Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
(29.01.2017, 08:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(29.01.2017, 07:34 UTC)Chromato napisał(a):
(28.01.2017, 09:08 UTC)white_wolf99 napisał(a): gdzie i jak udało Ci się wrzucić kabinę LUXURY na ASP Ex.??? One są dostępne tylko dla Orki i Bieługi. Czy coś się zmieniło? Jestem na stacji, gdzie są sprzedawane Luxury cabins i nie mogę na ASP takiej zamontować. Może chodzi Ci o kabiny FIRST CLASS?

być może maver kupił tą kabine wcześniej, na belugę, a do aspa tylko przerzucił biorąc ja ze store. oficjalnie robiąc zakupy na aspx takiej kabiny jak też mówisz - nie kupisz

Można tak zrobić?

A to mnie zaskoczyliście Smile. Rzeczywiście takową kabinkę mam w store i wrzucam ją na ASP-a bez problemu. Kupiłem ją do condy i trzymam w store. Latałem misje Condą po bańce i raz wpadłem na pomysł, żeby wrzucić kabinkę do ASP-a. Działa Biggrin

Edit. Przepraszam mam 12 osobową kabinkę 6C First Class (nie wiem co mi z tym Luxury się pomieszało ).
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz
no to teraz wszystko się wyjaśniło Smile FIRST CLASS to się zgadza Smile

już myślałem, że masz jakiegoś dziwnego buga ale nigdzie się z takim nie spotkałem wcześniej.
Odpowiedz
Pragnę donieść (o czym być może wszyscy wiedzą - taki ze mnie odkrywca), że Frontier po ostatnim patchu sowicie nagradza za misje pasażerskie nie tylko kredytami ale i progresem rangi w eksploracji. W trzy dni robiąc misje w bańce - te b.dobrze płatne Smile, nabiłem 70% do elity .  Wykonałem dosłownie kilkanaście misji. Mam nadzieje, że to nie jakiś bug. Ale jeśli tak - trudno, już z niego skorzystałem Biggrin.
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz
Podobnie działają misje handlowe, więc myślę że to nie bug Smile
Odpowiedz
(31.01.2017, 00:27 UTC)maver1977 napisał(a): Pragnę donieść (o czym być może wszyscy wiedzą - taki ze mnie odkrywca), że Frontier po ostatnim patchu sowicie nagradza za misje pasażerskie nie tylko kredytami ale i progresem rangi w eksploracji. W trzy dni robiąc misje w bańce - te b.dobrze płatne Smile, nabiłem 70% do elity .  Wykonałem dosłownie kilkanaście misji. Mam nadzieje, że to nie jakiś bug. Ale jeśli tak - trudno, już z niego skorzystałem Biggrin.

Dziękuję za cenną wskazówkę.

[Obrazek: IHxlPPT.png]
Odpowiedz
To nie bug, przynajmniej nie jest za taki uznany. Informacja została już podana na forum Frontiera - społeczność odkrywców jest zniesmaczona, FDEV milczy, wszyscy inni się cieszą.

Typowa sytuacja, nic nowego Wink
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
O ile mówimy o dalekich misjach pasażerskich to logiczne rozwiązanie, że jakiś bonus do rangi odkrywcy jest w to wpisany. Na krótkich dystansach może jakiś mniejszy bonus ale nie widzę w tym nic złego. Fakt, że od kilku dni jak bawię się w pasażerskie misje ranga w eksploracji rośnie szybciej Smile
Odpowiedz
Potwierdzam. Misje pasażerskie podwyższają rangę Exploracyjną. Oddałem misji za 50 milionów - klasa Biznes i First

Przed oddaniem:
[Obrazek: SepuTjH.png]

Po oddaniu:
[Obrazek: 5atA2z0.png]
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz
Tak samo w przypadku handlu działają misje "przywieź 8 ton obornika za 3m w imię demokracji !!".
Odpowiedz
(01.02.2017, 07:12 UTC)Crazied napisał(a): Tak samo w przypadku handlu działają misje "przywieź 8 ton obornika za 3m w imię demokracji !!".

Czy też, "przewieź 8 ton niewolników za 4 miliony dla zabawy"
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz