01.11.2016, 21:47 UTC
@Yata - Jakiego masz tego niereferenta? Myślę o przesiadce z 1070 na 1080 i tak się zastanawiam co wybrać choć przyznam, że mam jakieś typy...
|
[DYSKUSJA] Jaką kartę graficzną kupić?
|
|
01.11.2016, 21:47 UTC
@Yata - Jakiego masz tego niereferenta? Myślę o przesiadce z 1070 na 1080 i tak się zastanawiam co wybrać choć przyznam, że mam jakieś typy...
01.11.2016, 21:55 UTC
Polecam tego: https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-...8G-GAMING/
O8G jest fabrycznie podkręcony do 1936 MHz, mi udało się jeszcze wycisnąć 5 Mhz extra, co na booście daje 2101 MHz na GPU!!! Kosmos!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
01.11.2016, 22:55 UTC
(01.11.2016, 21:55 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Polecam tego: https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG-...8G-GAMING/ Trafiłeś Mathias ![]() Obecnie mam właśnie Strixa tyle, że w 1070 i generalnie jestem z niego zadowolony więc z automatu celuję w jego starszego brata 1080 O8G ![]() Myślałem też o Zotecu AMP Extreme ale chyba jednak zostanę z Asusem. (01.11.2016, 21:47 UTC)Adix napisał(a): @Yata - Jakiego masz tego niereferenta? Myślę o przesiadce z 1070 na 1080 i tak się zastanawiam co wybrać choć przyznam, że mam jakieś typy... @Adix Palit SuperJet Stream - w tym przypadku stosunek cena do spec. mnie urzekła + sensowne OC ( dodalem od siebie+200 na core i w trybie boost ma 2047), sama marke niezbyt cenie... Możliwe ze Asus to lepszy wybór. Dobrze kombinujesz wg. tego porównania https://www.youtube.com/watch?v=HUW7YnwfzGs wygląda na to ze możesz zyskac jakies 18~20 FPSów . BTW Miałem dziś totalny opada szczeny po zakupie AeroFly FS2 i nocnym lotem nad SanFrancisco - polatalem F18, Airbusem 320, Boeningiem 737 i 747 - ciągle beta ale niesamowite wrażenia, najlepsza imersja jak dotąd z wszystkich gier VR oraz sam silnik tego sima jest mocny tj. olbrzymia mapa, perfekcyjne zrobione AA, renderowanie bez najmniejszego shimeringu, wszystko czytelne, można grac na max detalach i SS 1.7 bez dropienia FPSow , dostajemy rówznież osobny suwaczek do skali ! Chce tak w Elite
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
A jednak Zotac Amp Extreme
![]() Niestety nigdzie w Warszawie nie ma tego modelu dostępnego od ręki więc muszę czekać z tydzień żeby sprowadzili... ;( Gdyby ktoś był zainteresowany "najmocniejszym w chwili obecnej nie-referentem na świecie" to zapraszam do lektury: http://pclab.pl/art70341.html (02.11.2016, 16:20 UTC)Adix napisał(a): A jednak Zotac Amp Extreme - artykul z czerwca , teraz Titan X na pascalu kroluje ![]() - moze i fabrycznie najmocniejszy ale i tak liczy sie suma czyli Twoje osobiste OC + fabryczne , najczesciej okazuje sie ze te AMPy juz wiele nie podkrecisz i wyjdzie na to samo lub bardzo podobnie co mocniejsze wersje Gigabyte , Asus lub nawet w Palicie..
Hehe, no tak ale to już trochę inny przedział półkowy
Za 6000PLN to można 2x1080 w SLI połączyć i Titan już nie będzie taki szybki...Generalnie chodziło mi o serię 1080, a głos decydujący miał fakt, że właśnie nie muszę się bawić w ręczne OC i będzie tak szybko (o ile nie szybciej) jak na ręcznie podkręconych innych modelach bez troski o stabilność. Mała rzecz a do mnie przemawia. A jak mi się zachce dociskać AMPa do granic możliwości to też zawsze mogę... z lepszym bądź gorszym skutkiem ![]() Generalnie, poczekam, potestuję i zobaczymy czy było warto. (02.11.2016, 18:04 UTC)Adix napisał(a): Hehe, no tak ale to już trochę inny przedział półkowy Nie twierdze ze Twój wybór jest zły - jest bardzo dobry tyle ze jak nie ma obecnie w sklepach to brałbym mimo wszystko cos podobnego ![]() SLI w VR - chciałbym doczekac tych czasów - obawiam sie ze wszyscy do tego czasu zrotujemy nasze 1080 tki
02.11.2016, 18:59 UTC
Coz, w 2017 roku swoja premiere maja miec nowe uklady Volta, ktore zastapia Pascale uzywane w kartach nVidii z serii 10xx. Z tego co slyszalem, to zieloni potwierdzili, ze do konca przyszlego roku na rynku beda dostepne oparte na nowym chipsecie karty serii 11xx z GDDR6, dwukrotnie szybszymi od obecnych GDDR5... Ja tam poki co trzymam sie mojej fabrycznie podkreconej 1070-ki od EVGA i z upgradem poczekam, az Volty trafia na rynek.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Jaką kartę graficzną do tego sprzętu | Mathias Shallowgrave | 11 | 2,825 |
02.01.2019, 20:43 UTC Ostatni post: T'KHARO |
| Czy ta karta graficzna będzie okej? | Kimo Tashi | 4 | 1,364 |
27.11.2017, 14:52 UTC Ostatni post: Galimathias |