Tajemnica Formidine Rift
jak się zmobilizuję dzisiaj to na weekend dolecę. A jak nie to będę trzymał kciuki.
Odpowiedz
Rzucę okiem na te planety tam, z czym by się przyszło zmierzyć Smile

Jedna to kolos o promieniu 4000km, nawet bym nie próbował, ale system: PRU AESCS NC-M D7-192 z księżycem A 3 A - wygląda spoko, promień 700km , to idzie zbadać w kilkanaście osób w miarę szybko, południk to jakieś 2000km, powiedzmy 1:20h od bieguna do bieguna jak się ma Aspa z 490 m/s średnio. Na tej gdzie byłem ostatnio to było 3 godziny.
boja przy: A2A or A
baza na: A3A

Lecę, raz kozie śmierć Smile  (gdzieś przeczytałem, że jak się załaduje gre bez Horyzontów to skoki są szybsze, sprawdze  - sprawdziłem MZ bzdura Smile)

5.6 k ly od HR , rozjeżdżone wszystko i poodkrywane przez jakichś pajaców :/  

że ja nie dam rady? phi...

1/23/2017 7:32:08 PM Jump to HR 8444
1/24/2017 12:25:42 AM Jump to Pru Aescs NC-M d7-192
Odpowiedz
Od wieczora uruchamiam akcję skanowania, wszelka pomoc mile widziana, jest bliziutko i mile się leci, mogę podrzucić moją trasę neutronówkami żeby było mniej nudno jak ktoś chce Smile
Zrobiłem 167 skoków z zasięgiem 43 ly, dużo zeszło na szukaniu po mapie, więc z wytyczoną trasą na pewno by było szybciej:

Odpowiedz
Szczerzę jak oglądam te filmiki z tych baz alpha, beta itp. to mam wrażenie że za chwilę dodadzą gameplay EVA, bo to aż się o to prosi. Obstawiam że 2.3 wyjdzie razem z nowym sezonem, a 2.4 juz po premierze nowego sezonu Wink!!!!!!
Odpowiedz
Jesli chciabym poleciec i poszukac opuszczonych baz , lub poporstu pozwiedzac to co inni juz odkryli to czy musze wczesniej wbic jakas repe z Ram Tahem zeby dostac od niego misje czy starczy samo zadokowanie i moge leciec?
Odpowiedz
Ram Tah nie daje żadnych misji na te opuszczone bazy, kasa za skanowanie data pointów tam jest niezależna, wsiadaj i leć Smile
Odpowiedz
Skanowanie w toku, w sumie księżyc nie jest za duży więc idzie przyzwoicie, nawet jak nikt nie pomoże to go zeskanuję sam w parę tygodni Smile

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing
Odpowiedz
W sobotę dotarł komandor Patrykuzz, i w niedzielę mi naprawdę bardzo dużo pomógł, wielkie dzięki.
Podobno w drodze jest też komandor Kofi, aczkolwiek nie wiem, czy jego zapał nie będzie stłumiony przez Siłę Wyższą Smile (tak poważniej to bardziej bym jej słuchał niż kolegów z TS, z nią będziesz dłużej Wink )

Dla przypomnienia - szukamy w trochę szerszym pasie międzyzwrotnikowym, gdzie jest większość znalezionych baz do tej pory (czyli tak 30 do -30), potem będziemy poszerzać i szukać miedzy 50 a -50, okolice podbiegunowe pomijamy na razie całkowicie
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing
Odpowiedz
Filmik z momentu odkrycia przez Goliata i mnie drugiej bazy (Delta) w Conflux:

Odpowiedz
I się rozwiązało, po dwóch latach zbierania śladów i rozwiązywania rebusów Smile
[url= https://forums.frontier.co.uk/showthread...99091]Link do FF[/url]

Mega statek w systemie Syreadiae JX-F c0  , to jest w odległości 11000ly - ktoś się wybiera zobaczyć na własne oczy? Ja może jutro ruszę, chyba zmienię statek na Asp-a najpierw, DBX za długo tankuje i łatwo się wpakować w głupią sytuację jak się jest tak nieuważnym jak ja Smile
Odpowiedz