Co jest prawdziwe?
Witam!

Od jakiegoś czasu śledzę kwestie związane z roleplayem w ED, w tym Husarii. Trafiłem też na artykuły na stronie https://echogrom.blogspot.com/ i po wszystkim nasuwają mi się pytania, czy to naprawdę jest w grze. Weźmy ten artykuł https://echogrom.blogspot.com/2018/08/ma...rakka.html. Jest w nim opisane, że ekipa filmowa (zakładam że mowa o realnej grupie cmdrów) pojawiła się w systemie i kręciła film. W tekście mowa o jakimś pozwoleniu z numerem, które podobno zostało zatwierdzone na stacji. Do tego potem jest parę "wywiadów" i ogólnie pełno informacji o rzeczach, których dotąd w grze nie spotkałem. 

Albo powiedzmy to https://echogrom.blogspot.com/2018/08/ni...nstwa.html. Piszą tam, że na stacji był nieudany test systemów bezpieczeństwa, i stacja otworzyła ogień do okolicznych statków. Ale czy to się zdarzyło naprawdę? Czy gdybym wtedy tam był, to stacja po prostu rozwaliłaby mnie na kawałki?

Ogółem chodzi mi o to, gdzie leży granica pomiędzy tym, co faktycznie dzieje się w grze, a tym, co gracze sami sobie wymyślają. Czy za tymi rzeczami stoją mechanizmy gry, o których nie słyszałem?

Mam nadzieję na odpowiedź Smile
Odpowiedz
Witaj na forum.

Niestety większość z tego to czyste RP i tych zdarzeń nie ma faktycznie w grze Smile

BTW, wszystkie teksty z niebieską czcionką to faktyczne tłumaczenie galnetu z gry. Biała czcionka to nasze husarskie role play.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Zawisza nieźle się stara skoro ludzie już nie rozróżniają Smile
Odpowiedz
Bo to Role Play oparty na faktach Biggrin Rzeczywiście stacja zaczęła strzelać ostro do kilku piratów - w rolpleju: test bezpieczeństwa Biggrin rzeczywiście w Makau pojawiła się grupa Husarzy i trochę narozrabiali(śmy), ale w rolpleju: bardziej szczegółowo z okrasą z fabuły Biggrin
EDIT: @mlodywesol184 możliwe, że gdybyś tam wtedy był, mógłbyś dostać się w ogień krzyżowy między stacją a piratami Biggrin albo jeśli masz w HR wanted po skanie skończyłbyś niechybnie tak, jak oni
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
Co jest prawdziwe ?. Wchodząc do ED zastanów się ...
[Obrazek: EkAkTIz.jpg]
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Dzięki wszystkim za odpowiedzi Smile Przy okazji, kiedy i czy w ogóle otwieracie rekrutację?
Odpowiedz
Podobno pod koniec roku Wink
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
A, jeszcze jedno, jak to jest z Galnet Radiem? Jak wchodzę na stronę i odpalam player to jest tylko muzyka. Programy informacyjne jeszcze są?
Odpowiedz
(30.08.2018, 22:38 UTC)mlodywesol184 napisał(a): A, jeszcze jedno, jak to jest z Galnet Radiem? Jak wchodzę na stronę i odpalam player to jest tylko muzyka. Programy informacyjne jeszcze są?

Osoba, która prowadzi Galnet Radio (Robinus) odeszła z TWH i chyba nie zagląda już na forum. Ten projekt nie ma i w sumie nigdy nie miał nic wspólnego z Husarią, oprócz tego, że w początkowej fazie jego istnienia tworzyliśmy sporo contentu do radia, a cała jego redakcja była członkami naszej grupy. Naczelny jednak zawsze podkreślał, że to nie jest radio TWH, ale osobny projekt dla całej polskiej społeczności. 

Jeśli masz pytania do Robinusa, sugeruję kontakt w wątku radia na forum Frontiera lub bezpośrednio ze strony.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz