Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(14.07.2017, 12:35 UTC)Nizm0 napisał(a):
(14.07.2017, 12:30 UTC)SEBA312 napisał(a): Twoja wersja będzie skakać 18LY. Jest tania, ale do maia będzie ze 35 skoków Smile

Na początku tak, ale wraz ze zużyciem paliwa zasięg będzie rosnąć. Nie tracisz też czasu na tankowanie co w zależności od klasy Fuel Scoopa może trochę potrwać. Obie wersje mają swoje dobre i złe strony, zainteresowany będzie musiał sam zdecydować która dla niego jest lepsza Smile

To prawda. Nigdy nie zwracałem uwagi, czy podczas wyznaczania trasy przez mapę galaktyki uwzględniana jest automatycznie zmiana masy spowodowana zużyciem paliwa. Jak to jest? Zostanie wzięty pod uwagę zasięg z momentu wyznaczania trasy czy będzie on automatycznie kompensowany po każdym skoku?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Jak wejdziesz w mapę, to automatycznie zaktualizuje trasę. Ale trzeba otworzyć mapę.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Dobrze wiedziec. Dzieki Smile
Odpowiedz
Czyli, jeśli dobrze rozumiem, aby skorzystać z faktu utraty masy z powodu zużytego paliwa , należałoby po każdym skoku uruchamiać galaxy map. Czy tak?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
ja uruchamiam co klika skoków Smile
--

Odpowiedz
Mi to mało pomaga, bo i tak tankuję co skok Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
THX ") Pomyślę Smile Jak mi się będzie nudzić w weekend to poskaczę nieco Wink
A tymczasem jak mam wypełnić misje typu Planetary Scan cośtam?
Mam znaleźć Poin of interest. Ale jak? Wiem że mam mieć łazik itd. Ale jak znaleźć to konkretne miejsce do skanowania?
Odpowiedz
Musisz mieć Discovery Scaner (Basic, Intermediate lub Advanced - różnią się zasięgiem, przy czym advanced ma nieograniczony zasięg) LUB przeskanować Nav Beacon przy gwieździe Smile
--

Odpowiedz
po przeskanowaniu systemu (Advanced Discovery Scanner lub Nav Beacon) dostaniesz informację na której planecie jest twój cel, ustawiasz ją jako cel podróży i po zbliżeniu się do niej dostaniesz namiary na twój POI
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Panowie, jednym z punktów Kadeta jest dodanie znajomków z grona dowódców. Jesli gram na ps4 a z tego co widzę wszyscy dowódcy grają na blaszaku co mam zrobić w takim przypadku ?

o7
[Obrazek: 71680.png]
Odpowiedz