OFICJALNY Ważny update dla społeczności od Head of Communications FDEV
(31.08.2018, 19:29 UTC)ryczypior napisał(a): No... nic nam nie zabrano, po prostu nie dostaniemy. Może dostaniemy później. Wbrew temu wszystkiemu FDEV zazwyczaj wywiązuje się z obietnic, przynajmniej PO kampanii kickstarterowej (bo co było obiecane w kampanii, a co mamy - to wiadomo). Nie ukrywam, że brak FC też mnie wkurzył na początku, ale starałem się do tego podejść w miarę rozsądnie - nic super-ekstra-wypasionego by nam to nie dało, przynajmniej w formie, na jaką czekaliśmy - taka dodatkowa stacja z możliwością skoku, pewnie raz na tydzień. Jeśli obrażać się za sam fakt nie dostarczenia obiecywanych rzeczy - ok, ale jeśli na to spojrzeć z dystansem - byłoby fajnie, ale i tak czekamy na coś innego.

Wybacz Ryczy, ale się nie zgodzę. FD ma dlugą historie obiecywania i niedostarczania. Sam 2gi sezon, który miał trwać rok, trwał dwa. Jak im ufałem, bo fajnie rozgrywali Beyond, to na koniec dali ciała konkretnie. Nie ma tych nowości w roku za wiele, więc niedostarczanie tego co obiecali, i w sumie było daniem głównym, jest dla mnie mega rozczarowujące.
Odpowiedz
Ja mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony czuję zawód, że nie będzie FC i nowego systemu generowania powierzchni. Z drugiej mam nadzieję, że dzięki temu nowa eksploracja, gónictwo i Codex będą jeszcze bardziej wypasione. Obawiam się jednak, że Squadrony to będą mega podstawowe narzędzia gildyjne, co będzie dla mnie sporym zawodem. Mam nadzieję, że będzie się chociaż dało połączyć jakoś naszą frakcję w grze ze Squadronem...

Dalej, fajnie że osiągnęli nowy kamień milowy (moja spekulacja - i tylko spekulacja: lądowanie na planetach z atmosferą), ale dokroćset, mogliby chociaż ogólnie powiedzieć, co to jest, a nie "nowa era w Elite", "ekscytujący nowy content" - bo ileż można tego słuchać?  Angry

Jako posiadacz LEP jestem również zawiedziony tym, że zapowiedziany płatny content, który miałem dostać za darmo też wycofali i zamiast tego dostanę jakieś skórki ze sklepu. Ja u nich w sklepie wydałem naprawdę kupę siana i nie ma tam obecnie nic, czego mógłbym chcieć - bo to co chciałem to sobie kupiłem. Na chwilę obecną za Elite zapłaciłem 100 GBP, a gdybym kupił Elite + Horizons, to zapłaciłbym 40. Więc jak na razie jestem w plecy i dodatkowo miałem "coś" dostać, a nie dostanę w sumie nic (parę skórek na statki, których potencjalnie nigdy nie użyję, to dla mnie właśnie nic).

Tak że BARDZO mieszane uczucia, z nastawieniem jednak na negatywne i meh

Aż mi się poradnik odechciało robić, a taką miałem zajawkę jeszcze wczoraj Sad

Zobaczymy, na co poświęcili czas, który zyskali na wywaleniu z tego patcha lotniskowców i generowania nowych powierzchni.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
@QCIAK to ja się zgodzę połowicznie Biggrin Ok, masz mnie i rzeczywiście drugi sezon się przedłużał, po prostu mi samemu nie do końca zależało na update'ach, zwłaszcza na Thargoidach... ale mylisz się co do głównego dania - FC to tylko wisienka na deserze. Główne danie to squadrons i ogólne poprawki. Poprawki w wyświetlaniu też będą i też dla lodowych planet, ale nie aż tak wielkie dla tych ostatnich jak pokazywali w sneak peak Smile
Żeby było jasne - też nie podoba mi się brak obiecanych rzeczy, ale nie czuję się z tego powodu bardzo zawiedziony. Byłem - przez kilka minut, jak to przeczytałem, ale doszedłem do wniosku, że tak naprawdę nie ma czego obecnie żałować.
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
(31.08.2018, 19:40 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony czuję zawód, że nie będzie FC i nowego systemu generowania powierzchni. Z drugiej mam nadzieję, że dzięki temu nowa eksploracja, gónictwo i Codex będą jeszcze bardziej wypasione. Obawiam się jednak, że Squadrony to będą mega podstawowe narzędzia gildyjne, co będzie dla mnie sporym zawodem. Mam nadzieję, że będzie się chociaż dało połączyć jakoś naszą frakcję w grze ze Squadronem...

Dalej, fajnie że osiągnęli nowy kamień milowy (moja spekulacja - i tylko spekulacja: lądowanie na planetach z atmosferą), ale dokroćset, mogliby chociaż ogólnie powiedzieć, co to jest, a nie "nowa era w Elite", "ekscytujący nowy content" - bo ileż można tego słuchać?  Angry

Jako posiadacz LEP jestem również zawiedziony tym, że zapowiedziany płatny content, który miałem dostać za darmo też wycofali i zamiast tego dostanę jakieś skórki ze sklepu. Ja u nich w sklepie wydałem naprawdę kupę siana i nie ma tam obecnie nic, czego mógłbym chcieć - bo to co chciałem to sobie kupiłem. Na chwilę obecną za Elite zapłaciłem 100 GBP, a gdybym kupił Elite + Horizons, to zapłaciłbym 40. Więc jak na razie jestem w plecy i dodatkowo miałem "coś" dostać, a nie dostanę w sumie nic (parę skórek na statki, których potencjalnie nigdy nie użyję, to dla mnie właśnie nic).

Tak że BARDZO mieszane uczucia, z nastawieniem jednak na negatywne i meh

Aż mi się poradnik odechciało robić, a taką miałem zajawkę jeszcze wczoraj Sad

Zobaczymy, na co poświęcili czas, który zyskali na wywaleniu z tego patcha lotniskowców i generowania nowych powierzchni.

Ej, rób poradnik! Nie bądź jak FDWink Ja jestem nim podjarany akuratTongue

@ryczypior Ja w tym czułem motor do grania w Elitke, więc dla mnie akurat to było główne danieWink
Odpowiedz
(31.08.2018, 19:34 UTC)QCIAK napisał(a):
(31.08.2018, 19:29 UTC)ryczypior napisał(a): No... nic nam nie zabrano, po prostu nie dostaniemy. Może dostaniemy później. Wbrew temu wszystkiemu FDEV zazwyczaj wywiązuje się z obietnic, przynajmniej PO kampanii kickstarterowej (bo co było obiecane w kampanii, a co mamy - to wiadomo). Nie ukrywam, że brak FC też mnie wkurzył na początku, ale starałem się do tego podejść w miarę rozsądnie - nic super-ekstra-wypasionego by nam to nie dało, przynajmniej w formie, na jaką czekaliśmy - taka dodatkowa stacja z możliwością skoku, pewnie raz na tydzień. Jeśli obrażać się za sam fakt nie dostarczenia obiecywanych rzeczy - ok, ale jeśli na to spojrzeć z dystansem - byłoby fajnie, ale i tak czekamy na coś innego.

Wybacz Ryczy, ale się nie zgodzę. FD ma dlugą historie obiecywania i niedostarczania. Sam 2gi sezon, który miał trwać rok, trwał dwa. Jak im ufałem, bo fajnie rozgrywali Beyond, to na koniec dali ciała konkretnie. Nie ma tych nowości w roku za wiele, więc niedostarczanie tego co obiecali, i w sumie było daniem głównym, jest dla mnie mega rozczarowujące.

Co do Horizons - absolutna racja. 

Natomiast w Beyond jak najbardziej dali to, co zapowiadali. Teraz jest info, że wycofali 2 rzeczy z tych zapowiadanych, ale:

1) Wszystkie GŁÓWNE elementy patcha Q4 nadal są w planach
 2) Zamiast tych dwóch wycofanych rzeczy, będą inne ulepszenia i poprawki

Też nie jestem zbytnio zadowolony (patrz post wyżej), ale pisanie, że dali ciała konkretnie, to przesada. Nowości nie ma za wiele, bo nie miało ich być, a Beyond miał się opierać na poprawie istniejących mechanik. Tak że tutaj się mylisz.

Sugeruję raczej poczekać na szczegóły dotyczące Q4, bo Beyond jeszcze się nie skończył. No i zobaczymy co to za "nowa era" nas czeka w przyszłym roku.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(31.08.2018, 19:40 UTC)ryczypior napisał(a): Główne danie to squadrons i ogólne poprawki.

Tak naprawdę, nie do końca wiadomo na czym squadrons będzie polegać, FDEV nie wiele mówią, dużo obiecują ale szczegółów nie ma, żeby to główne danie surowe nie było.
Odpowiedz
(31.08.2018, 19:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(31.08.2018, 19:34 UTC)QCIAK napisał(a): Wybacz Ryczy, ale się nie zgodzę. FD ma dlugą historie obiecywania i niedostarczania. Sam 2gi sezon, który miał trwać rok, trwał dwa. Jak im ufałem, bo fajnie rozgrywali Beyond, to na koniec dali ciała konkretnie. Nie ma tych nowości w roku za wiele, więc niedostarczanie tego co obiecali, i w sumie było daniem głównym, jest dla mnie mega rozczarowujące.

Co do Horizons - absolutna racja. 

Natomiast w Beyond jak najbardziej dali to, co zapowiadali. Teraz jest info, że wycofali 2 rzeczy z tych zapowiadanych, ale:

1) Wszystkie GŁÓWNE elementy patcha Q4 nadal są w planach
 2) Zamiast tych dwóch wycofanych rzeczy, będą inne ulepszenia i poprawki

Też nie jestem zbytnio zadowolony (patrz post wyżej), ale pisanie, że dali ciała konkretnie, to przesada. Nowości nie ma za wiele, bo nie miało ich być, a Beyond miał się opierać na poprawie istniejących mechanik. Tak że tutaj się mylisz.

Sugeruję raczej poczekać na szczegóły dotyczące Q4, bo Beyond jeszcze się nie skończył. No i zobaczymy co to za "nowa era" nas czeka w przyszłym roku.

Jak dadzą atmosferki to wybaczeWink A co do lotniskowca, to jak pisałem wyżej, dla mnie byl to potencjalny motor do grania, więc dla mnie to duży zawód.
Odpowiedz
@QCIAK IMO byś się zawiódł, bo nikt nawet nie plotkował, że możnaby tym latać, co najwyżej skoki robić... A teraz, to kto wie, może zrobią megashipa za sterami którego będzie musiało usiąść kilka osób Wink
Odpowiedz
@Marv88 dlatego z opinią o q4 się wstrzymuję, FDEV określa to jako główną zmianę w tym DLC, bo oprócz tego będzie więcej rzeczy - codex, poprawki wizualne (na mniejszą skalę jednak), poprawki w górnictwie, eksploracja
//EDIT
Poza tym my też przygotowujemy się na Q4 i kto wie, może to, co robimy również skłoni parę osób do powrotu Biggrin
Odpowiedz
(31.08.2018, 19:47 UTC)ryczypior napisał(a): @QCIAK IMO byś się zawiódł, bo nikt nawet nie plotkował, że możnaby tym latać, co najwyżej skoki robić... A teraz, to kto wie, może zrobią megashipa za sterami którego będzie musiało usiąść kilka osób Wink

Może i tak, ale na razie mi smutno. A już się jarałem żeby kupić limitowane skórki. Teraz entuzjazm mi siadłSad
Odpowiedz