Liczba postów: 548
Liczba wątków: 7
(05.09.2016, 15:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (05.09.2016, 15:26 UTC)Vermill napisał(a): Nie to, że go bronię ale ja tam nie widzę CL. Gość się wylogował, albo miał crash (co jest częste) poza walką. Sam bym tak zrobił z nerwów, jakby mnie jakiś upierdliwiec wyciągał co chwilę (tym bardziej, że przez listę znajomych a nie wake). Wiem, że Harry Potter to ganker, ale trzymajmy się faktów, tam nie było CL. Ma ktoś linka, gdzie robi CL?
14:05 - Harry Potter ucieka w Low Wake, ale po wskoczeniu do SC już go tam nie ma - ani jego, ani Low-, ani High-Wake. Wyjście do menu zajmuje minimalnie 5 sekund. Albo jest mega szybki i wyskoczył do menu, albo zrobił CL, albo miał awarię sieci. To ostatnie wydaje mi się zbyt dużym zbiegiem okoliczności.
No właśnie, a CL to jak sama nazwa wskazuje COMBAT log, a nie super cruise log. No nie mam racji? Tym bardziej, że koleś który go ścigał nie miał wake scanner, tylko patrzył na listę znajomych i to wkurzyło Pottera. To tak jak ja bym kogoś ścigał cały czas z listy znajomych i ciekawe co by ten ktoś zrobił (hipotetycznie, bo nie jestem Asem pvp)
05.09.2016, 15:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2016, 15:48 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
(05.09.2016, 15:41 UTC)Krutek napisał(a): Oglądnąłem filmik z Harrym - gość ewidentnie się bawił z Pythonem i go trolował z brońmi na thermalu, że są OP.
Gdyby naprawdę chciał uciec, leciał by na buście spokojnie odlatując Pythonowi, potem by zrobił high-wake.
Jeżeli macie wątpliwości zobaczcie fragment od 2:37 do 2:58 do skoku low wake. Clipper spokojnie ucieka Pythonowi jak zając od żółwia.
Czy na pewno zrobił CL? - wiecie chyba jak działają instancje, raz się widzi raz nie.
Instancje wariują, fakt, ale mi sie jeszcze nie zdarzyło, żebym jak raz się już z kimś "zwiążę" w instacji, stracił go później. Instacja zawsze "trzyma".
Tak naprawdę prawdę zna tylko HP, a my możemy spekulować. Ale Krutek w jednym ma rację - gdyby chciał uciec to Clipperem problemu uciekłby Pytonowi.
(05.09.2016, 15:44 UTC)Vermill napisał(a): Nie to, że go bronię ale ja tam nie widzę CL. Gość się wylogował, albo miał crash (co jest częste) poza walką. Sam bym tak zrobił z nerwów, jakby mnie jakiś upierdliwiec wyciągał co chwilę (tym bardziej, że przez listę znajomych a nie wake). Wiem, że Harry Potter to ganker, ale trzymajmy się faktów, tam nie było CL. Ma ktoś linka, gdzie robi CL?
14:05 - Harry Potter ucieka w Low Wake, ale po wskoczeniu do SC już go tam nie ma - ani jego, ani Low-, ani High-Wake. Wyjście do menu zajmuje minimalnie 5 sekund. Albo jest mega szybki i wyskoczył do menu, albo zrobił CL, albo miał awarię sieci. To ostatnie wydaje mi się zbyt dużym zbiegiem okoliczności.
No właśnie, a CL to jak sama nazwa wskazuje COMBAT log, a nie super cruise log. No nie mam racji? Tym bardziej, że koleś który go ścigał nie miał wake scanner, tylko patrzył na listę znajomych i to wkurzyło Pottera. To tak jak ja bym kogoś ścigał cały czas z listy znajomych i ciekawe co by ten ktoś zrobił (hipotetycznie, bo nie jestem Asem pvp) 
Technicznie masz rację, tyle że dla SDC combat log to i wyjście do menu, i gryz kabla w Super Cruise. Tak naprawdę tak walka się nie skończyła, tylko ciągle trwała, a jej częścią było wyciąganie Clippera z SC.
Technicznie - to nie był CL, ale praktycznie był
Liczba postów: 1,688
Liczba wątków: 53
(05.09.2016, 15:42 UTC)GutenbergPL napisał(a): Poza tym, jak kogoś leją we czterech - to nie widać żeby im sieć padała.... 
SDC jest na tyle zorganizowane, że Harry mógł się bawić z Pythonem i czekać na jakieś posiłki. Bo to w jaki sposób uciekał, ewidentnie to robił tak, by za chwilę dać się złapać - czysta zabawa w kotka i myszkę.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, że może był na tyle napruty %, że do końca nie wiedział co robi.
No dobra, bo tak można polemizować jak z religią  Ale Krutek ma rację, Clipper uciekłby 2 razy zanim Python by się obrócił  .
Liczba postów: 1,688
Liczba wątków: 53
(05.09.2016, 15:46 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Instancje wariują, fakt, ale mi sie jeszcze nie zdarzyło, żebym jak raz się już z kimś "zwiążę" w instacji, stracił go później. Instacja zawsze "trzyma".
Ja już nie raz miałem przypadki, gdy polowaliśmy np. u inżynierów czy w CG i wyskakując w pościgu do SC nie widziałem ofiary, a skrzydłowy ją widział. Z instancjami jest jak z pogodą.
Przypomniała mi się taka sytuacja, gdy kiedyś skrzydłem złożonym z 4 icków (Imperial Courier) ganialiśmy anakondę, poddawała interdykcje i co chwila nam wyskakiwała do SC. Były momenty, że tylko część z nas ją widziała w SC, mimo, że przed chwilą wszyscy ją widzieliśmy. Do tego, po wyciągnięciu jej z SC i po wciągnieciu przez Nav-locka skrzydłowego, dochodziło do absurdu, jak skrzydłowy bije się z "duchem" bo nie wiadomo do kogo strzela.
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
Dobry, u mnie pada cały czas, jak u was?
05.09.2016, 16:00 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2016, 16:02 UTC przez Vermill.)
Leje cały dzień. I w sumie dobrze, bo nie mam wyrzutów, że siedzę cały dzień przed kompem
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
Jeszcze aukcja z trackerami zniknęła z aledrogo.pl ;/
Jak wybuchnę dzisiaj to będzie super podsumowanie całego dnia.
Liczba postów: 3,091
Liczba wątków: 62
CMDR: Quarion
05.09.2016, 16:02 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.09.2016, 16:03 UTC przez Quarion.)
(05.09.2016, 15:44 UTC)Vermill napisał(a): (05.09.2016, 15:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (05.09.2016, 15:26 UTC)Vermill napisał(a): Nie to, że go bronię ale ja tam nie widzę CL. Gość się wylogował, albo miał crash (co jest częste) poza walką. Sam bym tak zrobił z nerwów, jakby mnie jakiś upierdliwiec wyciągał co chwilę (tym bardziej, że przez listę znajomych a nie wake). Wiem, że Harry Potter to ganker, ale trzymajmy się faktów, tam nie było CL. Ma ktoś linka, gdzie robi CL?
Vermill, ale to co opisałeś to właśnie częsta praktyka SDC  . Dodają Cię do znajomych a potem na Ciebie polują po mapie galaktyki jeśli mają na to akurat ochotę albo jak znajdziesz się wystarczająco blisko
z SDC mamy jakiś układ i się starają nas nie zaczepiać jak rozumiem?
|