Red Dead Redemption 2
(29.11.2018, 15:47 UTC)Pueblo napisał(a): czy jest grind?

Nie powiedzialbym.

Na bank jest ciezko zdobyc kase, ale to akurat wychodzi tej grze na dobre.

Sam multi bardzo przypomina singla, tyle ze z coopem Smile

PS. I nie, nie mozna tego przeskoczyc jak masz $$$$. A przynajmniej na razie nie ma opcji zeby placic realna kasa

Dzięki za sprostowanie. Ja mogę się wypowiadać tylko na podstawie tego, co czytałem na necie. 

Dla jasności - początkowe etapy w GTAO też nie są złe. Później jednak koszmarny grind był tym, co zabiło dla mnie ten tryb. Nie zamierzam płacić im jeszcze extra kasy za tryb online w grze AAA, a zdobyć kasę na działalność w GTAO wymagało naprawdę masakrycznej ilości godzin. Do tego wszyscy zawsze chcieli robić żmudne i nudne wożenie narkotyków lub dowożenie zasobów (w skrócie - jedź z A do B pierdyliard razy z rzędu), zamiast bawić się w pozostałe i o wiele ciekawsze rzeczy - wyścigi, strzelaniny etc.

To był powód, dla którego odinstalowałem GTA. 

Anyway, wracając do tematu, ciekawy jestem jak to będzie rozwiązane w RDRO - na późniejszych etapach. Aczkolwiek fakt, że kasę ciężko zdobyć jest dla mnie małą wskazówką, że być może zmierza to w tę samą stronę co GTAO. Obaczym. 

Z mojej strony to i tak tylko gdybanie, bo czekam na wersję PC Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Nie czekaj tylko kup! Wink Też się nawrócisz. Smile

Odpowiedz
GTA Online dostało bardzo dużo updateów, mam nadzieję, że taki sam trend będzie występował w przypadku konsol. Multi w RDR2 ma jakieś otwarte PVP?
Odpowiedz
(29.11.2018, 16:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Anyway, wracając do tematu, ciekawy jestem jak to będzie rozwiązane w RDRO - na późniejszych etapach. Aczkolwiek fakt, że kasę ciężko zdobyć jest dla mnie małą wskazówką, że być może zmierza to w tę samą stronę co GTAO. Obaczym. 

Jest wiecej podobienstw - co jakby nie bylo, nie napawa optymizmem - np. garaz = stajnia, oboz = mieszkanie, za utrzymywanie gangu/obozu trzeba placic (odnosi sie to tylko do wiekszych gangow/obozow, male sa darmowe albo kosztuja grosze). 
Mnie troche martwi, czy RDRO przetrwa dlugo, bo jakby nie bylo to nie GTAO - nie ma w nim tysiaca fur, ktore mozna 'zpimpowac' czy tez setek ubran, ktorymi mozna zaimponowac cyfrowym 'samicom'. Nie wiadomo na razie tez, jak ma sie kwestia tworzenia wlasnych misji/wyscigow/itd. 

Co do grindu, mozesz miec racje, obawiam sie, ze predzej czy pozniej dojdzie do takowego. Niestety, to domena dzisiejszych gier jest, sami sobie jestesmy winni. Juz nawet w glupim Battlefield, jest grind. Odblokowanie niektorych broni wiaze sie z jeszcze bardziej wymyslnymi zadaniami (zabij szesciu pilotow z kolibri, podczas lezenia w granacie zapalnym, itd). Ciezko w dzisiejszych czasach znalezc gre bez grindu. Wychodzi to z tego, ze taka mamy nature my jako ludzie. Ciagle potrzebujemy nowego celu, dlatego tez devsi stawiaja nam te cele - jednoczesnie chcac nas zatrzymac jak najdluzej w grze - w postaci grindu.

Niemniej jednak, samo wprowadzenie do RDRO, historia ktora sie z tym wiaze, poprzez questy ktore sa do zrobienia i otoczka tego wszystkiego, zrobilo na mnie jak najbardziej pozytywne wrazenie. Co bedzie dalej, zobaczymy.

(29.11.2018, 16:56 UTC)Xeonary napisał(a): GTA Online dostało bardzo dużo updateów, mam nadzieję, że taki sam trend będzie występował w przypadku konsol. Multi w RDR2 ma jakieś otwarte PVP?
Tak, zarowno solo jak i 'gang na gang' Smile

A to tak, zeby poszczuc troche tych na PC Tongue

[Obrazek: sDMIP5E.jpg]
[Obrazek: aD9ZHV2.jpg]
[Obrazek: UQUy6iD.jpg]
[Obrazek: NdlVmjd.jpg]
[Obrazek: 5lArk8H.jpg]
Moje, z kartoteki Biggrin
[Obrazek: esrYZbu.jpg]
Odpowiedz
Coś w tym RDR2 jest skoro: Xeonary - PC Maset Race no more. xD
Odpowiedz
Oj jest Biggrin
I jest jeszcze kilka mega gierek nie dostępnych na pc Tongue
                                                        [Obrazek: QtSCvGW.png]               

Odpowiedz
nie ma to jak Gran Turismo ( obojetnie które ) na PS, ps2, ps3, i ps4 - jedyny symulator wyscigowy w który gram Smile
PS4 nie mam i nie bedę miał - dosyć już po poprzednich trzech konsolach... Smile
Odpowiedz
Yuri wchodzi do sieci  Biggrin
[Obrazek: 9tEgHAt.jpg]
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
masz dziwnie kobiece cialo, Yuri Smile
Odpowiedz
Po prostu jestem chudy i niedożywiony
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz