Mikrofon - prośba o poradę
Witam,

Potrzebuję kupić mikrofon, aby móc z się z Wami komunikować na Discordzie.

Latam w dwóch wariantach:
1. Z Headtrackiem DIY na głowie i (jeśli jestem na kanale głosowym) ze słuchawkami. Do Headtracka jest camera Sony PS3 Eye, ale mikrofon nie chce współpracować z Win 10.
2. W goglach.

Będę wdzięczny za jakieś rozsądne propozycje. Chyba najlepszy byłby jakiś kierunkowy podczepiany pod monitor, ale nie wiem jak się sprawdzają - jestem otwarty na każde sugestie. Zakup raczej budżetowy, śpiewać serenad Wam nie zamierzam Wink
Odpowiedz
ZM-mic1 mały i można go łatwo jakimś januszo sposobem przypiąć tam gdzie potrzebujesz (mój jest przyklejony do klipsa biurowego zapietego na małym śrubokrecie wkreconym do nieuzywanej wkrętarki xD)
[Obrazek: 171086.png]
Odpowiedz
(25.08.2019, 22:09 UTC)Jancu napisał(a): ZM-mic1 mały i można go łatwo jakimś januszo sposobem przypiąć tam gdzie potrzebujesz (mój jest przyklejony do klipsa biurowego zapietego na małym śrubokrecie wkreconym do nieuzywanej wkrętarki xD)

Bardzo wiele osób sobie ten mikrofon chwali.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Każde słuchawki z wbudowanym mikrofonem dadzą radę. Ja obecnie używam jakichś tanich i jakość głosu bez skazy. Chyba, że się to kłóci z Twoim headtrackiem.
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
(25.08.2019, 22:09 UTC)Jancu napisał(a): ZM-mic1 mały i można go łatwo jakimś januszo sposobem przypiąć tam gdzie potrzebujesz (mój jest przyklejony do klipsa biurowego zapietego na małym śrubokrecie wkreconym do nieuzywanej wkrętarki xD)

Mam, używam od 3(!) lat wiec potwieredziam, najlepiej wydane 30zl na mikrofon ever Biggrin
Odpowiedz
A jak masz więcej pieniędzy to jest jeszcze taka opcja jak AntLion Modmic (https://www.amazon.de/AntLion-Audio-Mikr...B00R98JVVU).
Odpowiedz
Super, bardzo dziękuję za rzeczową pomoc.
Odpowiedz
(25.08.2019, 20:37 UTC)Thorghar napisał(a): Witam,

Potrzebuję kupić mikrofon, aby móc z się z Wami komunikować na Discordzie.

Latam w dwóch wariantach:
1. Z Headtrackiem DIY na głowie i (jeśli jestem na kanale głosowym) ze słuchawkami. Do Headtracka jest camera Sony PS3 Eye, ale mikrofon nie chce współpracować z Win 10.
2. W goglach.

Będę wdzięczny za jakieś rozsądne propozycje. Chyba najlepszy byłby jakiś kierunkowy podczepiany pod monitor, ale nie wiem jak się sprawdzają - jestem otwarty na każde sugestie. Zakup raczej budżetowy, śpiewać serenad Wam nie zamierzam Wink

ale to ma być do karty dźwiękowej na jacku? Jeśli tak to wejście w karcie musiałoby być w miarę dobrej jakości i mikrofon nie ma większego znaczenia moim zdaniem w tym wypadku bo to karta robi tak naprawdę całą robotę. Ale jeśli karta dźwiękowa to jakaś tania karta wewnętrzna lub wbudowana to raczej wybrałbym jakiś tańszy mikrofon na USB np. Samson Mini GO. Polecanego tutaj zelmana mam i brzmi bardzo dobrze ale tak samo dobrze brzmi mikrofon ze zwykłego zestawy słuchawkowego np. creativ H5 - obydwa w zestawie z G6.
Odpowiedz