20.03.2017, 12:43 UTC
Nie sprzedali się po prostu
|
Mass Effect : Andromeda
|
|
20.03.2017, 12:43 UTC
Nie sprzedali się po prostu
20.03.2017, 13:25 UTC
(20.03.2017, 12:06 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Lepszy klasy B, niż klasy "może kiedyś wyjdzie, chyba, że kasa się skończy" 7/10 to mało? Moim zdaniem to po prostu "dobra" ocena. Jak na filmwebie ocenieam filmy, to jak daję siódemkę to znaczy, ze mi się podobało. Bez szału, ale dobra produkcja. Obecnie ludzie mają zachwiany poziom oceny i myślą, że poniżej 8/10 to kompletny crap, na który nie warto patrzeć.
20.03.2017, 13:37 UTC
(20.03.2017, 13:25 UTC)Ulpian napisał(a): 7/10 to mało? Moim zdaniem to po prostu "dobra" ocena. Można by o tym długo mówić i pisać analizując. 7/10 to dobra ocena, jednak patrząc z perspektywy studia, które robi gry AAA, posiada wielomilionowy budżet ta ocena musi być zawodem bo gra aspiruje do 9-10 czyli nie dobrej a wahającej się między rewelacją, a przełomem. To samo klient wiedząc jakie studio robi grę, jaka kasa włożona jest w jej produkcję i marketing oczekuje więcej niż 7/10. Grę 7/10 może wyprodukować studio typu nie wiem, Techland, puścić ją za 100 zł w dniu premiery i nikt nie będzie o to płakał. Po Bioware czy wszelkich innych studiach, z określoną marką i budżetem z miejsca oczekuje się genialnych gier. Dlatego dobra produkcja (chociaż w moje gusta nie trafia) jaką jest Andromeda zostaje nazywana crapem. Czy słusznie? Wydaje mi się, że prawda leży pośrodku. Studio powinno lepiej wykorzystać swój potencjał, a z kolei gracze powinni sobie pograć w coś typu Uriel's Chasm żeby przekonać się jak wygląda gra na 1/10. Niestety dzisiaj masz albo hejt albo hype. Myślenie zero jedynkowe, bez stanów pośrednich i to nie jest zauważalne tylko w branży gier.
20.03.2017, 14:00 UTC
GalNet RADIO: http://listen.radionomy.com/galnet.m3u
20.03.2017, 14:21 UTC
(20.03.2017, 13:25 UTC)Ulpian napisał(a): 7/10 to mało? Moim zdaniem to po prostu "dobra" ocena. Jak na filmwebie ocenieam filmy, to jak daję siódemkę to znaczy, ze mi się podobało. Bez szału, ale dobra produkcja. Obecnie ludzie mają zachwiany poziom oceny i myślą, że poniżej 8/10 to kompletny crap, na który nie warto patrzeć. Gdyby to było 7 od PcGamer albo GameSpotu to znaczyłoby, że to dobra gra. Oceny IGN są mniej więcej tyle warte co złote medale na winie z biedronki
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
21.03.2017, 12:44 UTC
PcGamer ocenił na 80/100, a GameSpot na 6/10... Także odczucia są bardzo mieszane.
Na necie można znaleźć recenzje bardzo chwalące grę, które nie zapominają o kiepskich animacjach jak także takie, które grę mieszają z błotem i twierdzą, że to tragiczny produkt. Osobiście jeszcze nie grałem, ale myślę, że mi Andromeda przypadnie do gustu (np. Nic do zakończenia ME3 nie mam, było ok, a CAŁE ME3 było lepsze niż ME2)
21.03.2017, 13:20 UTC
Ja czekam z niecierpliwością. Niestety w Polsce dopiero 23.03.
Recenzje się chyba różnią z tego powodu, że recenzenci przywiązali różną wagę do tych samych aspektów. Niektórym animacja postaci kładzie całą produkcję, inni traktują to jako delikatny minus. Ja nie należę do wymagających graczy, potrafię przymknąć oko na drobne wpadki, więc nie mam wątpliwości, że będę się bawił dobrze. Rozumiem jednak rozczarowanie kogoś, kto wydając spore pieniądze oczekuje produktu idealnego. Ostatnio jednak z tymi idealnymi niestety coraz trudniej.
21.03.2017, 17:20 UTC
Czy właśnie wtopiłem 200zł?
Kupiłem Andromedę na http://www.cdkeys.com/pc/games/mass-effe...gin-cd-key Teraz mogę ją pobrać przedpremierowo, i podczas instalacji do wyboru są jedynie języki: English, French, German, Italian, Spanish Wersja "worldwide" ale w produkt info faktycznie wymienione tylko te języki. Byłem przekonany jednak, że chodzi o dubbing... Czy mamy jakąś specjalną wersję, jak te tańsze rosyjskie lokalizacje? Czy po premierze, jako że korzystam z polskiego Origina, przeskoczy to jakoś magicznie na polski? A jak nie - czy można oddać klucz na cdkeys.com?
21.03.2017, 17:30 UTC
Napisy po polsku powinieneś mieć. No i dyszkę mogłeś zaoszczędzić, nie mówiąc o wspieraniu polskich sklepów
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Mass Effect Trylogy - pytanie | Tirith_PL | 35 | 38,350 |
04.11.2018, 17:45 UTC Ostatni post: Yautja |
|