1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Ja z kolei szukałem cały wieczór Datamined wake expetions czy coś takiego do FSD Increased jump range 5. Jak kilka miesięcy temu to robiłem, to pamiętam, że w 10 minut znalazłem kilkanaście sztuk, dzisiaj przez trzy godziny jedną :/ Tak czy inaczej, wzmocniłem skok swojej orce (44 ly) i będę nią ruszał na kolejną wyprawę eksploracyjną, delfina jednak zostawiłem z jednego prostego powodu - nie obsługuje multicrew. Jak znajdę w głębokim kosmosie jakieś nowe, starożytne ruiny albo gadające ośmiornice, to będę mógł się podzielić wrażeniami z jednym szczęśliwcem latając orką.

Wczoraj natomiast zaprosiłem ludzi do swojej kondy polując na chemical manipulators i powiem jedno - dwa dodatkowe pipsy to jak dla mnie gamechanger. Ludzie latali sobie myśliwcami i byli zadowoleni, mi natomiast strzelało się o wiele łatwiej i wygodniej dzięki zwiększonej mocy. Muszę tylko zmienić wieżyczki na jakieś lepsze, żeby zwiększyć komfort zabawy dla gości, ale jeżeli multicrew będzie sukcesywnie rozwijane, to ma szansę stać się jednym z mocniejszych punktów gry.
Odpowiedz
(15.04.2017, 21:31 UTC)Ulpian napisał(a): Ja z kolei szukałem cały wieczór Datamined wake expetions czy coś takiego do FSD Increased jump range 5. Jak kilka miesięcy temu to robiłem, to pamiętam, że w 10 minut znalazłem kilkanaście sztuk, dzisiaj przez trzy godziny  jedną :/

To się zbiera w Distribution Center, w pół godziny nazbierasz ile Ci tam trzeba bez wysiłku. Są gdzieś na forum poradniki co i jak.

Delfin - tak, to taka mała taksówka, na dłuższą eksplorację też bym się nim nie wybierał, ale tak po okolicach sobie poskakać to czemu nie. MC ma swoje minusy, wczoraj wpuściłem Dioxa do statku i jak wchodziłem do SC to cała rzecz eksplodowała (CTD), pewnie mi tam odkręcał jakieś bezpieczniki, trochę mnie denerwuje, ze nie widać co ta druga osoba robi Smile
Odpowiedz
Datamined leci ze skanów wake.

Nadal nie ma shipkita do vetty...
Odpowiedz
Chciałem, próbowałem, no ale się nie da. Na ten moment, TECHNICZNIE, Elita i 2.3 to jedna wielka parująca kupa gówna. Nigdy nie miałem jeszcze takich problemów z grą: od nieładowania się mission boarda, poprzez ciągłe zrywanie połączenia z serwerem, aż po najzwyklejsze na świecie crashe i freezy przy wychodzeniu z gry.

Coś niesamowitego, że po 5 betach Frontier dalej jest w stanie wypuścić coś tak słabego (chodzi mi o kwestie techniczne, bo jeżeli chodzi o zawartość patcha to ona mi się podoba.)
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
A ja dla odmiany wczoraj zaorałem stary do grafiki wywaliłem playsTV i gaming evolved, zainstalowałem nowe stery do ATI plus ReLive i smiga aż miło nawet na open Smile
Problemy z połączeniem do serwera mam od początku 2.3 ale pomaga wyjście z gry i relog
Odpowiedz
(17.04.2017, 18:16 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Chciałem, próbowałem, no ale się nie da. Na ten moment, TECHNICZNIE, Elita i 2.3 to jedna wielka parująca kupa gówna. Nigdy nie miałem jeszcze takich problemów z grą: od nieładowania się mission boarda, poprzez ciągłe zrywanie połączenia z serwerem, aż po najzwyklejsze na świecie crashe i freezy przy wychodzeniu z gry.
O ile dobrze pamiętam po wydaniu Enginersów też były kwiatki z brakiem połączenia serwera, czeba czekać na łatki i znowu będzie miło.
Odpowiedz
U mnie działa, ale widać, że się męczy, skoki dużo dłużej trwają i ze trzy razy dziś miałem disconnect. Jak dla mnie OK, że dali, przynajmniej zobaczyłem kilka rzeczy, których nie ma w 2.2 w trakcie długiego weekendu.
Odpowiedz
Dziwaczne to wszystko. Mimo mojego zapeszania, Elita śmiga mi jak nigdy dotąd. Poza bugiem z teksturami gwiazd.
Odpowiedz
(17.04.2017, 19:58 UTC)Vaen Inc napisał(a): Dziwaczne to wszystko. Mimo mojego zapeszania, Elita śmiga mi jak nigdy dotąd. Poza bugiem z teksturami gwiazd.

U mnie podobnie. Tak szybkich loadingów jeszcze nigdy nie miałem.
Odpowiedz
U mnie też ładowanie między systemami i sc, a ns śmiga, tak jak wyjście do menu po wciśnięciu escape jest w końcu instant. No chyba, że rozłączą mnie z serwerem, co dzieje się dużo wcześniej niż kiedyś.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz