Guild Wars 2
" Tadek ty masz pasywkę zwiększ aktywność na sb 20-krotnie gdy ktoś napiszę gw2 " - Cmdr Calvarian

[Obrazek: gw2_f2p_k6big4.png]

Guild Wars 2 - Gra z gatunku MMORPG wydana przez firmę Arena Net. Olbrzymi, tętniący życiem świat fantasy, w którym możemy pokierować jednym z przedstawicieli pięciu ras: 

Ludzie - zamieszkujących ostatni bastion na kontynencie Kryta "Divinitys Reach" 
Charr - Kotopodobni wojownicy toczący niegdyś krwawe wojny z ludźmi
Asura - Filigranowe skrzaty, którzy dzięki swej technologii bez problemu mogą dorównać, a nawet przewyższyć inne rasy kontynentu 
Norn - Potężni Barbarzyńcy ze spowitej śniegiem północy
Sylvari - Przepełnieni magią pół rośliny, pół ludzie

Gra oferuje wybór kilku klas postaci od Wojownika, poprzez miotającego obszarowymi zaklęciami Elementalistę, kończąc na dzierżącym broń palną Inżynierze. Co ciekawe gra w żaden sposób nie stawia na schemat "świętej trójcy" przez co każdy jest tu nieco dpsem, nieco healerem a nieco supportem. Pomimo braku systemu non target walka jest niesamowicie dynamiczna, a stwierdzenie "Nie ruszasz się - nie żyjesz" już na stałe weszło w kanon gry. Umiejętne unikanie ataków przeciwnika, crowd control oraz zrozumienie swoich atutów oraz słabości jest kluczowe aby wygrywać starcia z potworami.

Gra pomimo tego, że zawiera kilka bardzo ciężkich wyzwań takich jak niektóre dangeony (Kto był na arah p4 ten wie) jest dość mocno każualowa. Nie potrzebujemy nabijać tysiąca godzin by z powodzeniem wykonywać wyzwania i zdobyć mocny ekwipunek (najmocniejsze przedmioty ascended to różnica około 2% w sile postaci). A endgame polega głównie na zbieraniu skinów (w grze jest ich cała MASA).

Jeżeli ktoś nie grał gorąco polecam, w GW2 grałem dobre trzy lata, bardzo hardkorowo. Zawarłem tam wiele znajomości, które przetrwały do dzisiaj (info dla singli - w GW2 gra bardzo dużo fajnych lasek, naprawdę, i to lasek lasek a nie podszywających się pod laski facetów Biggrin). Byłem tam też swego czasu oficerem w około 200 osobowej gildii oraz w późniejszym czasie prowadziłem własną (doświadczenie tam zdobyte staram się wykorzystywać w TWH).

Obecnie moja gildia Poszukiwacze Zaginionego Bigosu jest pamiątką oraz postanowiłem ją przeszkształcić na nieoficjalny Hub Husarii w GW2:

Jeśli ktoś gra / chce zagrać i być w hubie napiszcie wiadomość do Piotr.4136 lub postaci Charrnoksieznik (oczywiście reprezentowanie jest opcjonalne, hub służy jako rooster TWH i możecie mieć inne gildie).

No i pokażcie swoje postacie w tym wątku Smile

Odpowiedz
Ja zacznę i pokaże też tu kilka swoich postaci:

Moja główna postać Charr Elementalista z zawiadiackimi okularami przeciwsłonecznymi!

Moja postać Norn z te trójką. Nick już pewnie znacie xD

T3 necro, który służy mi jako magazyn

Moja Asurka Ele z jakąś przypadkowo poznaną laską xD

No i moja sexy human elementalistka, z dość mocno unikatowym setem Smile

Ogólnie wszystkie moje postacie:

Charrnoksieznik - 80 Ele, Charr Male
Nemayeth - 80 Ele, Human Female
Rezolutna Zosia - 80 Ranger, Norn Female
Ciasteczkowa Lady - 80 Necro, Sylvari Female
Myszka Minnie - 80 Warrior, Asura Female
Plz Free Items - 80 Ele, Asura Female
Dovahkinka - 80 Mesmer, Human Female
Gwiezdny Kapitan - 60 Engi, Charr Male

I tak mam 3 ele!

Odpowiedz
Hajime.4571 - moje id w grze jakby co Smile.

W GW2 gram z przerwami ale regularnie. Strasznie wciąga Biggrin. Jedna z ciekawszych gier MMO. Dobrze zbalansowany każdy aspekt gry. Można robić cokolwiek, walczyć PvP, robić zadania, dungeony, brać udział w world eventach - za każda aktywność w grze dostajemy expa, itemy, materiały do craftu, golda itd. Każdy gra tak jak lubi. Wyjątkowo jest w nim przyjemne levelowanie - zazwyczaj wbicie maksymalnego levelu w innych grach to mordęga, do której nie chcemy wracać. Tutaj gdy pierwszy raz dobiłem 80lvl od razu założyłem kolejną postać i znów levelowałem Biggrin. Można hardkorzyć ale można też grać casualowo tak jak wspomniał Tadek. Gdyby moja żona miała wystarczająco mocnego laptopa to bez zastanowienia bym jej tę grę pokazał. Do tego wprowadzony jest też system skalowania levelu Twojej postaci. Można więc bez problemu latać z kolegą, który dopiero zaczyna swoją przygodę i levelować razem z nim, mimo że mamy 20 poziomów więcej.

GW2 jest aktualnie darmowe, z pewnymi ograniczeniami. Dla początkującego gracza nie powinny one jednak być widoczne. Troszkę później możemy brać udział w walkach PvP oraz walkach serwerowych WvWvW. W ograniczony sposób można też korzystać z tutejszego domu aukcyjnego. Można bez problemu wbić maksymalny poziom i dopiero wtedy zdecydować się na zakup.

Do tego moja ulubiona forma płatności czyli buy to play. Bez abonamentów. Jest sklep w grze ale zawiera on tylko jakieś elementy ubioru, zabawki, non combat pety itp. itd. Nie zmienia to faktu, że i tak wydałem kupę kasy na te itemy.... nie bez powodu niektórzy przekręcają nazwę na Fashion Wars... Bardziej cierpliwe osoby mogą także zakupić sklepową walutę za zwykłego golda zdobytego podczas rozgrywki.

No i moje postacie. Kiedyś mainem był elementalista. Aktualnie gram głównie necro. Guarda i Engineera wylevelowałem bo miałem taki kaprys Biggrin.

[Obrazek: 5Vmx8ne.jpg]

Odpowiedz
Wysłałem Ci zaproszenie do huba więc jak się zalogujesz to możesz zaakceptować Tongue Pierwsza postać bardzo mi się podoba, widzę, że również fan staffa zwanego "The Crossing" ^^

Mordka norna też za gemy chyba? Omg gdybym nie wydawał tyle golda na gemy to już bym dawno miał legendary Biggrin

Odpowiedz
Nieee, norn to standard, a tą przepaskę to się chyba dostaje na początku gry przy odpowiednim wyborze swojej historii Smile.
Odpowiedz
(06.12.2016, 19:28 UTC)Haji-me napisał(a): Nieee, norn to standard, a tą przepaskę to się chyba dostaje na początku gry przy odpowiednim wyborze swojej historii Smile.

Chodziło mi o tego drugiego Tongue Ja jakoś nigdy nie byłem w stanie grać nornem male, za duży :Biggrin Swoim postaciom zawsze ustawiam najniższy wzrost jak się da. Moja koleżanka miała kiedyś norna na maksymalną wysokość a ja asurę na najniższą. Fajnie to wyglądało obok siebie, ledwo jej ponad buta wystawałem Biggrin

Odpowiedz
Ojjj, korcicie mocno, żeby wrócić do Guild Warsa Tongue W samej grze nic super niestety nie osiągnąłem (poza wylvlowaniem do 80 elementalisty, i inżyniera do okolic 60) - może przez to, że grałem sam... Przypomnijcie proszę tylko, czy trzeba było być na tym samym serwerze, aby móc grać razem w gildii, czy coś się zmieniło/mnie już pamięć zawodzi?

Jakby co to jest moje ID w grze - Shadar.8741

..Ech, na dniach pobieram GW na powrót, wiem, że to się tak skończy... Biggrin
"Heavier than a star, no place is too far

Not even space and time can touch this ship of mine"

- Keldian, "F.T.L."

Galnet  "Echo Przestrzeni"
Odpowiedz
Nie trzeba, jest megaserwer. Jak się mamy w party wystarczy przenieść się na wybrany overflow! Zaproszę Cię do gildii Poszukiwaczy kiedy się zaloguję Smile

Odpowiedz
Serwery nadal się wybiera zakładając pierwszą postać ale mają one tylko znaczenie podczas WvWvW.

Tadek ten drugi norn to też jedna z podstawowych twarzy. Ubiór ma ze sklepu Tongue. Ja jakoś lubię nornów. Postacie w ciężkich zbrojach zawszę robię największe jak się da Biggrin. Spodobał mi się też pomysł na necro norn ale teraz trochę żałuję, że nie zrobiłem Charra albo Sylvari, a nie chce mi się levelować kolejnego. Poczekam aż mi się uzbierają Tomes of Knowledge Wink.
Odpowiedz
Necro Norn ciekawe zestawienie Biggrin

Fotki dzisiaj z Calvarianem w tajnym miejscu miasta ludzi:

[Obrazek: AK3Nt9D.jpg]

[Obrazek: Qy4Gx3b.jpg]

REAKCJA NA WIEŚĆ O WYŁĄCZENIU SB

[Obrazek: rhFjYOL.jpg]

[Obrazek: PnG5xz9.jpg]

NAWET JAKIEŚ RANDOMY Z NAMI PŁAKAŁY Sad

Odpowiedz