Ciekawe miejsce na dziś
Również trafiłem na obszar wymagający nieznanego permita, lecąc do Beagle Point

http://imgur.com/ivTgI6A
Odpowiedz
Właśnie jestem na mikro eksploracji (testuję swoje umiejętności i statek przed większą wyprawą)  i 8000 ly na południowy wschód od HR8444 trafiła mi się taka gratka Smile. No wzruszyłem się jak stary siennik.

Odpowiedz
(13.03.2017, 22:04 UTC)Arnul napisał(a): Właśnie jestem na mikro eksploracji (testuję swoje umiejętności i statek przed większą wyprawą)  i 8000 ly na południowy wschód od HR8444 trafiła mi się taka gratka Smile.

No, no faktycznie rarytas - gratulacje Smile
Odpowiedz
(13.03.2017, 22:29 UTC)Baton napisał(a):
(13.03.2017, 22:04 UTC)Arnul napisał(a): Właśnie jestem na mikro eksploracji (testuję swoje umiejętności i statek przed większą wyprawą)  i 8000 ly na południowy wschód od HR8444 trafiła mi się taka gratka Smile.

No, no faktycznie rarytas - gratulacje Smile

A dziękować, dziękować. Najlepsze, ze to dopiero początek. Ale, że to co stało się potem mrozi krew w żyłach i przewraca do góry nogami wszystko co wydawałoby się że wiemy o Elite,  to całą dalszą historię wrzucam w spoiler. Uprzedzam. Osoby o słabych nerwach, tudzież nietrzymające moczu proszone są o zachowanie ostrożności czytając zawartość. Robicie to na własną odpowiedzialność!

Odpowiedz
(14.03.2017, 17:56 UTC)Arnul napisał(a): Całość może trochę żartem. Ale... Skoro w pierścieniach Painite pojawia się w skupiskach (jak znajdziesz jedną skałkę to masz duże szanse, że gdzieś obok też znajdziesz podobną). Skoro misje spawnują się podobne to może tu też jest coś na rzeczy.

LOL, ja Ci odpowiem jak to konkretnie działa, znajdujesz painite i mówisz - porozglądam się dokładniej dookoła - i dzięki dokładnemu rozglądaniu się dokoła znajdujesz więcej. Ciężko, żebyś znalazł więcej painite jeśli znajdujesz indium i mówisz - jest tu wielka figa - odskoczę 5 kilometrów i poszukam Smile

Jeśli mamy 400 miliardów systemów to bankowo będą takie zagłębia Earthlików w tysiącach miejsc - powodzenia pilocie Smile

(trochę mnie korci, żeby polecieć tam gdzie jesteś i Ci ukraść te światy, ale poczekam na to czy się z moim zdaniem zgodzisz czy wręcz przeciwnie Wink )
Odpowiedz
(14.03.2017, 18:49 UTC)Baton napisał(a):
(14.03.2017, 17:56 UTC)Arnul napisał(a): Całość może trochę żartem. Ale... Skoro w pierścieniach Painite pojawia się w skupiskach (jak znajdziesz jedną skałkę to masz duże szanse, że gdzieś obok też znajdziesz podobną). Skoro misje spawnują się podobne to może tu też jest coś na rzeczy.

LOL, ja Ci odpowiem jak to konkretnie działa, znajdujesz painite i mówisz - porozglądam się dokładniej dookoła - i dzięki dokładnemu rozglądaniu się dokoła znajdujesz więcej. Ciężko, żebyś znalazł więcej painite jeśli znajdujesz indium i mówisz - jest tu wielka figa - odskoczę 5 kilometrów i poszukam Smile

Jeśli mamy 400 miliardów systemów to bankowo będą takie zagłębia Earthlików w tysiącach miejsc - powodzenia pilocie Smile

(trochę mnie korci, żeby polecieć tam gdzie jesteś i Ci ukraść te światy, ale poczekam na to czy się z moim zdaniem zgodzisz czy wręcz przeciwnie Wink )

Oj niewierny Batonie. Przekonywać Cię nie zamierzam. A do mojego Zagłębia zapraszam jest tu jeszcze sporo gwiazd w okolicy. Ja po 10-ciu kolejnych systemach mam dodatkowe 2 water worldy, 1 amonia i 1 Earthlike Smile Zaznaczam, że wszystko nadal jest w okolicy tej neutronówki z earthlike tak max. do 40 ly.

E:

A żeby Cię jeszcze bardziej zachęcić taki oto screenik:
[Obrazek: RbGtH62.jpg]

Te wszystkie znaczniki to to odwiedzone przeze mnie neutronówki. Jest ich około 40 z czego połowa była nieodkryta do tej pory. Żeby było śmieszniej to nie leżą one jakoś głęboko pod czy nad planem. Wszystko w granicach -200ly - + 200ly.
Odpowiedz
(14.03.2017, 21:37 UTC)Arnul napisał(a): Te wszystkie znaczniki to to odwiedzone przeze mnie neutronówki. Jest ich około 40 z czego połowa była nieodkryta do tej pory. Żeby było śmieszniej to nie leżą one jakoś głęboko pod czy nad planem. Wszystko w granicach -200ly - + 200ly.

O, widzę kondukt pogrzebowy na tym ostatnim zdjęciu w lewym górnym rogu :Smile Tak naprawdę to fajne miejsce znalazłeś i tyle. Lecieć nie zamierzam bo wolę sam znajdować, większa frajda, jak wszyscy wiedzą. Zaznaczam sobie tylko ziemiopodobne w fajnych miejscach, najlepiej jak mają wulkanizm i pierścienie, jak już kiedyś będzie można lądować to wpadnę obczaić Smile
Odpowiedz
(14.03.2017, 22:32 UTC)Baton napisał(a):
(14.03.2017, 21:37 UTC)Arnul napisał(a): Te wszystkie znaczniki to to odwiedzone przeze mnie neutronówki. Jest ich około 40 z czego połowa była nieodkryta do tej pory. Żeby było śmieszniej to nie leżą one jakoś głęboko pod czy nad planem. Wszystko w granicach -200ly - + 200ly.

O, widzę kondukt pogrzebowy na tym ostatnim zdjęciu w lewym górnym rogu :Smile ....

A faktycznie! Jakichś dwóch nurków wybierało się z łopatami wieczorem na cmentarz.
Odpowiedz
Jako niedzielny odkrywca latam sobie to tu to tam. Coś tam sobie pingnę, znajdę sobie jakąś ziemiopodobną planetę, albo wodną i tyle. Za bardzo nawet tym kosmosem się nie interesowałem, aż tu nagle: (proszę otwierać spoilery po kolei dla budowania napięcia)

Odpowiedz
Ciekawa sprawa ...pewnie bug, ktoś widział coś podobnego ? Smile
Odpowiedz