Liczba postów: 314
Liczba wątków: 7
Reputacja:
71
CMDR: Grzechu789
24.09.2016, 19:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2016, 19:07 UTC przez Grzechu789.)
Jakiś czas temu toczyła się dyskusja na temat rang na forum. Nie będę się wgłębiać w jej szczegóły, można poczytać TUTAJ.
Naszła mnie po jakimś czasie krótka myśl (w związku z moją wypowiedzią) a w zasadzie pomysł na to, aby bardziej pokazać, że za dany post użytkownik otrzymał punkt reputacji.
Mniej więcej jak tutaj:
Czy będzie to możliwe i w miarę nieskomplikowane do wdrożenia u nas na forum? Bo jeśli tak, to ja bym był za tym, aby było widać kiedy i za co dostało się punkt reputacji.
Wiem, że można podejrzeć za co dany użytkownik dostał punkt reputacji łącznie z komentarzem od dającego (jeśli takowy dodał) ale mi się jeszcze nie zdarzyło żebym sprawdzał za co ktoś dostał pochwały (oprócz swoich  ) .
Tak to scrollując przez wątek od razu rzuca się w oczy że ten ktoś dostał punkt za swoje wypociny, więc musiał coś konkretnego napisać i jakoś to tak potem zostaje w pamięci. No i samo wyróżnienie dla osoby otrzymującej punkt, bo w końcu za darmo ich nie rozdają
Dodatkowo dołączam ankietę związaną z tematem
![[Obrazek: AmqzlzA.jpg]](http://i.imgur.com/AmqzlzA.jpg)
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
W ankiecie brakuje pozycji "Jest mi to obojętne"
Liczba postów: 553
Liczba wątków: 2
Reputacja:
54
Prawie jak lajki na fb i upvote na redit
Liczba postów: 671
Liczba wątków: 20
Reputacja:
180
I tak "lajki" u nas na forum są. Zwóć uwagę na łapkę w górę na przycisku "Dodaj punkt reputacji" a to że dany post otrzymał od tego tego i tamtego punkt reputacji warto by było mieć.
“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
O, dzięki za przypomnienie
Widziałem kiedyś taki plugin, dopiszę to listy "Do zrobienia".
Liczba postów: 1,072
Liczba wątków: 74
CMDR: Anukus
(28.09.2016, 09:01 UTC)Yautja napisał(a): W ankiecie brakuje pozycji "Jest mi to obojętne" 
Otóż to!
Mi też obojętne, dlatego nie głosuję
Reputacja:
71
Jest mi to obojętne to:
Liczba Husarzy - ( tak + nie) = Jest mi to obojętne
Głosy w takim stylu nie są potrzebne, psują one wtedy statystykę, bo statystycznie ~10-30% głosów w takich odpowiedziach mogłoby się znaleźć w tych za bądź przeciw ale ludzie ze względu na niepewność/charakter/inne zmienne nie obierają konkretnego poglądu.
Typowa niechęć do wyróżnienia się z tłumu, zamknięcie na zmiany, albo "jest dobrze, to niech jest". Podstawowe zachowania tłumu i społeczności  zagadnienie na osobny temat ;p
Dla zebrania statystyki albo coś jest czarne albo białe, bo jak jest szare to nie jest ona wiarygodna.
P.S. Jeśli kogoś takie coś nie obchodzi to po prostu nie głosuje
Liczba postów: 1,072
Liczba wątków: 74
CMDR: Anukus
(28.09.2016, 15:41 UTC)Grzechu789 napisał(a): Jest mi to obojętne to:
Liczba Husarzy - (tak + nie) = Jest mi to obojętne 
Głosy w takim stylu nie są potrzebne, psują one wtedy statystykę, bo statystycznie ~10-30% głosów w takich odpowiedziach mogłoby się znaleźć w tych za bądź przeciw ale ludzie ze względu na niepewność/charakter/inne zmienne nie obierają konkretnego poglądu.
Typowa niechęć do wyróżnienia się z tłumu, zamknięcie na zmiany, albo "jest dobrze, to niech jest". Podstawowe zachowania tłumu i społeczności zagadnienie na osobny temat ;p
Dla zebrania statystyki albo coś jest czarne albo białe, bo jak jest szare to nie jest ona wiarygodna.
Nie zgodzę się z tym, bo są jeszcze ludzie, których problem "nie dotyczy" tak jak i mnie w tym temacie i tacy ludzie nie powinni decydować o sprawach, z którymi nie mają związku.
Reputacja:
71
(28.09.2016, 16:45 UTC)Anukus napisał(a): (28.09.2016, 15:41 UTC)Grzechu789 napisał(a): Jest mi to obojętne to:
Liczba Husarzy - (tak + nie) = Jest mi to obojętne 
Typowa niechęć do wyróżnienia się z tłumu, zamknięcie na zmiany, albo "jest dobrze, to niech jest". Podstawowe zachowania tłumu i społeczności zagadnienie na osobny temat ;p
Nie zgodzę się z tym, bo są jeszcze ludzie, których problem "nie dotyczy" tak jak i mnie w tym temacie i tacy ludzie nie powinni decydować o sprawach, z którymi nie mają związku.
Skoro ich problem nie dotyczy, to nie muszą głosować. Ankieta jest dobrowolna i jeśli kogoś nie obchodzi czy to będzie czy też nie, to nie musi głosować - chyba, że mimo wszystko chce, to może zagłosować na tak bądź nie według własnych preferencji
Teoretycznie mógłbym dodać opcję "nie mam zdania" czy coś w ten deseń, ale chciałem tego uniknąć, bo może jednak skusi się ktoś na zagłosowanie na tak bądź nie - tak to by od razu dał głos na "obojętnie"
|