Opowiadanie-łańcuszek
Zza uchylonych drzwi wyłoniła się ręka trzymająca butelczynę z etykietą wydrukowaną na jakiejś podłej drukarce. Jaskrawo różowy napis "Świński RYJ" obiecywał mocne doznania.
Za ręką wychyliła się reszta uśmiechniętego od ucha do ucha gościa: "Widziałem Goliata ze słoikiem i pomyślałem że wpadnę..." - powiedział DYoda wchodząc do kajuty ...
Odpowiedz
... ale drzwi które nonszalancko chciał zamknąć piętą zatrzymały się najwyraźniej na czyjejś twarzy.
Następnie ponownie się otwierając ukazały twarz technika trzymającego się za nos.
- Phepraham bharho, ahe mham dohtahe dhuhestu hon mih.
Za nim pojawiła się twarz kadeta Assarina, który szybko wyrwał technikowi z ręki datapada i odpychając technika zaczą zamykac ponownie drzwi.
- Soreeeeczki. Pomyłeeeeczka. To do mnie. Odmeldowyjemy się. Czołem.
Drzwi delikatnie się zamknęły a Baton przegryzł ogóreczka i zapytał.
- Na cholerę mu 20 ton min?
DYoda stawiając Świński ryj na stoliku odparł obojętnie.
- Może ...
[Obrazek: KGLUisFt.jpg]
Odpowiedz
... może powinniśmy do kogoś zadzwonić, żeby sprawdzili jego teczkę, dziwne że mu potrzebne tyle min... a w sumie chrzanić, niech się tym zajmują jakieś służby, Goliat polewaj RYJA, żeby świnia nie uciekła!

Kadet Assarin nieśpiesznie się oddalał, a na jego twarzy zaczynał wykwitać powoli zły uśmiech...
Odpowiedz
... Baton zachowując się jak na siebie nad wyraz odpowiedzialnie, w przerwie pomiędzy kolejkami sięgnął po swojego datapada robiącego do tej pory za podstawkę pod słój z ogórami. Rękawem przetrał go z rozlanego soku i szybko wybrał połączenie, na ekranie pojawiła się twarz ...
Odpowiedz
...Cmdr Asi

- Czeeeeśćććć! Mogę Cię zjeść? - spytała

Baton nagle zaniemówił, to nie tak miało być, aż nagle stwierdził, że...
Odpowiedz
...jeszcze trzy kolejki i da radę.....
Odpowiedz
niestety już po drugiej kolejce świat sie zakołysał, Baton padł jak wór cementu na podłogę z głośnym hukiem, do pokoju wbiegło dwóch kolesi z napisami "Odzysk Organów W Dowolnym Stanie", wrzuciło go niechlujnie na nosze i wybiegli...

Asia z rozdziawioną paszczą i wytrzeszczonymi oczami obserwowała ten cały cyrk po czym pokręciła głową, poprawiła makijaż i poszła szukać kolejnego kandydata na narzeczonego, tym razem z mocniejszą głową do picia....

Z nieokreślonego miejsca rozległ się dźwięk rzucanej kostki.....
Odpowiedz
... LeWaRa, który wiwynął orła na kałuży rozlanego "Świńskiego Ryja".
- DYoda uważaj!!! zakrzyknął LeWaR lecąc łukiem w jego stronę...
Odpowiedz
Widząc to całe zamieszanie Pies z Kulawą Nogą zaczął radośnie szczekać i merdać ogonem w nadziei, że w końcu ktoś .....
[Obrazek: franzv2.jpg]
Odpowiedz
...inny niz on bedzie nazywany 'Psem z kulawa noga'.

DYoda spojrzal na psa spod byka i rzekl:
- Ty maly ....
Odpowiedz