To może graj w Privateera i X Rebirth?
Kończę dyskusję z Tobą, bo ciężko dyskutować, kiedy rzucasz argumenty "w praktyce outposty wyglądają tak samo", skoro ewidentnie nie tylko różnią się modułami, ale też typami modułów w zależności od typu outpostu. Mam wrażenie, że za wszelką cenę bronisz swojej racji, a to już nie jest dyskusja.
Liczba postów: 2,979
Liczba wątków: 173
Reputacja:
295
Platforma:
CMDR: Kyokushin
15.02.2017, 17:04 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 17:09 UTC przez Kyokushin.)
No nie, nawet został wklejony link z filmami jak wyglądają. No po prostu są podobne. Nie ja je takimi zrobiłem, opisuję jedynie co widzę.
http://nosuchwebpage.com/index.php?post_id=111
7 wersji outpostów które moja percepcja odbiera jako podobne lub takie same. Super zróżnicowanie.
P.S.
Wnętrza stacji z privateera. 1993r.
Liczba postów: 1,074
Liczba wątków: 58
15.02.2017, 18:42 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 18:44 UTC przez 2M1R.)
Tylko ze Privateer to gra innego twórcy niż Elite. Jak już porównywać ED to czegoś to do starych Elite.
A po drugie nie porównuj opiektów 3d do grafiki 2d.
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Platforma:
CMDR: DRACOOLLA
Z całym szacunkiem, Hetmanie...ale trochę racji pod tym względem jednak Kyokushin ma...
Już pomijając to, że w ramach każdej frakcji powinny być budynki charakterystyczne pod względem konstrukcyjnym..(Specyficzne dla danej frakcji), bo w końcu istnieje w śród konstruktorów/budowniczych konkurencja...to o pomstę do nieba wołają wszelkiej maści outposty, czy raczej całe stacjie pirackie/anarchistyczne...to powinny byc w przeważającej ilości (albo chociaż w części) ,wszelakiej maści konstrukcje improwizowane...choćby z pospawanych wraków itp...BA...gdzie bazy w wnętrzach małych planetoid itp? to przecież powinno być banalne do zrobienia...a dla "lore" o ile dobrze rozumiem to slowo wprost bezcenne...
Zdaję sobie sprawę, że akurat TO forum nie jest być może najlepsze do tego typu wypowiedzi...
Natomiast ciekawi mne to, co będzie po wprowadzeniu tego patcha? czy to będzie taki dodatek do kupienia? jak Horizons? no i co jeśli go na przyklad nie kupie? (no bo akurai idea multicrew akurat po mnie spływa...) coś jeszcze się straci? Nie mam doświadczenia z dodatkami do Elite...
Reputacja:
295
Platforma:
(15.02.2017, 18:42 UTC)2M1R napisał(a): Tylko ze Privateer to gra innego twórcy niż Elite. Jak już porównywać ED to czegoś to do starych Elite.
A po drugie nie porównuj opiektów 3d do grafiki 2d.
A dlaczego? Mogę porównywać co chcę do czego chcę.
Tu porównuję dwa space simy, jeden - stary - w którym mimo małego świata, czułem że będąc gdziekolwiek, jestem w indywidualnym świecie, z drugim, nowoczesnym, którego lubie, ale któremu brak własnie tego 'dopieszczenia', czyniącego miejsca w nim unikatowymi.
15.02.2017, 19:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 19:19 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Masz zupełną, 100% rację Kyoku. Całkowicie się z Tobą zgadzam.
W Elite nie ma zróżnicowania, wszystko wygląda tak samo. W ogóle ta gra jest kompletnie do bani. Sam nie wiem, dlaczego ciągle w to gram.
Liczba postów: 624
Liczba wątków: 6
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Qasz
15.02.2017, 19:29 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 19:32 UTC przez Qasz.)
Dokladnie gdyby ta gra bylaby do bani i w ogole zla to bym nie przegral w nia kilka tysiecy godzin, jest sporo rzeczy, ktore mozna poprawic, z ktorymi sie nie zgadzam.
Jezeli komus sie nie podoba, to wpierw zanim wyleje hate powininen popatrzec ile godzin przegral, a ile np. w Wing Commander, Privateera, stara Elite, X2, x3, rebirth etc. zaloze sie, ze w sumie nie przegraliscie w te gry wiecej niz w ED, wiec hate pod tym wzgledem jest smieszny.
Jezeli wydaje sie wam, ze przegraliscie duzo godzin, to percepcja jest bledna tez mi sie wydawalo ze cala mlodosc przegralem w Q3A, a podsumowujac rzeczywisty czas wyszlo cos 200-300h ...
Druga sprawa czlowiek pamieta gry o wiele lepiej niz wygladaly lub byly grywalne w rzeczywistosci, teraz odpalajac "klasyki" w ktore sie zagrywalem za mlodu, musze naprawde sie postarac zeby do nich podejsc jeszcze raz.
Gdyby gra nie miala wystarczajaco "contentu" to jeden z drugim by tyle godzin nie wylatal, szachy tez nie maja wiele "contentu", a ludzie w nie graja latami!
Zakonczmy juz ten shitstorm, bo jest bez sensu kazdy ma swoje zdanie i nie mam zamiaru sluchac hate'u!
Jest wielka roznica napisac, fajnie by bylo gdyby dodali troche wiecej rodzajow stacji, bo juz sie napatrzylem chyba na wszystkie modele, niz znowu brak contentu, frontier znowu spieprzyl gre co oni robia za co ja place itp itd.
Reputacja:
295
Platforma:
15.02.2017, 19:35 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2017, 19:37 UTC przez Kyokushin.)
Nie hejtuję, ale zdrowo-rozsądkowo mówię co i mi się podoba a co nie.
Grę lubię, bo wygrałem w nią kupę czasu, po którym można obiektywnie stwierdzić, co jest do poprawy.
Z tej perspektywy, szerszej, widać więcej, jak i można ocenić czy kierunek developmentu się podoba, czy nie.
Liczba postów: 232
Liczba wątków: 1
Reputacja:
20
Platforma:
CMDR: Mr.Wormy
Nie chcę nic mówić, ale połowie z Was należą się warny za ogromny OFFTOP!
Co to jest kurde?
Rozmowa o rodzajach outopostów czy wątek o nowym patch'u 2.3?!!
Ja tu wchodzę, chcę przeczytać jakieś wypowiedzi odnośnie nowego patch'a, a od 3ch stron gównoburza o tym czy stacje i outposty wyglądają tak samo i czy mamy czy nie mamy ochoty grać w elitkę.
Osobiście chciałem powiedzieć, że nowy Delfinek bardzo mi się podoba, i tak wg. mnie miała wyglądać Beluga.
A nowa kamera dla naszych grupowych filmowców czy explorerów, np. dla Teddy'iego? No kurde w końcu! Coś pięknego! Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć zdjęcia jego autorstwa robione nową kamerą
Liczba postów: 624
Liczba wątków: 6
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Qasz
(15.02.2017, 19:35 UTC)Kyokushin napisał(a): Nie hejtuję, ale zdrowo-rozsądkowo mówię co i mi się podoba a co nie.
Grę lubię, bo wygrałem w nią kupę czasu, po którym można obiektywnie stwierdzić, co jest do poprawy.
Akurat odnosnie hate nie bylo w twoim kierunku, ale bardziej community na forum frontiera. Ta gra potrzebuje duzo do naprawy to fakt, ale oni nie maja budzetu 100+ baniek i nigdy nie bede miec.
Jezeli ktos lubi space simy to nie ma za bardzo wyboru, EVE, Elite i to wszystko na stan obecny. Wiec mozna smialo powiedziec ze Elita jest najlepsza w swoim gatunku i niedoscigniona na stan obecny ;
.... dopoki nie wyjdzie SC
|