LORE Raxxla
Temat na razie jest wygaszony i zastanawiam się jak się zabieracie do poszukiwań Raxxli. Macie jakiś plan działania? Czytanie sumeryjskich manuskryptów czy jakiś tam inncyh Machu Pikchu zwiedzanie raczej odpada. Myślę że rozwiązanie jest gdzieś w grze. Bo też szukanie na marginesach "cykl sonetów z XVI wieku o tytule "Astrophel and Stella"." wydaje się bez sensu, bo niby co tam można znaleźć? Przecież nazwy systemu HIP 12547 tam nie będzie.
Z tego tekstu wynika że rozsądne akcje to:
- robienie ally z frakcjami: The Dark Wheel, Circle of Independent Elite Pilots, Sirius Corporation i Wrecken Construction. Są to frakcje powiązane z Raxxla
- latanie z Relikty z Soontill w ładowni (licząc że jakiś scrypt zadziałą)
- latanie po coriolisach stacji początkowej i Jamson Memorial w poszukiwaniu zapisków na ścianach
- .....
Co więcej?
Odpowiedz
Poczytaj opis Raxxli w Codex - tam jest coś o ósmym księżycu gazowego giganta czy coś w ten deseń. Może od tego zacząć?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Polecam oba filmy poniżej.
Co do listy systemów do sprawdzenia na dzień dzisiejszy zbieram/tworzę na podstawie innych list: z gry Frontiera, filmików i z oficjalnego Forum DE.
Jako, że mam Triple Elite czas niebawem wyruszyć na poszukiwaniaSmile

Temat na oficjanym Forum ED

[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
Właśnie miałem to napisać. Tak tylko to dotyczy "nieużywanego gwiezdnego portu krążącego wokół ósmego księżyca bezimiennego giganta gazowego" czyli Codex ale The Dark Wheel. Moim zdanie to wpierw trzeba odnalejźć ten port. Ja już mam manie latania wokół ósmego księżyca (nie często je się spotyka więc można sobie na to pozwolić Wink )

Tekst o ósmego księżyca i nie tylo:

Self-professed "people's journalist" and Dark Wheel expert Lyta Crane has created an extensive archive of information related to the Dark Wheel, and claims that the group was founded in and operated out of a disused starport orbiting the eighth moon of an unnamed gas giant. The station was a toroid design that was kept on minimal power to avoid detection, hence the name "Dark Wheel". Crane believes that this station is still being used by the Dark Wheel to this day, and that it contains records and artefacts that new members can examine to verify that they have joined the genuine Dark Wheel. However, Crane has her share of critics who have accused her of forging evidence for personal profit, and the Dark Wheel's station, if it exists, has never been located

Pytanie czy jest to możliwe? Czy musisz dostać zaproszenie bo "wszelkie próby skontaktowania się z Dark Wheel w celu otrzymania członkostwa nigdy nie dają rezultatów" ?

Tekst:

According to accepted spacer lore, membership in the Dark Wheel is by invitation only, and only the most exceptional pilots of each generation ever receive them. The process of initiation is subtle, and usually involves a disguised member of the Dark Wheel approaching a potential candidate and administering a test of courage and skill. If the candidate passes the test, the examiner reveals their identity and presents an invitation to join the group. Any attempts to contact the Dark Wheel to request membership never produce results. Some dissenting theories claim that new members are selected based on lineage, with Dark Wheel members training and eventually inducting their own children; some members are even thought to take pains to keep their children away from the Dark Wheel for their protection.
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
Rozumie kwestie zaproszenia ale na imprezę można wpaść i bezSmile
Co do "ósmego księżyca" to jestem bardzo przychylny rozpoczęcia poszukiwania w takich miejscach i tak: również mam manie szukania 8 planety, tylko takowych systemów jest całkiem sporo;/
Odpowiedz
Wiesz o stacji w Shinrarta Dezhra wszyscy widzą ale nie każdy tam wyląduje Tongue 

Ja wiem czy sporo? Idąc tropem że są tacy piloci, którzy twierdzą, że mają dowód na to, że Raxxla (TDW pewnie też) jest w ramach Bańki - czyli zamieszkałej przez ludzi strefie o promieniu ok. 150 lat świetlnych wokół Słońca. To chyba nie tak sporo, może troszkę Biggrin
Odpowiedz
Z róznych dziwnych źródeł poskładałem sobie wyszukiwanie dla eddb bodies:
- do 150 LY od Sol (Braben i mowa o możliwości dotarcia do Raxxli używając znacznie prymitywniejszej technologii niż "obecna"),
- niezamieszkany system (gdyby był zamieszkany, to pewnie już nie byłoby tajemnicą, taki mój strzał),
- wszelkie gazowe giganty (z opisu w Kodeksie),
- nazwa systemu w jakiś sposób związana z grecką mitologią albo słowem "gwiazda" w jakimkolwiek języku (w odniesieniu do sonetów),
- ciała posiadające księżyce co najmniej do H,
- ...
- PROFIT!?

Jakieś dodatkowe pomysły?
Odpowiedz
(29.03.2019, 13:40 UTC)FIKUS napisał(a): Wiesz stacja w Shinrarta Dezhra wszyscy widzą ale nie każdy tam wyląduje Tongue 

Ja wiem czy sporo? Idąc tropem że są tacy piloci, którzy twierdzą, że mają dowód na to, że Raxxla (TDW pewnie też) jest w ramach Bańki - czyli zamieszkałej przez ludzi strefie o promieniu ok. 150 lat świetlnych wokół Słońca. To chyba nie tak sporo, może troszkę Biggrin

Może się okazać, że nie ma jej "bańce" ale tu trzeba wpierw zacząć od czegoś.

Co do dobrze zbadanych systemów w jej (czyt. Bańka) obrębie to śmiem wątpić:
- Do zmapowania jest dalej sporo planet, już nie wspomnę o lodowych (gdzie jest najciemniejSmile
- W okresie kędy wyszły nowe moduły do eksploracji systemu z tego co mi wiadomo było ogromny rush na odkrywanie/mapowanie gdzie mało kto zwracał uwagę na to co jest na danej planecie lub co widnieje w lewym panelu Navigation (w tym i do dziś tak robią amatorzy).
Przez takie działania kiedy ktoś widzie w danym "systemie mappped by" Xsiński to nikt tego nie będzie mapował ponownie gdzie jeszcze dla przykładu dystans jest 20k Ls do celu lub dla samego sprawdzenia okolicy.

Teoria: Istnieje mało zbadał systemy b.blisko siebie gdzie planowanie ruta może je specjalnie omijać.

Ciekawy przykładem jest znany Dev's Hope gdzie jest sygnał Guardianów i nie słyszałem żeby ktoś coś tam znalazł...

PS: Po wyjściu nowego modułu explo. utraciłem 4 planety "First discovered by TRWA" w bańce w dużych systemach gdzie widnieje teraz inny nick.
Odpowiedz
(29.03.2019, 13:49 UTC)deathang3l2 napisał(a): Z róznych dziwnych źródeł poskładałem sobie wyszukiwanie dla eddb bodies:
- do 150 LY od Sol (Braben i mowa o możliwości dotarcia do Raxxli używając znacznie prymitywniejszej technologii niż "obecna"),
- niezamieszkany system (gdyby był zamieszkany, to pewnie już nie byłoby tajemnicą, taki mój strzał),
- wszelkie gazowe giganty (z opisu w Kodeksie),
- nazwa systemu w jakiś sposób związana z grecką mitologią albo słowem "gwiazda" w jakimkolwiek języku (w odniesieniu do sonetów),
- ciała posiadające księżyce co najmniej do H,
- ...
- PROFIT!?

Jakieś dodatkowe pomysły?

Nie mam więcej pomysłów co do wyszukiwania. Pozostaje zorganizować skoordynowane poszukiwania - może jakieś skrzydło specjalne Wink

(29.03.2019, 14:06 UTC)TRAWA napisał(a):
(29.03.2019, 13:40 UTC)FIKUS napisał(a): Wiesz stacja w Shinrarta Dezhra wszyscy widzą ale nie każdy tam wyląduje Tongue 

Może się okazać, że nie ma jej "bańce" ale tu trzeba wpierw zacząć od czegoś.

Co do dobrze zbadanych systemów w jej (czyt. Bańka) obrębie to śmiem wątpić:
- Do zmapowania jest dalej sporo planet, już nie wspomnę o lodowych (gdzie jest najciemniejSmile
- W okresie kędy wyszły nowe moduły do eksploracji systemu z tego co mi wiadomo było ogromny rush na odkrywanie/mapowanie gdzie mało kto zwracał uwagę na to co jest na danej planecie lub co widnieje w lewym panelu Navigation (w tym i do dziś tak robią amatorzy).
Przez takie działania kiedy ktoś widzie w danym "systemie mappped by" Xsiński to nikt tego nie będzie mapował ponownie gdzie jeszcze dla przykładu dystans jest 20k Ls do celu lub dla samego sprawdzenia okolicy.

Teoria: Istnieje mało zbadał systemy b.blisko siebie gdzie planowanie ruta może je specjalnie omijać.

Ciekawy przykładem jest znany Dev's Hope gdzie jest sygnał Guardianów i nie słyszałem żeby ktoś coś tam znalazł...

PS: Po wyjściu nowego modułu explo. utraciłem 4 planety "First discovered by TRWA" w bańce w dużych systemach gdzie widnieje teraz inny nick.

Masz rację stacja mogła być pominięta. Ja nie sugeruje się lewym panelem ani tym że ktoś już zmapował 8 księżyc tylko podlatuje do niego i latam wkoło niego w poszukiwani nieruchomego punktu na tle galaktyki (tak jak się szukało kiedyś Wink )
Odpowiedz
(29.03.2019, 14:15 UTC)FIKUS napisał(a): Nie mam więcej pomysłów co do wyszukiwania. Pozostaje zorganizować skoordynowane poszukiwania - może jakieś skrzydło specjalne Wink

Jestem za tylko wymaganie musi być przynajmniej status Elite w combacie bo o takowy wymogu usłyszałem podczas jakiegoś wywiadu z pracownikiem Frontiera :>
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości