Zakup HOTAS - co w 2020 ?
Ma Smile Latam na nim od kilku lat. Kupiłem go jeszcze jak kosztowa <400 pln
Odpowiedz
aaaa...  skoro ma skrętną "zetkę".. to ja też idę do kąta ze spuszczoną głową Wink

edit.. bo któryś tam drogi joy tej skrętnej osi nie ma ...  a jakoś elitki bez tego se nie wyobrażam teraz

edit 2 - to chyba Virpil ni ma "zetki"
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Virpil-e nie mają choć to za "chwilę" się zmieni tzn. po wydaniu VPC Constellation ALPHA.
No i Thrustmaster Warthog też nie ma i mieć nie będzie.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Virpile składa się jak klocki LEGO, możesz kupić gripa bez TWIST'a, a możesz z nim, tak że ..ten teges Wink
Co do "drogiego" bez skrętki, to Thrustmaster Warthog jej nie ma.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
o właśnie właśnie Koledzy Dako i Paq'u ... już tam kiedyś dawno temu miałem kliknąć na "kup teraz" przy warthogu,
przy czym zaświeciła mi się lampka alarmowa we łbie z powodu braku "zetki"

także Kolego @LuLs ... weź Waść pod uwagę rzeczoną tutaj powyżej oś "Z" jako jeden z ważniejszych argumentów za/przeciw
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Planuję wymienić mojego Thrustmaster T-Flight Hotas X i mam na oku dwa zestawy Logitech G Saitek X52 Pro lub Thrustmaster T.16000M FLIGHT PACK (z pedałami) który według was będzie lepszy. Budżet 900 zł. A może dołożyć i kupić x56?
Odpowiedz
Po burzliwych debatach z synem oraz waszej nieocenionej pomocy decyzja zapadła. 

Wybór padł na TH16000FCS zestaw z przepustnicą.

Wygląda najgorzej z wszystkich dostępnych ( moja subiektywna ocena ) ale jednak najwięcej głosów waszych jak i ogólnie znalezionych w sieci mówi, że mimo swoich także wad za te pieniążki to najlepszy wybór. 

Jednak jakoś wszędzie przewija się temat jakości wykonania Saiteka/Logitecha i problemów z nim związanych. 

Na chwilę obecną T16000 i zobaczymy czy wkręci mnie to na tyle i da tyle frajdy o której wszyscy zgodnie mówią czy może rzucę go w kąt za miesiąc.

Jeżeli jednak wciągnie mnie to zawsze za czas jakiś można zmienić na coś z wyższej półki i ceny (niestety) ale co najważniejsze jakości. 

Wielkie dzięki za okazaną pomoc. Na pewno jeszcze będę się do was zwracał nie raz o takową Smile

Pozdrawiam Smile
Odpowiedz
Apropos czujników Halla to Thrustmaster też takowe posiada Wink
Aha i z wad T.16000 to jeszcze wymieniłbym podświetlenie w podstawie joya, które może trochę przeszkadzać podczas grania w nocy. Ale ja się do tego przyzwyczaiłem ;P
[Obrazek: 84838.png]
Odpowiedz
(09.04.2020, 13:09 UTC)D3F4UT napisał(a): Planuję wymienić mojego Thrustmaster T-Flight Hotas X i mam na oku dwa zestawy Logitech G Saitek X52 Pro lub Thrustmaster T.16000M FLIGHT PACK (z pedałami) który według was będzie lepszy. Budżet 900 zł. A może dołożyć i kupić x56?

Jeżeli masz budżet 900zł to tak, ja bym polecił dołożyć do x56 Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Namieszam Ci w głowie, ale mam X52 i miałem okazję usiąść przy X56. Różnica spora. Aczkolwiek mój X52 jak odejdzie to z honorami, bo dobrze mi służy od kilku lat nie tylko w ED.
Odpowiedz