16.12.2016, 23:30 UTC
Jak ktoś chce gra od początku to moge swoją postać na ok 60 lvl usunąć i zacząć od nowa, o tak dla zabawy
|
Guild Wars 2
|
|
16.12.2016, 23:30 UTC
Jak ktoś chce gra od początku to moge swoją postać na ok 60 lvl usunąć i zacząć od nowa, o tak dla zabawy
17.12.2016, 10:15 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2016, 10:16 UTC przez Clint Farloon.)
Tak zapytam, bo to moje pierwsze podejście do tej gry. Gdzie zacząć i jaka postać sprawi mi na początek najmniej kłopotów? Gra F2p, jak mi się spodoba to pewnie zrobię upgrade do pełnej wersji.
17.12.2016, 10:56 UTC
(17.12.2016, 10:15 UTC)Clint Farloon napisał(a): Tak zapytam, bo to moje pierwsze podejście do tej gry. Gdzie zacząć i jaka postać sprawi mi na początek najmniej kłopotów? Gra F2p, jak mi się spodoba to pewnie zrobię upgrade do pełnej wersji. Jeśli chodzi o wybór rasy nie ma ona znaczenia poza niektórymi skillami elitarnymi. Zrobię małe zestawienie chodzi tylko o pve w które gram. Warrior - Dość prosty do gry solo i lvlowania, wbrew pozorom trudniejszy na instancjach, bo szklany, potrzebuje wtedy supporta Guardian - Klasa Supportowa, łatwa do gry solo ale niski dps, najlepszy support na instancjach Ranger - Najłatwiejsza klasa do lvlowania, nie lubiana na instancjach z braku jakichś mega mocnych skilli, jako jedyna ma walczącego peta, ale on jest dobry tylko do levelowania (na instancjach nie ma znaczenia) Mesmer - Mega fajna klasa do gry ale dość trudna do ogarnięcia dla nowicjusza, dobra w tym i w tym, ale wymaga nauki (to coś w rodzaju iluzjonisty), jak ogarniemy staje się bardzo przyjemna w grze Elementalista - Moja ulubiona klasa więc nie mogę być obiektywny ale i tak napiszę, dps, aoe, crow control, szkło, posiada najwiecej aktywnych skilli w grze (używamy o 10 skilli więcej niż pozostałe klasy), przez to jest mega elastyczna ale też trudna do gry, z racji, że używamy masy skilli jest to tez bardzo dynamiczna klasa Inżynier - Taka klasa "środka" nie jest jakoś specjalnie trudna do gry ale też nie wymiata. Ma bardzo fajny miotacz ognia, którym super się gra z racji na mocne aoe i nabijanie combosów. Thief - tutaj się nie wypowiem, dla mnie bardzo cieżka do gry i to jedyna klasa której nie ogarniam zupełnie. Znam za to ludzi którzy go świetnie ogarniają i im się przyjemnie gra. Uwielbiana na instancjach dzięki domkowi. Necro - Tak jak mesmer - klasa dość specyfiiczna w grze, ta opiera się na nakładaniu klątw i "zarządzaniu nimi" podczas walki, co czyni ją dość trudną do gry, ale niesamowicie fajną po ogarnięciu Reasumując: Czysta Łatwość = Warrior, Ranger Średnio Łatwość = Inżynier, Guardian Średnio Trudność, Bardzo Fajność = Necro, Ele Dużo Trudność, Bardzo Fajność = Thief, Mesmer (17.12.2016, 10:30 UTC)Deestruktor napisał(a): hmmm.... to ja chyba zainstaluje Zapraszamy do bigosu Pamiętajcie, żeby dodać mnie do znajomych Piotr.4136 i wysłać wiadomość o zaproszenie do Bigosu!
17.12.2016, 12:34 UTC
17.12.2016, 15:23 UTC
Gra zainstalowana, jesteście chętni dzisiaj pograć?
17.12.2016, 17:03 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2016, 17:05 UTC przez Haji-me.)
(17.12.2016, 10:56 UTC)Theseus Rorschach napisał(a):(17.12.2016, 10:15 UTC)Clint Farloon napisał(a): Tak zapytam, bo to moje pierwsze podejście do tej gry. Gdzie zacząć i jaka postać sprawi mi na początek najmniej kłopotów? Gra F2p, jak mi się spodoba to pewnie zrobię upgrade do pełnej wersji. Ogólnie każda klasa może robić wszystko, każda jest grywalna - wyjątkiem są raidy. Większość gildii czy pugów zabiera ze sobą tylko określone klasy / spece. Jeżeli ktoś nie będzie zainteresowany raidowaniem to nie powinien się przejmować wyborem klasy. Grajcie tym czym lubicie, z czym się utożsamiacie. Nawet w PvP nie musicie się przejmować czy dana klasa jest dobra - tam nie liczy się gear ani level, każda postać ma takie same statystyki (nawet na 1 lvl), więc nic nie stoi na przeszkodzie aby levelować czy raidować swoim mainem, a na PvP chodzić altem. Najłatwiejszymi klasami do levelowania są Necro oraz Ranger. Obie klasy mają dostęp do petów, które mogą za nas trochę potankować. Ranger ze swoją specjalizacją Druid, służy jako główny healer na raidach i fraktalach (taka wersja dungeonów 5cio osobówych). Necro przydaje się tylko na fraktalach, za to na raidach jest nieprzydatny. Dla początkujących osób trudnymi klasami będą Mesmer, Engineer oraz Thief. Mesmer i Engi mają dużo skili i potrzeba trochę czasu na ogarnięcie ich. Mesmer na raidach służy za tanka i jest często brany na raidy. Engi to bardzo wszechstronna klasa ale bardzo ciężko nią wykręcić dobry dps. Thief to jeden z najlepszych dps i jest łatwa w nauce ale jest strasznie papierowa i bazuje głównie na unikach. Nie polecam jej dlatego początkującym bo mogą się zrazić do gry. Elementalista to też jeden z najlepszych dps. Ma bardzo dużo skili jednak po paru godzinach nie sprawiają nam już trudności. Używa 4 żywiołów ale w praktyce i tak do zadawania dmg używa się głównie fire, a reszta służy za dodatki typu lepszy heal, stun itp. Jak już pisałem - grajcie czym chcecie. Ja osobiście wybrałem Necro - lubię nim grać, podobają mi się jego skile i przeżywalność. Na raid mnie nikt nie zabierze, na PvP też jest cienki ale nie przejmuję się tym - ważne aby mi się nim przyjemnie latało po świecie.
17.12.2016, 17:11 UTC
(17.12.2016, 17:03 UTC)Haji-me napisał(a): Elementalista to też jeden z najlepszych dps. Ma bardzo dużo skili jednak po paru godzinach nie sprawiają nam już trudności. Używa 4 żywiołów ale w praktyce i tak do zadawania dmg używa się głównie fire, a reszta służy za dodatki typu lepszy heal, stun itp. Ogólnie zgadzam się z postem poza tym jednym. Ogarnięty ele wykorzystuje wszystkie 4 żywioły + frost bow (aoe) + greatsword (2x aoe). Każdy żywioł u ele ma mocny skill obszarowy na dps (elektryczność pod dwójką), (ziemia pod dwójką), (woda pod dwójką) , a grając zergiem crowd control jest konieczny do przeżycia.
17.12.2016, 17:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2016, 17:27 UTC przez Haji-me.)
(17.12.2016, 17:11 UTC)Theseus Rorschach napisał(a):(17.12.2016, 17:03 UTC)Haji-me napisał(a): Elementalista to też jeden z najlepszych dps. Ma bardzo dużo skili jednak po paru godzinach nie sprawiają nam już trudności. Używa 4 żywiołów ale w praktyce i tak do zadawania dmg używa się głównie fire, a reszta służy za dodatki typu lepszy heal, stun itp. Theseus bazujesz na informacjach z podstawowej wersji gry. Moim mainem też był kiedyś elementalista. Żeby nie było niedomówień - ogarniałem wszystkie żywioły i kombinacje broni. Można się bawić i przełączać między żywiołami ale bądźmy realistami - do codziennej farmy i zabijania mobów zwyczajnie wystarczały 2 skile aoe w fire + autoatack. Ligtning używałem tylko aby sobie wrzucić swiftnessa. Na raidach aby wyciągnać max dps też używa się głównie staffa + fire, lightning tylko overload i frostbow + greatsword jako filler. Jednak to się tyczy tylko hardorowego raidowania i prób wyciągania jak najwięcej ze swojej postaci. Inaczej wygląda sytuacja podczas PvP - tam elementalista ciągle żongluje żywiołami.
17.12.2016, 17:37 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2016, 17:43 UTC przez TeddyPanda.)
(17.12.2016, 17:27 UTC)Haji-me napisał(a):(17.12.2016, 17:11 UTC)Theseus Rorschach napisał(a):(17.12.2016, 17:03 UTC)Haji-me napisał(a): Elementalista to też jeden z najlepszych dps. Ma bardzo dużo skili jednak po paru godzinach nie sprawiają nam już trudności. Używa 4 żywiołów ale w praktyce i tak do zadawania dmg używa się głównie fire, a reszta służy za dodatki typu lepszy heal, stun itp. No ja tutaj mówię cały czas o instanjach. Przy lataniu po mapach to każdą postacia z każdą bronią sobie poradzimy. Nie byłem na raidach ale byłem na arah p4 i spróbuj tam przeżyć bez wyciągania jak najwięcej ze swojej postaci ^^ Zakładam, że ma raidach jest podobnie. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Star Wars Squadrons | Varin Bloodaxe | 35 | 29,154 |
10.10.2020, 08:49 UTC Ostatni post: ShiMan |
|
| Star Wars: The Old Republic | ShiMan | 4 | 6,327 |
27.05.2019, 07:47 UTC Ostatni post: Fenyl de Lechia |
|
| Star Wars: Battlefront | Mathias Shallowgrave | 39 | 38,173 |