ARK: Survival Evolved
Spoko. Trochę grałem ale optymalizacja była marna i miałem niskie FPS, jak teraz będzie ok to dam znać i pogram z Wami bo tytuł mnie od dawna interesuje.

Dzięki za namiary i kod, jakby co złapiemy się na TS Smile
Odpowiedz
(26.04.2017, 06:07 UTC)GutenbergPL napisał(a): Narkotyki są w garażu. Biggrin

Buhahahahahaha +rep Smile

A ta małpa to mogłaby się faktycznie przydać:
"is not large enough to be ridden, and is not particularly useful for combat. It is, however, quite effective at vocally warning of incoming intruders with copious amounts of tossed fecal matter"

Smile
Odpowiedz
Będę dzisiaj około 17:00-18:00, tylko gdzie te marchewki są...
Odpowiedz
(26.04.2017, 06:16 UTC)dasketh napisał(a): Spoko. Trochę grałem ale optymalizacja była marna i miałem niskie FPS, jak teraz będzie ok to dam znać i pogram z Wami bo tytuł mnie od dawna interesuje.

Dzięki za namiary i kod, jakby co złapiemy się na TS Smile

NA STEAM we właściwościach gry wybierz USTAW OPCJE URUCHAMIANIA na zakładce OGÓLNE i tam wpisz:

-USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10 -nomansky -lowmemory

USEALLAVAILABLECORES  - włącza wszystkie 

sm4 i d3d10 robią to samo, czyli sm4 włącza silnik w wersji 4, który będzie działał z DX10, więc się na niego przełączy, nie trzeba dodawać  -d3d10.... ilośc FPSów zwiększa się o jakieś 30-50

-nomansky - niebo nadal jest fajne, ale wyłączone są dodatkowe efekty, jak możliwość oślepienia od gwiazd, ilość chmur itp. - w grze w opcjach graficznych można tez detale nieba ustawić na minimum... zyskujemy jakieś 5-20 FPS

lowmemory - tego nie testowałem, ale jak masz mniej niż 16GB to podobno warto użyć, traci się na pewnych detalach, fizyce itp.

EDIT:

można też  skorzystać z parametru -novsync - ostatecznie używam:

-USEALLAVAILABLECORES  -nomansky  -novsync
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Dobra, dzięki - jak odpalę i zobaczę jak teraz będzie chodzić najwyżej popróbuję, może nie będzie potrzeby Smile

REP+ szariczku Smile
Odpowiedz
Hmmm wczoraj nie miałem żadnych problemów z FPS - i5 + 970 + 16GB RAM.

Ja na razie się nie nadaje na poważne eskapady, za mały level mam(co nie znaczy że nie idę) - ale chciałbym rozwinąć rolnictwo.
Przy rozbudowie warowni można by o tym pomyśleć, tj wyznaczyć jakiś teren obok pod uprawy.
I obowiązkowo zagroda dla Owieczki - Tumir, masz moje ręce do roboty. Smile
Odpowiedz
(26.04.2017, 08:25 UTC)2M1R napisał(a): Będę dzisiaj około 17:00-18:00, tylko gdzie te marchewki są...

Trzeba ją wyhodować 

Nasz główny architekt TGroch zaprojektował już miejsca na pola uprawne.
Blueprint na średnie pole uprawne - jakby ktoś chciał stawiać - jest w którejś szafie.

Marchewka WIKI: http://ark.gamepedia.com/Rockarrot

Trzeba więc wybudować pole, posadzić na nim takie coś, o nawadnianie zadba system irygacyjny TGrocha, natomiast nawóz.. nawóz musisz wyprodukować w WC postawionym przez Assarina Smile  Zresztą podobno jest już pełny - szambowozów jeszcze nie wymyśliliśmy Smile
Odpowiedz
Byłem w kibelku - Assarin zaprowadził mnie tam z dumą, jakbyśmy zwiedzali Luwr. Smile
Odpowiedz
(26.04.2017, 09:32 UTC)GutenbergPL napisał(a): Byłem w kibelku - Assarin zaprowadził mnie tam z dumą, jakbyśmy zwiedzali Luwr. Smile

Mnie to nikt nie oprowadził... od dziś delikatesowe fekalia lądują pod drzwiami Assarina
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
A kto to mówił, że w promocji można kupić? Na Steam jest w pełnej cenie, a na innych stronach nie znalazłem tej gry Sad

(tak, przekonaliście mnie Tongue )
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz