Nowy laptop do Odyssey
Brachu generalnie jak masz budżet to nie patrz na to czy wykorzystasz teraz lepszą kartę - za 2 lata będzie ona już co najwyżej średnia i wtedy docenisz, że jednak wybrałeś coś lepszego co starczy na dłużej. Ja jak kupowałem swój to po prostu wybrałem najmocniejszy w budżecie jaki miałem na tamten moment. Jedyne co bym teraz zmienił to jednak wybrał 17 cali zamiast 15. Ale ja to ja - na co dzień gram na większym monitorze i jak mam się przesiąść na laptopa podczas delegacji to mi jakiś taki mały się wydaje Biggrin. Pewnie jak ktoś przyzwyczajony do mniejszych ekranów to mu to nie przeszkadza
Odpowiedz
Ja mam msi GL73 8SD z 1660TI i spokojnie na full daje radę, czasem gdzieś spadają klatki jak u wszystkich a laptop ma 3 lata
Odpowiedz
ja mam legiona 5 jakbyś coś chciał wiedzieć jaki to model i jak się sprawuje to pisz co konkretnie mam napisać bo tak to mi się nei chce
Odpowiedz
Ja osobiście kiedy wyjeżdżam z domu korzystam z poniższego Legiona 5, polecam, wszystko na nim śmiga jak trzeba.
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo...lsrc=aw.ds
[Obrazek: 75287.png]
Odpowiedz
Bylejaki ogryzek plus geforce now. O ile masz dobre łącze internetowe. Nie namawiam, ale warto rozważyć. Ja testuję na razie na darmowym planie i jest zadziwiająco dobrze.

Poza tym, jak ktoś ma średnio dobry sprzęt, który ciągnie latanie ale chrupie w settlementach to można grać lokalnie latając i w geforce now biegając. U mnie to się bardzo dobrze sprawdza a przełączenie między trybami jest bezbolesne dzięki temu że progres jest przechowywany na serwerach Frontiera.
Odpowiedz
Wiem, że Brachu odpuścił już sobie elitkę i raczej nie zagląda już na forum. Znam go z innego forum (Football Manager) i laptop jaki ostatecznie kupił to:
https://www.x-kom.pl/p/671843-notebook-l...144hz.html
plus dodatkowo dysk:
https://www.x-kom.pl/p/634238-dysk-ssd-s...e-980.html
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Przesiądz się na stacjonarny... wydasz raz dużo, spłacisz raty jak nie masz kaszu, a potem po trochu upgrajdujesz bez wielkiej spiny... no chyba ze musisz grafike kupić Wink bo to jest kosmos.... sam wywalilem otatnio 5 klocków na RTX 3060 i płakalem w łokiec... Sad a lapki... 3 latka i lądują na strychu pod warstwą kurzu...
Odpowiedz
a kiedy dokładnie było to ostatnio ( kiedy kartę kupowałeś? ) bo one już trochę czasu są po 3000 zł a nawet w tej chwili w Gdyni za 2500 zł. Nie wiem jakie ceny były rok temu np. ale rok nie pasuje do określenia: ostatnio Smile szczególnie w dziale technologicznym.

Pytam z ciekawości bo mnie przestraszyłeś z tym ostatnio.. ja sam "ostatnio" zacząłem się rozglądać za kartą graficzną i pamiętam inne ceny niż te które podałeś Smile
Odpowiedz
Panowie, jak już chcecie iść w laptopy to polecę na chwilę obecną

https://m.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki...o-os.bhtml

Bez Windowsa ale nada sie na obecne czasy graficzne. Sam laptop moze i 7k ale warty uwagi.

Ze wzgledu na to ze najlepiej jest miec skladaka, to zawsze moge pomoc w tym temacie, dajcie tylko budzet, to cos dobiorę.
Odpowiedz
(24.04.2022, 15:57 UTC)MAGNUM354 napisał(a): a kiedy dokładnie było to ostatnio ( kiedy kartę kupowałeś? ) bo one już trochę czasu są po 3000 zł a nawet w tej chwili w Gdyni za 2500 zł. Nie  wiem jakie ceny były rok temu np. ale rok nie pasuje do określenia: ostatnio Smile szczególnie w dziale technologicznym.

Pytam z ciekawości bo mnie przestraszyłeś z tym ostatnio.. ja sam "ostatnio" zacząłem się rozglądać za kartą graficzną i pamiętam inne ceny niż te które podałeś Smile

No ostatnio Smile  półtora roku temu  kupiłem MSI RTX3060 i zapłaciłem jak za zboże Sad

MSi RTX 3060  ten model mam - rzeczywiście mocno staniały jak widzę.... teraz za te samą kasę dostałbym 3070 .... coś podobnego!
Odpowiedz