10.10.2016, 18:49 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2016, 18:52 UTC przez Yata_PL.)
(10.10.2016, 16:52 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeden z kontrolerów wydaje się mieć problem z trackingiem - czy ktoś z posiadaczy Vive miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać?
Problem jest stały, dzieje się w grach, przy konfiguracji Room Scale itd.
kontrolery musza byc naladowane na max, zaaktualizowane , a czesto pomaga restart kontrolera ( jest do tego komenda na steam vr)
nie wiem jak tam z latarniami u Ciebie - obstawiam na soft restart ( mialem tak )
jak cos to pomoge na TS...
czasem urządzenia bezprzewodowe zakłócają prace ( u mnie np słuchawki BT lub radiowe)
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
10.10.2016, 22:20 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.10.2016, 22:29 UTC przez Adix.)
(10.10.2016, 16:52 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Jeden z kontrolerów wydaje się mieć problem z trackingiem - czy ktoś z posiadaczy Vive miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać?
Problem jest stały, dzieje się w grach, przy konfiguracji Room Scale itd.
To wygląda na błąd śledzenia. Czasem coś takiego występuje u mnie jak latarnie stracą z wizji kontroler.
Na wszelki wypadek dobrze jest zsynchronizować latarnie kablem.
Ale przede wszystkim tak jak Yata napisał... Naładuj na maxa, zrób update wszystkich komponentów (latarnie, kontrolery i gogle) i wtedy zweryfikuj ponownie.
...a no i jeszcze czasem tracking może zakłócać nie tylko zewnętrzne urządzenie BT ale również wewnętrzny nadajnik BT przeznaczony do integracji z telefonem - wyłączysz go w ustawieniach w dziale "ogólne".
Kontrolery oczywiście naładowane i zaktualizowane, to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem. Latarnie są zsynchronizowane - wszystko hula doskonale, oprócz tego jednego kontrolera. Nie ma driftu, nie ma drgań, działający kontroler hula mega precyzyjnie.
Nie pomogło:
* Ponowne parowanie (+odparowanie z poziomu konsoli)
* Wyłączenie kamery
* Zmniejszenie odświeżania kamery
* Wyłączenie zewnętrznych urządzeń radiowych (słuchawki bezprzewodowe)
* Reset i reinstalacja całości
Meh, zniechęciłem się. Jutro jadę oddać sprzęt. Za taką kasę to ja oczekuję działającego hardware'u zamiast spędzania paru godzin na troubleshootingu.
(10.10.2016, 23:25 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Kontrolery oczywiście naładowane i zaktualizowane, to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem. Latarnie są zsynchronizowane - wszystko hula doskonale, oprócz tego jednego kontrolera. Nie ma driftu, nie ma drgań, działający kontroler hula mega precyzyjnie.
Nie pomogło:
* Ponowne parowanie (+odparowanie z poziomu konsoli)
* Wyłączenie kamery
* Zmniejszenie odświeżania kamery
* Wyłączenie zewnętrznych urządzeń radiowych (słuchawki bezprzewodowe)
* Reset i reinstalacja całości
Meh, zniechęciłem się. Jutro jadę oddać sprzęt. Za taką kasę to ja oczekuję działającego hardware'u zamiast spędzania paru godzin na troubleshootingu.