Zapytania żółtodzioba
https://inara.cz/galaxy-outfitting/

(patrz prawa na prawo Smile
[Obrazek: 15654.jpg]
Inara jest dobra, ale ja do tego celu wolę używać EDDB - https://eddb.io/
Najpierw wybierasz [Stations] i tam w polu wyboru [Station sells Modules] wpisujesz poszukiwany moduł, a w polu [Reference System] wpisujesz system w którym aktualnie jesteś.
Na koniec [Find Stations] i masz listę wszystkich okolicznych stacji które sprzedają co chcesz.
Tak samo można znaleźć statki (Station sells Ships), stacje należące do konkretnej Superpotęgi (Allegiance), usługi (Has Facilities) itd...

W zakładce [Commodities] w ten sam sposób znajdziesz stacje na których można kupić konkretny towar, a w [Bodies] planety na których można znaleźć konkretny pierwiastek, planetę z pierścieniami itd...
[Obrazek: 129764.png]

A ja głupi latalem po systemach od stacji do stacji.
Dzięki za informacje @Pitulek , @TRAWA , @Benson82
Witam
mam problem z SRV nie mogę strzelać z działek - w trybie "combat", namierzam kamyczek ale po naciśnięciu fire mam komunikat "incorrect cockpit mode", po przełączeniu na tryb "niebieski" dalej nie mogę strzelać by rozbić kamyczki, magazynek pełny "2000/0000", nie mam pojęcia co robić
Jakiś pomysł ?
(31.12.2019, 07:24 UTC)Kpt. Shriner napisał(a): Witam
mam problem z SRV nie mogę strzelać z działek - w trybie "combat", namierzam kamyczek ale po naciśnięciu fire mam komunikat "incorrect cockpit mode", po przełączeniu na tryb "niebieski" dalej nie mogę strzelać by rozbić kamyczki, magazynek pełny "2000/0000", nie mam pojęcia co robić
Jakiś pomysł ?

A przypisałeś fire group w prawym panelu?
Dokładnie, sprawdź to co napisał Steryd. Sprawdź w opcjach czy masz w ogóle przypisane klawisze w srv do strzelania. Może być też chyba tak, że podjeżdżasz za blisko 'kamyczków'.
Gdzie mogę znaleźć lub jak znaleźć coś takiego jak:
Atypical Disrupted Wake Echoes
Steange Wake Solutions
Odblokowalem pierwszego inżyniera i chciałbym zrobić tuning FSD a te towary mi brakuja.
Zainstaluj sobie wake skaner, następnie wyleć poza stację, im bardziej ruchliwa tym lepiej. Statki które wykonują skok zostawiają za sobą high wake, podleć i zeskanuj. Mogą Ci się trafić różne rodzaje matsów.
Dodatkowo, mając konto na inara, jak sobie klikniesz u danego inzymiera na interesującą cię przeróbkę i najedziesz myszką NAD napis danego komponentu to od razu otworzy ci sie okienko z czego można to zebrac Smile
(17.01.2020, 12:07 UTC)Akrass napisał(a): Gdzie mogę znaleźć lub jak znaleźć coś takiego jak:
Atypical Disrupted Wake Echoes
Steange Wake Solutions
Odblokowalem pierwszego inżyniera i chciałbym zrobić tuning FSD a te towary mi brakuja.

Zapraszam w sobotę (jutro) na live stream, będę właśnie zbierał tego typu dane, jeśli chcesz zobaczyć co i jak > https://www.twitch.tv/roots_rat :)
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości