Wiedźmin 3
Na lvlu 62 miałem problem z duchami Evereców z lvlu 63...
Zauważyłem, że w "Sercach z kamienia" CDP zmienił mechanikę walki przeciwników. Już nie ma tak, że atakują pojedynczo, gubią się i potykają o własne nogi. Na NG+ "Droga ku zagładzie" trzeba się nieźle napocić żeby pokonać grupę. Podczas gdy ty tłuczesz jednego, pozostali potrafią zadawać zdradzieckie sztychy w plecy, atakują po kilku na raz, starają się okrążać Geralta lub zapędzać w kąt. Zwykli bandyci napotkani na szlaku też stosują takie sztuczki, podobnie potwory takie jak utopce czy nekkery, no słowem - rewelacja!

Parę razy zdarzyło mi się cisnąć padem o biurko z frustracji - pokonanie takiej grupy naprawdę wymaga stosowania szerokiej gamy środków dostępnych w arsenale - ale ile satysfakcji jak się przetrwa walkę z połową lub mniej HP.
Odpowiedz

Odpowiedz
Krakowianie mogą skoczyć na wiedźmiński koncert w Tauron Arenie dzisiaj:

http://www.tauronarenakrakow.pl/wydarzen...iedzmin-3/
Odpowiedz
Dla zainteresowanych changelog : http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/m...coqpsl.pdf

Wow, naprawdę spora ilość zmian na plus, takie drobnostki, ale cieszą Smile Np. to:

"Dodano opcję włączenia doskalowania poziomu przeciwników w menu Opcje/Rozgrywka. Jeśli poprzednio przeciwnicy byli zbyt łatwi do pokonania, teraz walka będzie trudniejsza. Włączenie tej opcji nie ma wpływu na liczbę przyznawanych punktów doświadczenia, przedmioty i nagrody za zadania. Opcja ta może być wyłączona w każdym momencie, nawet w trakcie walki (Żywotność/Esencjaprzeciwników zostaną w pełni zregenerowane)"

Ja mam teraz taki moment, że mam 60 lvl, a walczę z przeciwnikami na max 50 lvl, i wygląda to trochę marnie Smile
Odpowiedz
JUŻ MAM!!! Własnie się ściąga Biggrin

Goliat a "Serca z Kamienia" skończyłeś? przeciwnicy tam zaczynają się od 62 lvlu i są naprawdę trudni. A jak ci mało wrażeń to NG+ na Droga ku zagładzie zagraj - nawet utopce 15 lvli niżej potrafią Geralta zeżreć, jeśli nie będzie uważny. Co więcej, na 65 lvlu raz zjadły mnie wilki w Velen...
Odpowiedz
(30.05.2016, 08:03 UTC)Goliat napisał(a): Dla zainteresowanych changelog : http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/m...coqpsl.pdf

Wow, naprawdę spora ilość zmian na plus, takie drobnostki, ale cieszą Smile Np. to:

"Dodano opcję włączenia doskalowania poziomu przeciwników w menu Opcje/Rozgrywka. Jeśli poprzednio przeciwnicy byli zbyt łatwi do pokonania, teraz walka będzie trudniejsza. Włączenie tej opcji nie ma wpływu na liczbę przyznawanych punktów doświadczenia, przedmioty i nagrody za zadania. Opcja ta może być wyłączona w każdym momencie, nawet w trakcie walki (Żywotność/Esencjaprzeciwników zostaną w pełni zregenerowane)"

Ja mam teraz taki moment, że mam 60 lvl, a walczę z przeciwnikami na max 50 lvl, i wygląda to trochę marnie Smile

Nosz tego mi brakowało! Modów szukałem ale rozbalansowywały całkiem rozgrywkę.
Dzięki Goliat! Chyba znów po miecze sięgnę!
Odpowiedz
A tam przeciwnicy, najważniejsza i rewolucyjna zmiana jest w pierwszej linijce!

Cytat:Dodano książkę "Cudowny przewodnik po gwincie", który po otwarciu wyświetla liczbę brakujących kart do gwinta oraz informuje, gdzie można je znaleźć.
Odpowiedz
Nawet nie zacząłem, ba, ja dalej do Kaer Morhen nie dotarłem, ale już niedługo, jestem gdzieś w połowie Skellige, jeszcze Cerys pomogę i Ostatnie Życzenie z Yen, i główny quest Wink Fakt, że niektórzy przeciwnicy jak się wystawię, to szarpią mocno, ale już nauczyłem się unikać skutecznie tych ciosów + Quen ratuje tyłek też Smile chodzi mi bardziej o to, że chlastam ich na dwa strzały znowu, kwestia tej różnicy poziomów właśnie, bankowo przy takiej różnicy to gra pomija wszelkie resisty na wrogach itd. - gram na New Game +.

Z książki się ucieszyłem na początku, a potem sobie przypomniałem że korzystam z tego : http://www.gwentcards.com/

EDIT:

Wczoraj pierwszy raz przerabiałem misję z darmowych DLC, coś z wilkiem i kotem w nazwie... takich zadań to w żadnej innej grze chyba nie ma, mistrzostwo Smile
Odpowiedz
Właśnie kupiłem... Jako nagrodę za to, że planuję zdać sesję xD
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
E, to nastaw się od razu na sesję poprawkową we wrześniu Tongue
Odpowiedz