Ankieta: Jak w skali 1-10 oceniasz Betę Chapter 4?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

Beyond Chapter 4 (Patch 3.3 aka Q4) - BETA 30.10
Pajk ja mam HotasX a i tak na szybko pod pada zbindowalem. Mozesz sobie zobaczyc proponowane klawisze badz przyciski w tych "predefiniowanych" ustawieniach.
Hetman ma racje. Uzywam lekko zmienionej konfiguracji HotasX Crab v6.0 i tam sa dwa przyciski ktore same nic nie robia, a w kombinacji sa jakby wywolywaczami alternatywnych funkcji. Niestety z tego sie tez wziely moje problemy z sondami, bo tam sporo rzeczy poza standartowym lataniem nie jest pobindowane. Kiedys sobie obsluge kamer sam juz wymyslalem, a teraz porownojac orginalne sterowanie wyszlo mi ze za ruch dzialka odpowiadaja dwie opcje w czesci Multi Crew:
Third-person Yaw Axis
Third-person Pitch Axis
W sumie to jak sie glebiej zastanowic calkiem logiczne, bo to jakby inne stanowisko albo cos ala wiezyczka.
Odpowiedz
(31.10.2018, 21:18 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): W Elite możesz sam sobie dowolny przycisk przypisać jako "shift". Po prostu wciskasz 2 przyciski na raz podczas ustawiania klawiszologii. Ustal sobie, który to będzie na joyu i używaj go podczas ustawiania. Może to być też kombinacja "shift" na joyu + klawisz na klawiaturze, albo odwrotnie, albo cokolwiek. Możesz mieć tyle shiftów, ile chcesz Smile

No właśnie tego nie umiem - jak wciskam jakiś klawisz, przycisk, przełącznik, to mi od razu wyskakuje komunikat, do czego już został przypisany i czy chcę zmienić.
No i po czasie oczekiwania na wygenerowanie tekstur już szukam nowego laptopa, a raczej najtańszego sklepu - na razie X-kom górą.
Odpowiedz
Tak na upartego da sie edytowac plik .binds i tam wpisac, ale moj ma kolo 1400 linijek. Przynajmniej bys sprawdzil czy taka konfiguracja dziala
Odpowiedz
(31.10.2018, 21:30 UTC)Pajk napisał(a):
(31.10.2018, 21:18 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): W Elite możesz sam sobie dowolny przycisk przypisać jako "shift". Po prostu wciskasz 2 przyciski na raz podczas ustawiania klawiszologii. Ustal sobie, który to będzie na joyu i używaj go podczas ustawiania. Może to być też kombinacja "shift" na joyu + klawisz na klawiaturze, albo odwrotnie, albo cokolwiek. Możesz mieć tyle shiftów, ile chcesz Smile

No właśnie tego nie umiem - jak wciskam jakiś klawisz, przycisk, przełącznik, to mi od razu wyskakuje komunikat, do czego już został przypisany i czy chcę zmienić.
No i po czasie oczekiwania na wygenerowanie tekstur już szukam nowego laptopa, a raczej najtańszego sklepu - na razie X-kom górą.

Bo ten przycisk, który wyznaczysz sobie jako shift nie może być używany do niczego innego. Bo jest shiftem Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Taka historia Wink  Prędkość zero i uciekający conflicto zone  Confused

Odpowiedz
Wlasnie Rusty Dog ogarnal jak dodawac rzeczy z powierzchni do Codex'u. Sluzy do tego ten nowy skaner. Jak mi jeszcze dadza fajny statek to chyba bede wracal tylko zeby kartografie do Bigosu wrzucic (i oczywiscie na wezwania Dowodztwa Smile ). Wielkie WOW!!!
Odpowiedz
Nie otwierać jak ktoś nie chce obejrzeć nowego shipa:
Odpowiedz
Miałem taki plan - polecę do Guardianów, pozbieram sobie, co trzeba, potem do systemów oznaczonych na zielono jako systemy Thargoidów, powrót do nas i sprzedam, co poskanowałem (parę firstów przy okazji itp.). I teraz mi się to wszystko wypieprzyło w kosmos. Wracam do nas mieszać bigos, a wyprawa poczeka na po becie, bo teraz mój plan nie ma sensu.
Odpowiedz
Mały teaser trailer sneak peak preview Biggrin Zapraszam jutro o 10:00 czasu PL na https://www.youtube.com/c/rootsrat

[Obrazek: Teaser.jpg]
--

Odpowiedz
Beata 1.01 - kilka bugfixów:

https://forums.frontier.co.uk/showthread...ibAdipeKF8

Modules

Detailed Surface Scanner no longer draws power

Crashes/Stability/Performance

Fixed a crash that could occur when zooming in to a body in FSS mode
Fixed a crash that could occur whilst firing probes
Fixed a crash that could occur when opening the system map
--

Odpowiedz