Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Dzięki Panowie za odpowiedź. Jeśli chodzi o Power Distributor to dałem Engine Focused Power Distributor 3 lvl i bez problemu  bostuje  i nic nie "krzyczy":-) Docking Computer w bance jest mi niezbędny, bo pozwala odpocząć kilkadziesiąt sekund od gry.(do Colonie go wymontuje) Jeśli chodzi o thrustera 5A to lubię mocne maszyny, więc pewnie podniose je do 5 Clean jak odblokuję Palina
EDIT Ronin widzę że te Thrustery robią wielka robotę jeśli chodzi o skok. Coś takiego https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...sp%20Kubon daje prawie 60LS :-)  a to już prawie Anakonda?
Odpowiedz
ale po co ci thrustery 5A ? lecąc przez pustą przestrzeń nie bedziesz musiał przed nikim uciekać ( poza tym i tak bedziesz leciał w super cruise więc nawet ich nie bedziesz uzywał ) Wejdż do outfitting - odłóź ten thruster i zamontuj inny 5D - zwróc uwagę na wagę modułów i o ile skok ci się zwiększy. A potem odłóż ten 5D i zamontuj 3D Smile i zobacz o ile skok ci się zwiększy Smile
Ja tak zrobiłem swoją anacondę - co się dało to pomontowałem klasy D i zwykle o dwa numerki mniejsze , zamiast 5 dałem 3 itd.

Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to to aby zachować boost - thrustery nie wystarczą chyba power dystrybutor trzeba mieć na A - to kwestia sprawdzenia inny statek - różne wymagania.

Pisałeś zdaje się o tym że nie masz odblokowanych inzymierów - ale przypomnę - warto odchudzać sensory ( czyli radar ) W anacondzie klasa D waży 64 T ( koszmar ) po odchudzeniu wagi w mojej sensor ma teraz 12 T Smile skok się zwiększył o ponad 4 LY Smile w mniejszym statku pewnie mniej, ale efekt jest.
Odpowiedz
(05.05.2018, 07:44 UTC)MAGNUM354 napisał(a): ale po co ci thrustery 5A ? lecąc przez pustą przestrzeń nie bedziesz musiał przed nikim uciekać ( poza tym i tak bedziesz leciał w super cruise więc nawet ich nie bedziesz uzywał  ) Wejdż do outfitting - odłóź ten thruster i zamontuj inny 5D  - zwróc uwagę na wagę modułów i o ile skok ci się zwiększy. A potem odłóż ten 5D i zamontuj 3D Smile  i zobacz o ile skok ci się zwiększy Smile  
Ja  tak zrobiłem swoją anacondę - co się dało to pomontowałem klasy D i zwykle o dwa numerki mniejsze , zamiast  5 dałem 3 itd.

Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to to aby zachować boost - thrustery nie wystarczą chyba power dystrybutor trzeba mieć na A  - to kwestia sprawdzenia inny statek  - różne wymagania.

Pisałeś zdaje się o tym że nie masz odblokowanych inzymierów - ale przypomnę - warto odchudzać sensory ( czyli radar )  W anacondzie  klasa D waży 64 T  ( koszmar ) po odchudzeniu wagi w mojej  sensor ma teraz 12 T Smile skok się zwiększył o ponad 4 LY Smile w mniejszym statku pewnie mniej, ale efekt jest.
A można dać 3D?? Wyskakuje mi na Coriolis że 4 poziom jest najniższy do zamontowania
Odpowiedz
4D na andzi mam własnie thrustery, a osłony 3D . tak jak pisałem co siędało to montowałem na minimum i zawsze D bo to najlzejsze komponenty w swojej klasie
Odpowiedz
To jeszcze tak FSD zmien lub zrob efekt Mass Manager to da jeszcze kilka dziesiatych skoku, tak samo na PP, PD, thrusterach i tarczach jako efekt daj Stripped Down (-10% masy modulu) tez wydluzy skok. Co do modyfikacji samegych Thrusterow to ktos mi tu polecil kiedys Dirty dla eksploracyjnych i jestem bardzo zadowolony. Clean jest fajny gdy zalezy ci na mniejszej emisji ciepla. Standart Docking Computer wymien na mniejszy AFM (choc absolutnie rozumiem milosc do tego niedocenianego modulu). Jak chcesz sobie jeszcze ulatwic zycie to polecam DSS zrobic na Long Range. Podwoi to jego mase, ale zrobi +200% do zasiegu skanowania. W niektorych systemach nie trzeba sie spod gwiazdy ruszac zeby wszystko co ciekawe miec przeskanowane. Do tego AFM daj jak cie stac w wersji A te moduly nic nie waza, a taki Asp jest bardzo kruchy. Ja mam mieszane uczucia czy zmniejszac zbiornik. Aha i PD 3D Biggrin  Jest jeszcze lzejszy od 2A 
Asp Kubon
Odpowiedz
(05.05.2018, 13:55 UTC)Kuba Wolf napisał(a): To jeszcze tak FSD zmien lub zrob efekt Mass Manager to da jeszcze kilka dziesiatych skoku, tak samo na PP, PD, thrusterach i tarczach jako efekt daj Stripped Down (-10% masy modulu) tez wydluzy skok. Co do modyfikacji samegych Thrusterow to ktos mi tu polecil kiedys Dirty dla eksploracyjnych i jestem bardzo zadowolony. Clean jest fajny gdy zalezy ci na mniejszej emisji ciepla. Standart Docking Computer wymien na mniejszy AFM (choc absolutnie rozumiem milosc do tego niedocenianego modulu). Jak chcesz sobie jeszcze ulatwic zycie to polecam DSS zrobic na Long Range. Podwoi to jego mase, ale zrobi +200% do zasiegu skanowania. W niektorych systemach nie trzeba sie spod gwiazdy ruszac zeby wszystko co ciekawe miec przeskanowane. Do tego AFM daj jak cie stac w wersji A te moduly nic nie waza, a taki Asp jest bardzo kruchy. Ja mam mieszane uczucia czy zmniejszac zbiornik. Aha i PD 3D Biggrin  Jest jeszcze lzejszy od 2A 
Asp Kubon

Dzieki:-) Odnośnie PD to wolę 1A?
Odpowiedz
Wlasnie chyba 1A sie da zalozyc, ale jest jedna jedyna sytuacja kiedy zarzadzanie energia jest wazne podczas eksploracji. Gdy z wlasnej woli lub niedopatrzenia zaczniesz ladowac na planecie z G wiekszym niz 1,8-2. Gdyby statek wyrwal sie spod kontroli ustawiasz sie tylkiem w dol i "hamujesz" dopalaczami. Z PD 1A chyba bedziesz dlugo czekal na regeneracje paska. Coriolis tego nie liczy (przynajmniej nie widzialem), ale sproboj sobie wbic swoj build na nowej wersji EDShipyard http://www.edshipyard.com/new/ tam na dole bedzie policzone ile czasu bedziesz czekal zanim znowu strzelisz dopalacze. Pewna poprawe osiagniesz dajac na PD modyfikacje Engine Focus tez warte rozwazenia. Jak patrzeylem dla 3D i 2A to 3D wychdzi lzejszy i troche szybciej sie laduje.
Odpowiedz
Czy wiadomo kiedy pojawi się update 3.1? Znalazłem jedynie wpis z 4 kwietnia iż jest "bliżej niż myślisz" ale obawiam się iż będzie "później niż sądzę".
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
"Wtedy, kiedy uznają to za stosowne" Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(07.05.2018, 07:17 UTC)Conrdd napisał(a): Czy wiadomo kiedy pojawi się update 3.1? Znalazłem jedynie wpis z 4 kwietnia iż jest "bliżej niż myślisz" ale obawiam się iż będzie "później niż sądzę".
Daty focus feedback są rozpisane do końca czerwca, może na ich  podstawie można sobie gdybać Smile

https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost6666301
Odpowiedz