Eksploracja w pojedynkę
(24.03.2016, 10:12 UTC)Goliat napisał(a): ewentualnie spróbujcie ramować, pamiętam że Goliathy się bardzo fajnie ramowało Smile

hehehehehehehe Krutek probowal ramowac Goliata? Smile
Odpowiedz
Sentry gina od 2 strzalow z broni SRV... nie rozumiem po co obciążać się bronią pokladowa dla tego fruwajacego śmiecia. Ogólnie wszystko co można spotkać na powierzchni planet ginie od repeaterów i to często o wiele szybciej niż od lasów statku
Odpowiedz
(24.03.2016, 11:31 UTC)Scott Scale napisał(a): Sentry gina od 2 strzalow z broni SRV... nie rozumiem po co obciążać się bronią pokladowa dla tego fruwajacego śmiecia. Ogólnie wszystko co można spotkać na powierzchni planet ginie od repeaterów i to często o wiele szybciej niż od lasów statku

Jak ktoś nie chce to niech nie bierze, jego sprawa Tongue. Mnie utrata niecałego roku świetlnego (a dokładnie 0,98 ly, albo 0,33 przy jednym pulsie) podczas ekspedycji nie robi żadnej różnicy przy skokach.
Poza tym, jeśli Sentry wylecą jak śmigasz ASPem nad np. jakimś magazynem to bezsensem jest lądowanie, wyciąganie łazika i dopiero potem naparzanie. Od razu masz możliwość likwidacji Tongue. Ot, jak dla mnie bezpieczniej i tyle.
Odpowiedz
(24.03.2016, 01:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Do chłodzenia statku w sytuacjach awaryjnych.

Czyli jak np wpadniesz w gwiazdę? Okej dzięki Smile

Odpowiedz
Ja nie mówię, żeby nie brać broni, mówię tylko że branie jej tylko po to, żeby walić do latającego śmiecia jest bez sensu. Do celów obronnych podczas powrotu - można.

Natomiast jeśli zależy Ci na wyciśnięciu max skoku (bo np. lecisz na obrzeża galaktyki) to każdy gram się liczy.
Odpowiedz
(24.03.2016, 12:45 UTC)Scott Scale napisał(a): Ja nie mówię, żeby nie brać broni, mówię tylko że branie jej tylko po to, żeby walić do latającego śmiecia jest bez sensu. Do celów obronnych podczas powrotu - można.

Natomiast jeśli zależy Ci na wyciśnięciu max skoku (bo np. lecisz na obrzeża galaktyki) to każdy gram się liczy.

W takim wypadku zgadzam się z Tobą w 100% Biggrin. I wtedy statek odchudza się do granic możliwości na większości modułów Smile
Odpowiedz
(24.03.2016, 12:18 UTC)Quarion napisał(a):
(24.03.2016, 11:31 UTC)Scott Scale napisał(a): Sentry gina od 2 strzalow z broni SRV... nie rozumiem po co obciążać się bronią pokladowa dla tego fruwajacego śmiecia. Ogólnie wszystko co można spotkać na powierzchni planet ginie od repeaterów i to często o wiele szybciej niż od lasów statku

Jak ktoś nie chce to niech nie bierze, jego sprawa Tongue. Mnie utrata niecałego roku świetlnego (a dokładnie 0,98 ly, albo 0,33 przy jednym pulsie) podczas ekspedycji nie robi żadnej różnicy przy skokach.
Poza tym, jeśli Sentry wylecą jak śmigasz ASPem nad np. jakimś magazynem to bezsensem jest lądowanie, wyciąganie łazika i dopiero potem naparzanie. Od razu masz możliwość likwidacji Tongue. Ot, jak dla mnie bezpieczniej i tyle.

W takim razie jaki sens jest rozwalania sentrów skoro nie zamierzasz wylądować i zabrać SRV herbaty która tam leży Tongue
Odpowiedz
I tak jutro miałem sobie gdzieś wyskoczyć jak koleś skazany na tułaczke po przestrzeni kosmicznej zaczynam sie bać lecieć bo jak dziś usłyszałem jakiś patch inżynierowie co mogą mi dupe skopac dane skanowania mają iść się pierdzielic to po co leciećSad a chciałem sobie pozwiedzać tak dla zabawy i może jakas planeta jabby by była a teraz waham sie
Odpowiedz
The Engineers to będzie duży patch, który doda MNÓSTWO rzeczy, ale beta wychodzi dopiero w czerwcu bodajże, tak że śmiało możesz lecieć.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No to dziś po pracy startuje tam gdzie silniki mnie poniosą
Odpowiedz