.....
17.07.2017, 23:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.07.2017, 23:47 UTC przez SEBA312.)
Pamiętam jak za którymś razem za długo marudziłem w szafce, i obcy zorientował się gdzie jestem i przyszedł bezceremonialnie wydłubać mnie z kryjówki. Gacie brązowe
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki. ![]()
19.07.2017, 00:33 UTC
Przejszłem
![]() Bardzo dobra gra. Przez cały czas jest napięcie podszyte strachem, a momentów, w których czujemy się bezpiecznie jest naprawdę niewiele. Jest wiele zwrotów akcji, niektóre przewidywalne, inne trochę mniej. Nie zliczę natomiast ile razy byłem pewien, że to już końcówka, a tu nagle działo się COŚ i gra rzucała mi pod nogi nowe kłod... znaczy wyzwania. Graficznie - majstersztyk. Doskonale oddany klimat z pierwszej części filmu - taki futuryzm z lat 80-tych. Dźwiękowo może nie jest świetnie, ale na pewno bardzo dobrze (ale ja mam skrzywienie po Elite, bo od strony audio tak wysoko podniosła poprzeczkę, że ciężko będzie innej grze jej dorównać). Ja do tego używałem swojego presetu Re-Shade. Fabuła ciekawa, jest sporo smaczków dla fanów serii, szczególnie pierwszej części. Polecam czytać wszystkie logi i odsłuchać wszystkie wiadomości audio. DLC - mamy 2, które dzieją się na Nostromo, taki powrót do przeszłości. Generalnie odgrywamy zakończenie filmu. Super sprawa dla fanów. Trzeciego, czyli wyzwań survivalowych, już nie chciało mi się ogrywać. Jednym minusem jak dla mnie jest to, że na najwyższym poziomie trudności nie ma częściej punktów do zapisu gry, bo ginie się dosyć często, a powtarzanie tej samej sekwencji po kilka(naście) razy potrafi sfrustrować, a im częściej się ją odgrywa, tym mniej ostrożny człowiek się staje. Mimo to polecam gorąco przejście gry właśnie na najwyższym poziomie, bo wyzwanie jest naprawdę spore, a napięcie sięga zenitu. Nie jestem pewien czy na niższych poziomach gra nie będzie za łatwa. Moja ocena: 9/10.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
19.07.2017, 08:03 UTC
Rzeczywiście Alien Isolation to jedna z najlepszych gier ostatnich lat. Gameplay, grafika, klimat - wszystko jest idealne.
Chętnie zagrałbym w sieciowy survival oparty o tą grę.
19.07.2017, 08:29 UTC
Ale nakręcacie.... a jak wygląda sprawa dodatków?
Widzę, że jest trochę, warto kupować razem w grą?
19.07.2017, 08:42 UTC
Ja mam tylko 3 (z czego 1 to survival challenges, w które nie grałem). Opowiadają historię z filmu, tzn. można rozegrać zakończenie pierwszego Aliena dowolną postacią z filmu, włączając w to Ellen Ripley
![]() Te 2, które ograłem starczyły na jakieś 30 min zabawy - ale warto było, fajnie było wczuć się w Ellen na pokładzie Nostromo!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
19.07.2017, 09:17 UTC
W sumie ja w DLC nie grałem, ale widocznie muszę kupić i przejść. Tak czy siak jedna z najlepszych gier ever ;P
19.07.2017, 09:24 UTC
Ja się przyłączę do zachwytów, również polecam grać na wysokim poziomie trudności.
Jak nie masz podstawki to bierz wersję z dodatkami, kupując naraz wyjdzie niewiele więcej a dodatek i nowe tryby są bardzo przyjemne. Osobno season passa raczej się nie opłaca bo aktualnie jest chyba droższy niż gra.
Kaz
19.07.2017, 09:42 UTC
To dziwne. Sprawdziłem i mam wszystkie dodatki, a jednak w grze pojawiły mi się tylko 2... Może nie zainstalowałem wszystkich...? No nic, gra już odinstalowana, nie będę teraz kombinował dla paru godzin zabawy.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Arma 3 i inne... Dedykowany server dla nas | Dr.Kobayashi | 57 | 58,650 |
02.05.2020, 22:02 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
|
| Dauntless - Monster Hunter dla ubogich. | Fenyl de Lechia | 7 | 8,485 |
09.10.2018, 12:51 UTC Ostatni post: Xenderr |
|
| Kącik stratega, czyli temat dla fotelowych generałów | Scott Scale | 21 | 22,433 |
02.12.2016, 17:15 UTC Ostatni post: Drakkainen |
|
| Nowa gra dla 2M1Ra - Goat Simulator - Waste of Space | n2god | 1 | 3,094 |
27.05.2016, 11:18 UTC Ostatni post: 2M1R |
|
|
|
Need for Speed™ Most Wanted Za darmo dla wszystkich ! | Rommie_PL | 0 | 1,864 |
12.02.2016, 20:04 UTC Ostatni post: Rommie_PL |