1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
Odpisałem już co myślę...
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5324886
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(28.03.2017, 21:24 UTC)Kyokushin napisał(a): Odpisałem już co myślę...
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5324886

odnosnie tego powstała petycja w tym watku "Petition to revert rank based rewards of bounty vouchers - narzie 270 osob  
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ers/page19

a zmiane spowodował CMDR który wywołał ten wątek  Multicrew rewards should be based on your rank https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/337792-Multicrew-rewards-should-be-based-on-your-rank

Po namyśle stwierdzam ze nie jest to takie złe , dawniej na okretach kapitan i oficerowie zarabiali więcej niz "majtki" i np obsługa działa . W wojsku tez kapucha jest uzależniona od stopnia. Jakos mi imersja nie siada jak jest to tak zrobione , oczywiście nie znam detali co do tego podzialu bo uczciwie bylo gdyby kwote za "wanted" rozdzielic wg rangi ale nie w taki sposób aby Frotnier wypłacał tylko wg logiczno-ekonimiczych zasad. Co o tym sadzicie ?
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Też tak uważam. Tutaj ekonomia to dno i dwa metry mułu.
https://forums.frontier.co.uk/showthread...multiplied

Zachęcam do udziału w dyskusji.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Elite nie ma ekonomi. Ekonomię to ma EVE...

Co do rozwiązania optymalnym byłoby oddać władzę nad profitami kapitanowi statku - za pomocą suwaczka, tak ja przy zakupie Humble Bundle decyduje się kto ile kasy dostanie. Oczywiście nawet jeśli udałoby się przepchnąć taki pomysł to Frontier będzie potrzebował 6-12 miesięcy żeby to zaimplementować, potem okaże się że suwaczek jest exploitowalny, rozwala instancje i trzeba będzie go wyłączyć na kolejne trzy miesiące Wink.
Odpowiedz
Jest tam jakaś ankieta?
Odpowiedz
Nie liczcie na nic więcej bo desgin gry od fazy planowania jest skopany (a może taki miał być właśnie), Z Elite nie da się zrobić naglę innej gry.
Odpowiedz
A mi pomysł z różnymi nagrodami dla różnych rang się podoba i wytłumaczenie mnie przekonuje:

Cytat:With regards to multicrew, we felt it was important to balance the amount of credits you receive after joining a session for a few reasons.
Without this balance players would quickly be able to skip the initial progression in the game. This is something that was designed to teach players how to engage with the Elite Dangerous galaxy, and allowing players to jump in to someone else’s ship and earn millions of credits in no time at all would allow them to skip this progression entirely and hop straight in to a larger ship, without having learned how to make money in normal gameplay. These new players won’t have learned the intricacies of each ship, the intricacies of combat, exploration or trade, and most importantly they won’t feel like they’ve earned the right to sit in the mighty Anaconda. It would truly change the early in-game progression, and knock the balance of the game for the worse… for both new and experienced players.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(29.03.2017, 14:39 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): A mi pomysł z różnymi nagrodami dla różnych rang się podoba i wytłumaczenie mnie przekonuje:

Cytat:With regards to multicrew, we felt it was important to balance the amount of credits you receive after joining a session for a few reasons.
Without this balance players would quickly be able to skip the initial progression in the game. This is something that was designed to teach players how to engage with the Elite Dangerous galaxy, and allowing players to jump in to someone else’s ship and earn millions of credits in no time at all would allow them to skip this progression entirely and hop straight in to a larger ship, without having learned how to make money in normal gameplay. These new players won’t have learned the intricacies of each ship, the intricacies of combat, exploration or trade, and most importantly they won’t feel like they’ve earned the right to sit in the mighty Anaconda. It would truly change the early in-game progression, and knock the balance of the game for the worse… for both new and experienced players.

Jak dla mnie są farmazony i zasłona dymna. Prawda jest taka że jak gracz ominie grind kredytów, do tego nie interesuje go eksploracja to ma właśnie z głowy 80% gry Wink.

To jest złe podejście. Jak chcą sprawić żeby gracz sam na siebie zarobił i nauczył się grać to niech zrobią, prawdziwy tutorial, taki na kilka godzin z NPCem który do Ciebie mówi i Cie szkoli, z ciągłością - taką mini kampanie szkoleniową. To jest mydlenie oczu. Niech każdy sam sobie decyduje czy chce grindować czy woli zarobić łatwiej z kumplem...
Odpowiedz
Widzialem niedawno streama z odpowiedziami Sandro, polowa odp. byla  w stylu  "too munch time\cost" lub " I dont know.." to pokazuje dobitnie gdzie oni maja pecetowych veteranow tej gry o backersach nie wspomne bo ci w wiekszosci sie juz wykruszyli. Na koniec Ed podsumowal ze padl rekord w odpowiedziach na streamie. Poczulem sie kolejny raz zrobiony w konia...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Najlepiej zróbcie swoją grę, będziecie mieli taką, jaką chcecie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz