Przedstaw się
(28.06.2022, 13:37 UTC)Turasowy napisał(a):
(28.06.2022, 10:42 UTC)Turasowy napisał(a): Witam po kilku latach!
Wracam do elitki po możliwości przeniesienia konta z ps4 na pc (pierwotnie grałem na pc, lecz dorobiłem się na ps4). Udało się zakupić dodatek i teraz staram się odnaleźć w chodzeniu pieszo. Nie jest łatwo.
Carrier "HUSARION" już stoi w HR-ce i strasznie się cieszę że zostałem powitany w zielonych barwach ochrony systemu.

Tak wiem. Konto z konsoli już przestało istnieć, a kredyty z konsoli zostały przypisane do konta na pc. Szkoda statków, materiałów i całego progresu ale cóż... trzeba iść na przód.

No właśnie szykuje się transfer WSZYSTKIEGO we wrześniu, ale jak pisałem nie można łączyć progresu z konsoli z już zaczętą grą na koncie PC.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Cześć, Jestem Filip, lat 24 (98r) pochodzę z Prudnika. Z zawodu mechanik/elektromechanik z ukierunkowaniem w stronę elektroniki Biggrin Moje zainteresowania to samochody, ogólna motoryzacja, nowe technologię, sport oraz gry oczywiście. W elitkę gram co prawda nie długo ale wciąga jak odkurzacz Wink
Odpowiedz
Witajcie,

Jarek, lat 43 (79 r.). Pochodzę z Iławy (warmińsko-mazurskie). Przez 15 lat pracowałem za biurkiem w Urzędzie Miasta ale około 5 lat temu coś strzeliło mi do głowy i założyłem małe biuro rachunkowe. Cenię sobie życie prywatne nad zawodowe więc mam trochę czasu na własne hobby jakim są gry komputerowe. Strategiczne, przygodowe, wyścigi wszystkiego po trochu. Jedne gry przyciągną na dłużej od innych się odbijam.
O Elite Dangerous dowiedziałem się z Poradnika Totalnego. To jest mój pierwszy kontakt z tego typu grą, nie wiem jeszcze co z tego wyniknie. Lubię gatunek filmów si-fi, więc może rozgoszczę się w tej grze na dłużej.

Do zobaczenia w systemie HR8444
Odpowiedz
zapraszamy Smile nie zapomnij kupić fuel scoop, żeby tankować paliwo z korony gwiazd - niezbedne na dłuższą podróż.
Odpowiedz
Cześć!

jestem Mateusz, rocznik '93. Pochodzę z okolic miasta Łodzi.
(rootsrat i widzowie mogą mnie kojarzyć z nicku intek93).

Oficjalnie rozpoczynam swoją przygodę z Elite Dangerous (czekam na odpowiedź na zgłoszenie do TWH) - zafascynowała mnie ta gra i mimo oglądania kilku poradników - jestem wciąż niezwykle zielony jeśli chodzi o wiedzę w jej temacie. Mam nadzieję, że nie będziecie się gniewać jak będę was zanudzać/zasypywać pytaniami Cool 

Jeśli natomiast macie jakieś pytania do mnie - chętnie odpowiem Smile

bezpiecznych lotów!
CMDR Matthew Oryon
Odpowiedz
(21.07.2022, 00:19 UTC)intek93 napisał(a): ...
Mam nadzieję, że nie będziecie się gniewać jak będę was zanudzać/zasypywać pytaniami Cool 

...

Cześć.

Nie będziemy się gniewać. Powiem więcej - jesteśmy na to przygotowani Biggrin.
Doświadczeni gracze ze skrzydła specjalnego ASH (Akademia Skrzydlatej Husarii) odpowiedzą na każde pytanie dotyczące gry.

Pytania do ASH najlepiej zadawać na Discordzie, na kanale #akademia-skrzydlatej-husarii
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
Dziękuję za przyjęcie do zacnego grona Husarii.  

Kiedy ponad dwa lata temu zacząłem grać w elitkę husarskie forum i poradnik totalny bardzo pomógł mi ogarnąć świat elity.
Jako samotny wilk przemierzałem naszą galaktykę, delektowałem się wspaniałymi widokami i poznawałem mechanikę gry. 
Dziś oczekuję od konfratrów wspólnej zabawy w BGS,  uczestnictwa w wojnach i wyborach które mają wpływ na sprawy z naszej bańki Smile
W realu jestem wielkim czytelnikiem książek z gatunku fantasy, ale i nie tylko.  Wszelkie wiadomości z astronomii czy astrofizyki to dla mnie jak kufelek zimnego piwa w gorący dzień Smile
Od kilku lat mieszkam w pochmurej (ale życzliwej) Irlandii. Pracuję jako kierowca (oczywiście po lewej stronie, bo po co normalnie he he) i mam zajawkę na żeglarstwo Smile
Wiatru  tu nigdy nie brakuje, morze dookoła więc czemu nie!

Pozdrawiam serdecznie kosmicznych żeglarzy!

Slainte!!
Odpowiedz
(31.10.2015, 14:20 UTC)Administrator napisał(a): Witaj na forum Skrzydlatej Husarii, Pilocie!

Jeśli to Twoja pierwsza wizyta lub jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - przywitaj się z husarską bracią i napisz kilka słów o sobie Smile

Czesc, jako że aktualnie wylądowałem w Sol w oddaleniu od ludzkich osad w czymś co na mapach oznaczone jest jako Magura Spiska a żona jeszcze śpi w naszym ASP oznaczonym o nazwie Bee, to pozwolę sobie w końcu się przedstawić, nazywam się Lucas Morna. Z Elite pierwszy raz zetknąłem się w latach 90, gdy trochę starszy mistrz gry nie chciał nam prowadzić Cyberpunka 2020, bo akurat grał w jakieś dziwne wektory, wtedy nie pojmowałem co to, ale już czułem że to coś wielkiego. Samodzielnie zacząłem grać parę lat temu, no i zostałem wessany przez ten świat, o czym najlepiej świadczy, że zamiast sprawdzać co się dzieje na tym niespokojnym świecie, mając chwilowo dostęp do internetu, sprawdzam Galnet i jak toczy się wojna z Thargoidami, w której to miałem zaszczyt parenaście razy rozwalić swojego Vipera IV i parę modliszek. Może kiedyś będę godny dołączyć do Husarii, na razie latam sam, poznając wspaniały świat Elite P.S. Ukłony dla CMR Mathiasa Shallowgrava i całej Husarii, dzięki której mój słomiany zapał nie wygasł na początku i dałem radę przejść początkowe trudności związane z mechanika gry? Pozdrawiam serdecznie?
Odpowiedz
Wink 
Cześć.

Mam na imię Andrzej, rocznik nie trudno się domyśleć  Wink  Na co dzień zapalony rowerzysta amator, eksplorator terenów na ATV i oczywiście fan Elitki.
Odkryłem ją przypadkowo jak rozdawali na Epic, a właściwie jak zobaczyłem u swojego 13latka. On już zrezygnował, a mnie pochłonęła i tak pogrywam już prawie 2 lata.
Szczególne podziękowania dla Rootsrat za poradniki na YT, dzięki którym udało się nie odbić od gry i rozbudzić jeszcze większą ciekawość jej poznania. 
Podziękowania również dla Husarii za tworzenie tego forum, które było kolejnym krokiem odkrywania Elitki. 
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie o7!
Odpowiedz
Cóż ja mogę o sobie powiedzieć?

Nastolatek, za rok będę pełnoletni. Staram się być miły dla innych, zawsze kieruję się zasadą "Traktuj innych tak, jakbyś sam chciał być przez nich traktowany". Elitę odkryłem przez TVGry, a od niedawna mam sprzęt mogący ją uciągnąć. Posiadam Hotas i dziwne poczucie humoru (Thrustmaster Tflight Hotas X). Więcej nic mi nie przychodzi do głowy.
Wiem, jestem dziwny. Ale to moja dziwność, teraz wy też będziecie musieli sobie z nią radzić.

A jak się nie podoba to krzyż na drogę i kulka w łeb.
Odpowiedz